Saltar al contenido

Lär dig spela piano på din iPad

27 de junio de 2021
GettyImages 694031849 a96ac52ee02d4385bcd98bf0cee9a383

IPhone och iPad är underbara undervisningsverktyg, men de lyser verkligen när det gäller att lära sig spela piano. Dussintals appar är utformade för detta ändamål, och de flesta lyssnar på vad du spelar och upptäcker om du trycker på rätt tangenter. Här är våra val för de sju bästa apparna för att komma igång på din väg till pianovirtuositet.

Använd din iPad som ett piano: GarageBand

Vad vi gillar

 • Ladda ner gratis instrument från ljudbiblioteket.
 • Anslut ett MIDI-tangentbord för hela pianolärarupplevelsen.
 • Pianolektioner är inbyggda.

Vad vi inte gillar

 • Appanpassningsalternativen är begränsade.
 • Saknar många alternativ för träblåsinstrument.

Numreringskravet för att lära sig spela piano är tillgång till ett tangentbord, och det är där GarageBand lyser. Denna gratis nedladdning från Apple gör en iPhone eller iPad till en digital ljudarbetsstation. Med andra ord förvandlar den din enhet till ett piano (eller en gitarr, trummor eller annat beröringsinstrument). Det här tricket fungerar bättre med iPadens större skärm, men du kommer att bli förvånad över hur praktiskt det kan vara på iPhone. Om du precis börjar och använder skärmtangentbordet lär du dig bara grunderna. En stor del av att lära sig ett instrument är att bygga upp muskelminne så att fingrarna vet vad de ska göra, och det krävs ett riktigt instrument. Den goda nyheten är att GarageBand kan ansluta ett MIDI-tangentbord till din iOS-enhet. Ett MIDI-tangentbord är ett elektroniskt tangentbord som har MIDI IN- och MIDI OUT-portar. MIDI, som står för digitala gränssnitt för musikinstrument, kommunicerar vad som spelas på instrumentet till en enhet som en iPhone eller iPad. Det betyder att du kan ansluta ett MIDI-tangentbord till din iPad och använda GarageBand för att producera ljudet. Många fantastiska MIDI-tangentbord finns tillgängliga, inklusive tangentbord med endast 29 tangenter. Dessa mindre tangentbord kan vara bra att träna när du är hemifrån.

Den bästa musikappen för undervisning av barn: Piano Maestro

Piano Maestro-appen på en iPad ovanför ett piano

Vad vi gillar

 • Organisera övningar efter nivå eller genre.
 • Perfekt för unga och vuxna elever.
 • Med lägesrapporter får du veta hur du mår.
 • Dölj låtar eller spara favoritlåtar.

Vad vi inte gillar

 • Det går inte att söka efter låtar.
 • Appen är gratis, men för att få ut det mesta behöver du ett abonnemang.
 • Det går inte att skriva ut noter.

Piano Maestro är ett fantastiskt sätt för vuxna att lära sig piano på iPad eller iPhone, men det är särskilt fantastiskt för barn. Denna pianolärningsapp har videolektioner som betonar bra teknik genom en Rockband-liknande process för att lära sig spela piano och hur man läser musik. Barn kommer att kunna läsa musik som kan hjälpa till med alla instrument de väljer att lära sig i framtiden. Appen är uppdelad i en serie kapitel som fokuserar på en specifik skicklighet. Dessa kapitel börjar med att spela mitten C, tar långsamt in nya toner och lägger så småningom till vänster i mixen. Pianolektioner görs på en till tre stjärnor så att ditt barn kan gå igenom en lektion flera gånger för att förbättra sin poäng. Eftersom lektionerna flyter in i varandra kan Piano Maestro bli beroendeframkallande, även för någon som redan känner till grunderna. Piano Maestro använder iOS-enhetens mikrofon för att lyssna på ditt spelande, men det stöder också ett MIDI-tangentbord som du ansluter till en iPad eller iPhone. Gå igenom de första lektionerna utan kostnad för att få en känsla för appen innan du köper en prenumeration, som börjar på 9,99 USD per månad. Den här appen är också bra för musikpedagoger, med många lärarhanteringsfunktioner och en Facebook-gemenskap där du kan dela idéer.

