Saltar al contenido

Motorola Moto E6 recension

4 de abril de 2023
Moto E6 06 HeroSquare 49aa73e0c9ac4b17b23e80ba6321cc7c

Motorola Moto E6

Vad vi gillar

 • Mycket överkomligt pris
 • Bra batteritid
 • Bra kamera för en budgettelefon

Vad vi inte gillar

 • Mycket trögt överlag
 • Ingen fingeravtryckssensor
 • Inte lämplig för 3D-spel
 • Moto E5 var billigare, rikare på funktioner

Moto E6 uppfyller kriterierna för en funktionell smartphone, men höjer sig knappt över den stationen. Hoppa till en Moto G7-modell om du kan.

2.8

Motorola Moto E6

Motorola Moto E6

i den här artikeln

Vi köpte Motorola Moto E6 så att vår expertgranskare kunde testa och bedöma den noggrant. Fortsätt läsa för vår fullständiga produktrecension.

Motorola har länge varit en av ledarna inom budgetsmarttelefoner tack vare dess prisvärda, men ändå solida utrustade Moto G-linje, senast exemplifierad av den fantastiska Moto G7. Företaget siktar dock ännu lägre ner i prisskalan med Moto E, dess senaste och mest rudimentära erbjudande. Som du kan se med en blick är Moto E6 inte alls flashig – och att följsamheten till minimal design bär genom hela upplevelsen, med en trög processor och lågupplöst skärm. Priset är rätt på bara $150, och om det är ditt hårda lock på en smartphone-budget kan Moto E6 göra susen. Men de flesta som letar efter mer funktionalitet kommer att vilja spendera lite mer för bättre prestanda.

Motorola Moto E6

Design: Lika intetsägande som de kommer

Vi förväntade oss inte så mycket när det gäller visuellt tilltalande, och det är precis det tänkesätt du behöver när du närmar dig Moto E6. Motorolas senaste budgeterbjudande går inte utöver den svarta plattdesignen, med en hel del ram som omger skärmen. Det finns ingen kamera med hack eller hål i skärmen för att minska storleken på telefonen. Det är ungefär så gammaldags som det kan bli. Moto E6 är också den oerhört sällsynta moderna smartphonen med ett avtagbart bakstycke och utbytbart batteri. Bakstycket är ett tunt plastlager som lätt kan bändas bort med nageln, och det är svart och lätt strukturerat för extra grepp – sidorna är dock lite hala.

Den enda 13-megapixel bakre kameran på Moto E6 är inte ett kraftpaket, men den kan ta anständiga bilder i perfekt belysning. Märkligt nog tog Motorola bort fingeravtryckssensorn från Moto E6, även om förra årets Moto E5 hade en (och till ett lägre utropspris, inte mindre). Det lämnar ditt enda alternativ för biometrisk säkerhet som ansiktsigenkänning med den främre kameran. Det fungerar tillräckligt konsekvent, men som allt annat på Moto E6 är det väldigt långsamt. Du väntar ett par sekunder innan du blir igenkänd och kan dra bort låsskärmen. Fingeravtryckssensorer är vanligtvis så snabba och pålitliga att vi är besvikna över att se hur långsamt det är här. Motorola har bara ett mycket tunt internminne på 16 GB, men du kan skjuta in ett microSD-kort för upp till 256 GB mer utrymme. De är billiga, så det är en mycket rimlig kompromiss.

Installationsprocess: Det är superenkelt

Moto E6 är inte särskilt snabb, men installationen är åtminstone enkel och enkel. Sätt bara in ditt SIM-kort i kortplatsen bakom bakstycket, håll ned strömknappen och följ programvaruanvisningarna som visas på skärmen. Du måste logga in på ett Google-konto, acceptera villkoren och markera några rutor, men det bör inte ta mer än några minuter eller så.

