Saltar al contenido

LG Q6 recension

13 de abril de 2023
hero SQ 1LW4161045 1 235df5b421b5462abd32cb21fed33c70

LG Q6

Vad vi gillar

 • Attraktiv design
 • Överraskande portabel trots den stora skärmen
 • Bra valuta för pengarna
 • Högkvalitativ display

Vad vi inte gillar

 • mikro USB-port
 • Ingen fingeravtrycksläsare
 • Medelmåttig kamera
 • Dålig grafikprestanda

LG Q6 är en prisvärd och snyggt designad olåst Android-telefon. Det är ett kompetent budgetalternativ, men det har svårt att konkurrera mot nyare telefoner i sin prisklass.

3

LG Q6

LG Q6

i den här artikeln

Vi köpte LG Q6 så att vår expertgranskare kunde testa och bedöma den noggrant. Fortsätt läsa för vår fullständiga produktrecension.

Flaggskeppstelefoner är dyra nuförtiden till den grad att många konsumenter tror att en bra telefon inte behöver kosta så mycket. Lyckligtvis finns det bra alternativ till avancerade enheter, ett sådant är LG Q6. Denna något äldre telefon syftar till att ge den fulla upplevelsen av moderna smartphones till ett överkomligt pris. Den har en ganska modern design och en snygg stor skärm med specifikationer som ligger på mellanregistersidan. Frågan är, kan det ge en tillräckligt övertygande upplevelse för att slita blicken från nyare, dyrare enheter, och kan den konkurrera med andra budgetalternativ? Läs vidare för att se hur det gick i våra tester.

LG Q6

Design: Attraktiv och robust

LG Q6 är förvånansvärt solid och ger en nivå av byggkvalitet som inte vanligtvis förknippas med telefoner i dess prisklass. Den kanske inte är vattentät eller klassad för hållbarhet, men det känns som att den kan ta stryk. Hållbarheten förbättras av den till stor del plastiga konstruktionen, som borde visa sig vara mindre hala än dyrare glastelefoner, och som inte heller kommer att gå sönder. Men den plockar upp fingeravtryck och repar väldigt lätt, så du kommer att vilja investera i ett fodral för det för att förhindra kosmetiska skador. Det här är en liten telefon jämfört med många av dagens phablets. Dess 5,5-tumsskärm gör den enkel att använda med en hand utan att behöva anstränga handen för att nå över skärmen. Den passar även i en liten ficka. Vi uppskattade definitivt dess formfaktor och uppskattade enhetens iPhone-liknande silverkant. Volym- och strömknappar finns på sina vanliga ställen på vardera sidan av telefonen, liksom USB- och ljudportarna. Tyvärr använder den här telefonen inte USB-C, utan använder istället den äldre mikro-USB-porten, så överföring av data och laddning kommer att gå betydligt långsammare. Den enda bakre kameran och blixten finns i det övre högra hörnet på telefonens baksida, och ett högtalargaller finns i det nedre högra hörnet. Tyvärr finns det ingen fingeravtryckssensor, men Q6 försöker kompensera för detta med införandet av ansikts-ID. Men vi var inte alltför imponerade av tillförlitligheten hos dess ansiktsigenkänningsteknik eftersom den inte använder speciella sensorer eller IR-kameror vilket gör den opålitlig och lätt att lura.

LG Q6

Installationsprocess: Grundläggande Android

Installationsprocessen för Q6 är enkel. Det här är en väldigt enkel Android-telefon, och du kommer inte att hitta mycket skillnad mellan att ställa in den och vilken annan telefon som helst med det här operativsystemet. I grund och botten väljer du bara ditt språk, loggar in på ditt Google-konto och godkänner licensvillkoren. Telefonen kommer också att uppmana dig att logga in på Amazon för att komma åt de förinstallerade apparna som kommer från att vara en Prime-exklusiv telefon. Q6 krävde en ganska stor uppdatering vid den första uppstarten och tog lång tid att slutföra. Se till att ha batteriet laddat, eller ha telefonen ansluten när du kör dessa uppdateringar, och låt dem slutföra en eftermiddag. Om du har använt en Android-telefon tidigare bör inställningarna och anpassningsalternativen alla vara bekanta, eftersom det inte finns några radikala förändringar av det grundläggande användargränssnittet.

Visningskvalitet: Ett tittarnöje

Displayen på 2160 x 1080 på Q6 är skarp och har bra kontrast och färgnoggrannhet. 1080p är en mer än tillräcklig upplösning för en 5,5-tumsskärm, och trots att den bara har LCD-teknik och inte de rikare OLED-skärmarna som finns i avancerade telefoner, ger den fortfarande en tillfredsställande upplevelse. Betraktningsvinklarna är mycket bra. Vi märkte inte att displayen blev urtvättad eller färgskiftad när den sågs från en vinkel. Vi tyckte att den var mycket läsbar i ljusa utomhusförhållanden.

