Saltar al contenido

Kan Apple Watch fungera utan iPhone?

28 de julio de 2021
can you use apple watch with ipad 1994095 b76791d942274cd081674dd0d625752e

Apple Watch är utformad för att gå hand i hand med iPhone. Du använder Watch-appen på din iPhone för att ställa in Apple Watch och anpassar sedan din bärbara dator genom att ladda ner appar, välja nya urtavlor och välja komplikationer. Det senaste operativsystemet för Apple Watch, watchOS 6, kräver en iPhone 6s eller senare med iOS 13 eller senare för att slutföra installationsprocessen. Watch-appen är inte tillgänglig för iPadOS. Du kan dock göra mycket med din Apple Watch även när du inte har din iPhone med dig. Ta en titt!

Vad kan Apple Watch göra utan en iPhone?

För att använda din Apple Watch utan att behöva ta med din iPhone behöver du en klockmodell med GPS + Cellular-anslutningsalternativet. Sedan kan du ta emot telefonsamtal, ta emot textmeddelanden och strömma musik på din klocka utan att använda din iPhone. Observera dock att om du gör det tappar klockans batteri snabbare och rekommenderas inte för användning hela dagen. Men Apple Watch kan göra mycket utan att vara ansluten till din iPhone, även utan en mobilanslutning:

  • Spåra dina steg.
  • Mät din hjärtslag.
  • Analysera din sömn.
  • Ge dig uppskattningar av kaloriförbränning för vissa aktiviteter.
  • Övervaka ditt hjärta med en elektrisk hjärtsensor och EKG-app (Apple Watch Series 3 och senare).
  • Lyssna på musik. (Apple Watch kan lagra 2 gigabyte eller mer musik som du kan strömma till Bluetooth-hörlurar.)
  • Använd Apple Pay och Passport.
  • Ställ in ett alarm eller timer.
  • Använd klockan som ett stoppur.
  • Anslut till internet utan iPhone så länge du har anslutit till det specifika Wi-Fi-nätverket tidigare när du hade både din iPhone och Apple Watch med dig.

Många appar från tredje part (det vill säga icke-Apple) kommer att fungera utan iPhone, men vissa kräver fortfarande en iPhone för att lyfta tungt.

Fungerar Apple Watch någonsin med iPadOS?

Apple Watch är utformad som en kompletterande teknik för iPhone. En iPad är inte lika bärbar som en iPhone, men det finns ingen teknisk anledning till att Apple Watch inte kan fungera med iPadOS som med iOS. De nuvarande begränsningarna för Apple Watch gör att parning av den med en iPhone blir en bättre upplevelse – alltid topp i åtanke för Apple. I framtiden kan Apple Watch fungera lika bra med iPad som med iPhone, men inte förrän Apple Watch med GPS + Cellular-anslutning kan uppnå prestanda hela dagen när du använder ett 4G- eller mobilnätverk. Först då kommer Apple Watch att vara oberoende av iPhone medan den fortfarande hanterar telefonsamtal, textmeddelanden och alla andra funktioner som en iPhone för närvarande krävs för.