Den bästa musikappen för vuxna: Yousician

Yousician Piano-app

Vad vi gillar

 • Gör att lära sig piano ett spel.
 • Progress trackers ger feedback i realtid.
 • Videor ger visuella exempel på toner och ackord.

Vad vi inte gillar

 • Appen «hör» inte alltid att du spelar korrekt.
 • Prenumerationer är dyra.
 • Kan bli lite trångt på mindre skärmar.

Yousician är ett fantastiskt sätt att lära sig piano, gitarr, bas eller till och med ukulele. Det följer en Rock Band-liknande process för gamifying learning. För piano, välj den mer spelliknande känslan av färgade toner som flyter över skärmen, eller appen kan bläddra i noter, vilket hjälper dig att lära dig att läsa av synen när du lär dig att spela. Om du menar allvar med att lära dig musik kan alternativet för noter låta skrämmande, men du blir bättre för det på lång sikt. Om du bara vill sätta dig vid pianot och spela låtar är de mer spelliknande färgade tonerna en bra genväg. Ett område där Yousician lyser är att bestämma din nuvarande skicklighetsnivå genom ett snabbtest. Det kan inte hitta dina färdigheter perfekt, men det kan ta reda på var du är svagast och ta dig till den punkt i lektionsplanen där du ska börja. Utöver att vara mer inriktad på vuxna är en stor skillnad mellan Yousician och Piano Maestro de många vägar du kan ta i Yousician. Istället för linjära kapitel kan du gå tre vägar:

 • En klassisk väg där du lär dig mer om att läsa musik och spela i klassisk stil.
 • En kunskapsväg som fokuserar på musikteori.
 • En popväg som fokuserar på rock, blues, funk och andra musikstilar.

Ladda ner och prova Yousician gratis, sedan debiteras du för en premiumprenumeration efter den kostnadsfria provperioden. Om du inte har något intresse för gitarr, bas eller något annat instrument som ingår i Yousician, prova Piano by Yousician fristående app.

Bästa appen för att lära dig låtar: Synthesia

Synthesia piano app visar tangentbord

Vad vi gillar

 • Välj mellan mer än 100 instrumentljud.
 • Stöder digitala tangentbord.
 • Anteckningar faller ner från toppen eller så kan du se traditionella noter.

Vad vi inte gillar

 • Levereras med 20 låtar; du behöver ett abonnemang för att få mer.
 • Ljud är inte realistiska.

Början på utvecklingen samtidigt som Guitar Hero-manen ökade, Synthesia var pianoekvivalenten för det populära musikrytmspelet. Till skillnad från Piano Maestro och Yousician, som använder en rullande, spelliknande metod från höger till vänster, som efterliknar traditionell not, rullar Synthesia musiken ner från toppen, med varje färgad linje som så småningom landar på skärmtangentbordet. Det finns mycket att säga om den här metoden. På samma sätt som att läsa noter lär du dig att se förhållandet mellan noterna och förutsäga var de kommer att landa baserat på förhållandet till föregående ton. Synthesia kan också sakta ner musiken så att du kan lära dig i en mer avslappnad takt. Synthesia-appen levereras med mer än 20 gratis låtar som du kan prova med appen. När du låser upp appen med köp i appen får du tillgång till mer än 130 låtar, mest klassiska och traditionella. Lägg till nya låtar genom att importera MIDI-filer. Synthesia är ett utmärkt sätt att komma igång; du behöver inte importera MIDI-filer eller köpa det utökade biblioteket för att lära dig låtar med Synthesia-metoden. Tusentals videor på YouTube är helt enkelt Synthesia-versioner av låtar. Det betyder att du kan ställa din iPad eller iPhone på ett musikställ, starta YouTube-appen och söka efter låten du vill lära dig genom att lägga till «Synthesia» i söksträngen. YouTube-videorna har inte samma kontroller för att sakta ner lektionen, även om vissa videor laddas upp i en lägre takt, speciellt för personer som vill lära sig låten. YouTube låter dig inte ansluta till ett MIDI-tangentbord och hålla reda på hur bra du spelade låten, men tillgång till så många låtar kompenserar mer än den här begränsningen.