Motorola Moto E6

Displaykvalitet: Det är ganska anständigt

Moto E6:s 5,5-tums LCD-skärm är ungefär lika bra som du kan förvänta dig av en telefon som denna. Med 1440 x 720 är det en stabil skärm för filmer och spel, men bristen på skarphet visar sig när du surfar på nätet eller läser e-post. Den övergripande effekten är lite suddigare än du skulle se från en 1080p-skärm med högre upplösning. Den är inte heller särskilt ljusstark, men överlag uppfyllde skärmen våra behov och förväntningar på en budgettelefon.

Prestanda: Allt är långsamt

Motorolas hemsida lovar fördröjningsfri prestanda, men det är helt fel. Moto E6 är konsekvent trög genom hela upplevelsen, oavsett om du bläddrar genom Android-gränssnittet, försöker starta appar, slå på kameran eller till och med ändra grundläggande inställningar. De flesta uppgifter tar längre tid än förväntat – och ibland a massa längre. Även om du så småningom kan vänja dig vid trögheten, kommer det att vara störande för alla som har använt en smartare enhet. Den åttakärniga Qualcomm Snapdragon 435-processorn erbjuder mycket mindre hästkrafter än andra nuvarande telefoner, inklusive Moto G7-modellerna, och 2 GB RAM är inte mycket för att hjälpa till med multitasking. Benchmark-testning matchar den vardagliga upplevelsen, med PCMarks Work 2.0-test som ger Moto E6 ett ynka betyg på 3 963. Som jämförelse fick Moto G7 6 015, och nuvarande flaggskeppstelefoner är vanligtvis i 9 000 plus-intervallet.

Motorolas webbplats lovar «fördröjningsfri» prestanda, men det är helt fel. Moto E6 är konsekvent trög genom hela upplevelsen, oavsett om du bläddrar genom Android-gränssnittet, försöker starta appar, slå på kameran eller till och med ändra grundläggande inställningar. Telefonens Adreno 505 GPU är inte byggd för modernt 3D-spel. Racingspelet, Asphalt 9: Legends, körde med en hackig bildhastighet även med avsevärt sänkt grafik, medan battle royale-skjutaren PUBG Mobile mestadels var anständig på grund av bättre skalning. Det hade dock några grova anfall av avmattning och texturer dök ständigt upp rakt framför dig. GFXBenchs Car Chase-riktmärke registrerade bara 5,6 bilder per sekund (fps), medan den enklare T-Rex benchmark-demon hade 28 fps.

Anslutningsmöjligheter: Toppar och dalar

Vi såg inkonsekventa hastigheter på Verizons 4G LTE-nätverk strax norr om Chicago, med enstaka nedladdningstoppar runt 50 Mbps och mer frekventa dalar närmare 10 Mbps. Genom att använda Ookla Speedtest-appen i vårt välbekanta testområde, landade vi ibland i 30-40 Mbps sweet spot som vi ofta ser med andra, dyrare smartphones, men det var fler upp- och nedgångar med Moto E6 än vanligt. Den fungerar också med både 2,4 GHz och 5 GHz Wi-Fi-nätverk.

Ljudkvalitet: Bara bra nog

Det finns ingen dedikerad uppspelningshögtalare på Moto E6, så hörluren fungerar dubbelt för både samtal och för att pumpa ut all musik och annat ljud. Det fungerade alldeles utmärkt för samtal, i våra tester, och var inte dåligt för musikuppspelning. Det är inte kapabelt att pumpa ut stort, robust ljud, men det gör jobbet för att titta på videor eller spela lite musik hemma eller på kontoret.