Prestanda: Grafiskt överväldigande

Det stod direkt klart för oss att Q6 inte är avsedd för mobilspel. När vi lanserade DOTA: Underlords gick spelet omedelbart till de absoluta minimiinställningarna, och även på de grafiska nivåerna kunde det knappt hantera uppgiften. Mycket av spelet vägrade laddas delvis eller alls, med många karaktärer som saknade olika delar av sin anatomi. Bildfrekvensen var ibland så långsam att det gjorde spelandet näst intill omöjligt. Vi lyckades slutföra en lång match innan spelet gick tillbaka till huvudmenyn och kraschade omedelbart. Det är också värt att notera att telefonen blev extremt varm när den spelades, och batterinivån rasade rejält. Äldre och mindre grafiskt krävande spel gick bra. Det är inga problem om du vill spela en omgång Angry Birds eller Candy Crush, planera bara inte att njuta av de senaste och bästa spelen. Med tanke på den här dåliga prestandan i spel förväntade vi oss inte mycket av våra PCMark-tester och blev inte förvånade över att finna att våra farhågor bekräftades. Den föråldrade Qualcomm Snapdragon 435-processorn uppnådde bara betyget 2 977 vilket är långt ifrån imponerande. Det gick dock okej när det kom till fotoredigeringsdelen av testet med 5 301 även om det bör noteras att prestanda på alla andra områden var mindre än 3 500 i bästa fall, och hela vägen ner till 1 717 för skrivtestet. GFXBench gav oss lika föga imponerande poäng på 2 bilder per sekund (fps) i Car Chase-testet och 12 fps i T-Rex. Båda testerna kördes i en 1080p-upplösning, vilket bekräftar våra dåliga verkliga resultat i moderna mobilspel. Lyckligtvis är denna brist på kraft fortfarande gott för webbsurfning, sociala medier, vardagsspel och det mesta dagliga användningen. Om du inte är en stor spelare och inte kan tänja på din budget för en dyrare enhet kan Q6 vara tillräckligt bra för dig.

LG Q6

Anslutningsmöjligheter: Pålitlig kommunikation

Vi testade Q6 på AT&T:s nätverk och den presterade ganska bra i våra tester, även om det i regionen Pacific Northwest där vi testade den här telefonen var svårt att få en konsekvent uppfattning om anslutningskvalitet på grund av den inkonsekventa cellulära signalen i området. På platser med bra signal kunde vi få ner 18,57 Mbps och 14,23 Mbps upp på en plats, vilket föll i linje med resultaten från andra telefoner som LG Stylo 4 och K30. YouTube var perfekt att se i höga upplösningar, och Q6 var ganska pålitlig. Q6 har även Bluetooth- och NFC-kapacitet.

Ljudkvalitet: Imponerande men kapabel

Ljudkvaliteten var inte så dålig. Den bakre avfyrande högtalaren levererar någorlunda skarpt ljud, även om den tappar mycket effekt och klarhet i basområdet. Trots detta njöt vi av att lyssna på 2Cellos tolkning av «Thunderstruck» på Youtube, och vi uppskattade den anständiga ljudkvaliteten när vi spelade DOTA: Underlords. Ett problem vi stötte på var att vi ofta upptäckte att vi täckte högtalaren med våra fingrar av misstag och dämpade ljudet. Lyckligtvis har telefonen ett 3,5 mm ljudjack för att enkelt lyssna på hörlurar/öronsnäckor. Q6:an skötte telefonsamtal bra och varken vi eller personerna i andra änden av linjen hade svårt att förstå varandra. Vi testade detta i en högljudd, offentlig miljö och hade inga problem.