Bästa appen för noter: noter

Musicnotes-appen på en iPad som ligger på ett bord bredvid en mikrofon

Vad vi gillar

 • Ett fantastiskt sätt att organisera och ta med noter överallt.
 • Musik sparas som PDF-filer som kan överföras till och från Dropbox via iTunes.
 • Automatiska överföringar sparar tid.

Vad vi inte gillar

 • Licensiering innebär att varje låt endast kan skrivas ut en gång.
 • Stöder inte filöverföringar från iCloud.

Om du vet hur du läser musik eller vill bli bättre förberedd efter att ha lärt dig att synläsa genom Piano Maestro eller Yousician, är Musicnotes i huvudsak Apple Books för noter. Inte bara kan du köpa noter via webbplatsen Musicnotes och hålla den organiserad på din iPhone eller iPad, men MusicNotes-appen erbjuder en uppspelningsfunktion som hjälper dig att lära dig låten, även låta dig sakta ner låten. Musicnotes stöder traditionell pianomusik såväl som C-instrumentmusik, som vanligtvis inkluderar melodin i traditionell form, med ackorden noterade ovanför melodin. Om du spelar gitarr stöder Musicnotes också gitarrtablatur.

Det bästa systemet för att lära sig piano: ONE Smart Piano Light Keyboard

ONE Smart Piano Light Keyboard

Vad vi gillar

 • Upplystangenter gör att du känner dig som proffs på några minuter.
 • Välj mellan 128 instrumentljud.
 • Gratis app har massor av noter och mer än 100 videor.

Vad vi inte gillar

 • Det är dyrt.
 • Ytterligare låtar kräver köp i appen.
 • Nycklarna är inte viktade.

Letar du efter ett allt-i-ett-paket för att lära dig piano? ONE Smart Piano Light Keyboard är ett smart tangentbord med 61 tangenter som tänds för att visa dig vad du ska spela och förmågan att producera ljud från mer än 128 instrument. När du laddar ner gratis The ONE Smart Piano app kommunicerar den med tangentbordet och visar noterna på iPad-skärmen medan den lyser upp tangenterna på The ONE Smart Piano Light Keyboard. Appen levereras med mer än 4 000 noter, 100 videor och spel; Du kan också ladda ner många populära låtar för cirka $ 4. Vill du ha den riktiga saken men ändå behöver en iPad-säkerhetskopia? Köp ONE Smart Piano eller ONE Smart Piano Pro, som till $ 1 500 respektive $ 2000 har en mycket trevligare presentation men inte erbjuder mycket mer än $ 300 Light Keyboard annat än känslan av viktade tangenter under fingrarna. Det bästa med dessa tangentbord är deras stöd för MIDI. Använd dem med de andra apparna i den här listan, inklusive att använda tangentbordet i kombination med GarageBand. Anslut tangentbordet till en dator och använd programvara som Native Instruments Komplete, som är ett populärt paket bland studiomusiker.

Den bästa metronomen: Pro Metronome

Metronome iPad-app

Vad vi gillar

 • Programmerbara spellistor.
 • Välj mellan tre tonhöjningsalternativ.
 • Automatisk snabba upp är en enorm bonus för musiker.

Vad vi inte gillar

 • Sällsynta uppdateringar.
 • Det kan ta nybörjare att ta reda på gränssnittet och alternativen.
 • Några användbara alternativ kräver köp i appen.

En metronom är en perfekt följeslagare att träna. Oavsett om du spelar skalor eller noter för en favoritlåt, håller en metronom dig i tid och utvecklar din naturliga känsla av rytm. Flera fantastiska metronomappar finns tillgängliga i App Store, och de flesta av dem är gratis, med köp i appen som låser upp mer avancerade funktioner. Om du hellre vill ladda ner och gå, erbjuder Pro Metronome alla grundläggande funktioner du behöver för att komma igång utan extra kostnad, inklusive att ändra tempo och tidssignatur.