Saltar al contenido

iPad Mini kommer inte att sättas på? Prova dessa korrigeringar

27 de junio de 2021

Om din iPad Mini inte slås på efter att du tryckt på hemknappen, kom inte i panik. I de flesta fall tar bara några få enkla steg att återuppliva surfplattan. Vi visar dig vad du behöver göra för att din enhet ska fungera igen. Om din iPad Mini inte startar och ingen av dessa lösningar fungerar kan du behöva köpa en ny iPad.

  1. Vakna upp iPad. Det kan vara i viloläge och inte avstängt. Om det inte gör någonting att trycka på Sleep / Wake-knappen en eller två gånger kan iPad stängas av. När en iPad är helt avstängd används inte batteriet. Du vet att iPad slås på när du ser Apples logotyp.

  2. Öka ljusstyrkan på iPad-skärmen. Tabletten kan vara på men skärmen kan vara för mörk. Ta med iPad till ett mörkt rum, öppna kontrollcentret och öka ljusstyrkan. För att öppna Control Center i iOS 12, svep nedåt från det övre högra hörnet; i iOS 11 och tidigare, svep uppåt från botten.

    Inställningar för iPad-ljusstyrka i iOS 12

  3. Anslut iPad och ladda den. Om iPad är avstängd och inte slås på när du trycker på och håller ner Wake-knappen kan batteriet vara helt urladdat. Vänta flera minuter efter att du har anslutit iPad för att se om en batteriindikator dyker upp eller om enheten tänds. Det slås på automatiskt när batteriet har tillräckligt med energi för att väcka enheten. Om du inte ser den här indikatorn inom en timme, eller om du ser en «anslut till ström» -indikator, se till att allt är ordentligt anslutet. Försök också använda en annan USB-kabel eller ett annat uttag. Om en iPad Mini lämnas kvar i en het bil eller ute i isande temperaturer kan den stängas av och kanske inte laddas. För den till rumstemperatur innan den startas eller laddas. Rensa laddningsporten om iPad har anslutits i en timme och inte laddas. Smuts eller damm kan blockera porten, vilket kan hindra dess laddningsförmåga. Använd en tandpetare av trä eller plast för att skrapa bort skräp.

  4. Fixa kabelanslutningar inuti iPad. Vissa användare har kunnat slå på sina iPads efter det rapa iPad. Om du klappar lätt kan det justera lösa kablar som inte gör solida anslutningar. Se till att stänga av surfplattan innan du gör detta och täck fram och bak ordentligt med en handduk.

  5. Återställ iPad. Omstart av en iPad Mini med en iPad-omstartsprocedur fungerar när iPad är påslagen. Om iPad är avstängd gör du en hård återställning på iPad Mini.

  6. Sätt iPad i återställningsläge och uppdatera programvaran. Återställningsläget raderar inte dina data men uppdaterar iPad-programvaran och installerar om den senaste versionen av iOS.

  7. Radera iPad på distans. När en iPad inte slås på kan du försöka använda återställningsläget eller delvis starta den och göra en fjärradering för att återställa programvaran. Om du kan radera iPad på det här sättet, uppdatera den till den senaste iOS-versionen för att åtgärda vad som orsakade att den inte startade. En normal iPad-återställning innebär åtkomst till iPad-inställningarna från enheten. Du kan inte återställa en iPad om iPad inte startar.

  8. Ta med din iPad till en expert. Om ovanstående lösningar inte fungerade, ta iPad till en auktoriserad reparationsservice. Det kan finnas ett hårdvaruproblem som programfixar inte löser. Leta efter en expert i Apple Genius-fältet eller hos ett Apple Certified Repair Center.