LG Q6

Kamera/videokvalitet: Medelmåttig i bästa fall

Q6 erbjuder inte strålande foto- eller videokvalitet. 13-megapixelkameran har en liknande upplösning som de flesta andra smartphonekameror, men den håller inte för sina flaggskeppsbröder. Objektivets f/2.2-bländare är ganska mörkt, vilket begränsar dess möjligheter i svagt ljus. I bra, starkt dagsljus hade vi inga problem. Färgåtergivningen är korrekt och bilderna är skarpa och tydliga. Lite ljus är en annan historia – förvänta dig mycket brus, brist på detaljer och felaktiga färger när du fotograferar i mörka interiörer eller på natten. Vi kan inte heller rekommendera det för video, som är begränsat till 1080p. En svag LED-blixt sitter bredvid kameran men gör inte så mycket för att förbättra bilderna. Du får ett grundläggande urval av lägen och filter som Panorama, Mat och några udda lägen som Grid Shot som vi aldrig kan tänka oss att använda ens som nyhet. Vi skulle ha velat se ett manuellt fotograferingsläge, men tyvärr finns inget i standardappen. Den främre kameran på 5 megapixlar är som den bakre kameran – kan användas men ändå dålig vid svagt ljus. Den innehåller ett porträttläge som tar bort fläckar, även om det också mjukar upp ditt ansikte dåligt. Q6 har den vanliga uppsättningen av filter och ett intressant gruppläge som zoomar ut kameran något för att fånga fler människor. Effekten är ganska liten, men den kan vara användbar i vissa situationer. I huvudsak är detta den mest grundläggande uppsättningen mobiltelefonkameror du kan föreställa dig. De får jobbet gjort och inte mer. Men om du inte är mycket av en fotograf och bara ibland gillar att ta en bild för eftervärlden eller sociala medier, kommer Q6 förmodligen att räcka.

Batteri: Acceptabel kapacitet

Batteriet på 3 000 mAh kunde hålla oss hela dagen, även om spelet tömdes avsevärt. Vi kunde få cirka sex och en halv timmars strömmande video i 1080p med ljusstyrkan på max. Det tog cirka 90 minuter att ladda från tom. Med tanke på att de flesta människor inte ständigt använder sin telefon förväntar vi oss att Q6 lätt ska hålla dig genom ett arbetspass på kontoret.

Programvara: Grundläggande Android med några justeringar

Gränssnittet Android 9.0 Pie (uppgraderat från 7.0 Nougat) är bekant och LG:s anpassningar är små och diskreta. Vår Q6 kom med väldigt lite bloatware, med LG SmartWorld som den mest uppenbara extraappen. Vi gillar att se en telefon som inte överbelasta dig med inskjuten programvara som du inte behöver. Alla Google-appar är förinstallerade, liksom Facebook och Instagram. Du får också en kalender, klockapp och en filhanterare, bland några andra användbara appar.

Pris: Tveksamt värde om du inte får det på rea.

MSRP för LG Q6 brukade vara $300, men kan nu vanligtvis hittas till försäljning för $179. Till det priset är det inte dyrt, men du skulle också kunna få LG Stylo 4 för samma MSRP, vilket är en bättre, mer kapabel telefon på nästan alla sätt. Det här är en trevlig budgettelefon, men jämfört med LG:s egen produktlinje måste dess värde ifrågasättas. Lyckligtvis kan Q6 hittas för mindre än hälften av sin MSRP och är mycket mer konkurrenskraftig i det intervallet. För $120 – $200 ger det bra valuta för pengarna.

LG Q6 vs LG Stylo 4

LG Q6 är, när den betraktas på egen hand, en mycket attraktiv, budgetorienterad smartphone. I jämförelse med företagets egen Stylo 4 blir den dock betydligt mindre imponerande. Stylo 4 erbjuder mer kraft för spel och en mycket användbar integrerad penna. De enda fördelarna som Q6 har jämfört med Stylo 4 är dess mindre formfaktor och mer attraktiva design. Om du inte kan hitta Q6 för betydligt mindre än Stylo 4, är Stylo 4 det självklara valet.


Slutlig dom

En bra telefon på en fullsatt marknad om du kan få den till rea. LG Q6 är en väldigt enkel telefon som kommer att tjäna dig väl så länge du inte planerar att ta prisbelönta bilder eller spela de senaste och bästa spelen med den. Den är väldigt attraktiv och har ett premiumutseende som gör den till en anständig allround-smartphone som många borde tycka är acceptabel. Men det börjar bli på den äldre sidan nu, så om du inte kan få det till rea rekommenderar vi att du väljer en nyare enhet.

Specifikationer

 • produktnamn

  F6

 • Produktmärke

  LG


 • UPC

  652810819466

 • Pris

  179,99 USD

 • Produktens mått

  2,73 x 0,32 x 5,61 tum.


 • Garanti

  1 år

 • Kompatibilitet

  AT&T, T-Mobile

 • Plattform:

  Android


 • Processor

  Qualcomm Snapdragon 435

 • Skärmstorlek

  5,5 tum, 2160 x 1080

 • Bagge

  3 GB


 • Lagring

  32 GB

 • Kamera

  13 MP (bak) 5 MP (fram)

 • Batterikapacitet

  3 000 mAh


 • Hamnar

  USB, 3,5 mm ljud

 • Vattentät

  Nej