Röd brandpost

Motorola Moto E6

Kamera- och videokvalitet: Ibland solid, ibland inte

Den enda 13-megapixel bakre kameran på Moto E6 är inte ett kraftpaket, men den kan ta anständiga bilder i perfekt belysning. Det tenderar att blåsa ut höjdpunkter, plus detaljer blir lidande när du zoomar in i de flesta bilder. Men sett på en telefonskärm eller flöde på sociala medier kan du ta några ganska bra bilder från denna budgettelefon. Moto E6 börjar lida i svagare ljusscenarier. När du är inne kommer du inte ha mycket tur att få anständiga nattbilder. Vi har också haft några situationer där telefonen registrerade ett snäpp, men när vi tittade på resultatet var det faktiskt från en sekund eller två senare – vanligtvis när telefonen inte längre var riktad mot motivet. Du kan missa några viktiga bilder på grund av telefonens ihållande fördröjning. Videoinspelning är också begränsad, eftersom Moto E6 bara kan nå 30 fps max vid antingen 1080p eller 720p upplösning. Det är det bästa den kan göra när det gäller upplösning, så det är inte det skarpaste eller smidigaste.

Motorola Moto E6

Batteri: Det kommer att hålla dig igång

Moto E6:s batteritid är faktiskt ganska solid, till stor del tack vare den svaga processorkraften och lågupplösta displayen. 3 000 mAh-cellen är densamma som i den större, kraftfullare Moto G7, men den är mer effektiv här – vi har avslutat dagar med cirka 40 procent kvar på en laddning. Visst, det är osannolikt att du kommer att använda Moto E6 för tungt spel, med tanke på de ovannämnda prestandabegränsningarna, men det borde ge dig mer av en buffert för att streama Netflix och sådant.

Batteritiden är ganska bra, kameran är bra och skärmen kommer att göra jobbet – men den tröga prestandan drar verkligen ner hela upplevelsen. Det finns dock ingen trådlös laddning, och Moto E6 kommer inte heller med en snabbladdare – bara en enkel 5W kraftkloss. Den har också en mikro-USB-laddningsport istället för den allt vanligare USB-C, men det är mer en egenhet än ett funktionellt klagomål.

Programvara: Synd att den är så långsam

Motorolas version av Android 9 Pie kommer intakt. Som man kan se på andra enheter som Moto G7 och Moto Z4, tar företaget tack och lov en lätt känsla för skinning och lämnar det ganska nära lager Android, med alla funktioner och funktionalitet du förväntar dig av operativsystemet. Problemet är förstås att allt går väldigt långsamt på Moto E6. Det är inte en fantastisk upplevelse här, men det är ett hårdvaruproblem mer än ett Android. Trots det borde alla som planerar att använda Moto E6 utforska de olika valfria Moto Actions-gestkontrollerna som Motorola lägger till Android. Tillgängliga via den medföljande Moto-appen, dessa inkluderar förmågor som att göra en dubbel «hackande» rörelse för att tända ficklampan, eller vända telefonen på ansiktet för att aktivera Stör ej. Du kan också aktivera gestnavigering via One Button Nav-alternativet, vilket ger telefonen ett iPhone-liknande, svepcentrerat gränssnitt. Vi granskade Verizon-utgåvan av Moto E6 (även om den nu är tillgänglig olåst), och den kom med en hög med skräpprogram som vi var tvungna att ta bort manuellt, till exempel flera Yahoo! Appar och spel som Coin Master och World War Rising.

Pris: Billigt, men är det en affär?

På ytan verkar $150 vara ett rimligt pris för Moto E6. Det är en trög, utilitaristisk telefon, men det är fortfarande en funktionell Android-smarttelefon. Som sagt, Moto E5 – med en större skärm, större batteri och fingeravtryckssensor – lanserades för 100 $ förra året, och det är oklart varför Motorola valde att höja priset för en till synes mindre enhet den här gången. Mer avgörande är att du inte behöver spendera mycket mer pengar för att få en betydligt bättre telefon. Till exempel har Motorolas egna Moto G7 Play en mycket snabbare processor, en lite större skärm och en fingeravtryckssensor för $200, plus att vi har sett den till försäljning för mindre än så. Det finns ännu bättre telefoner i intervallet $200-300 om du har råd att sikta lite högre.

Motorola Moto E6

Motorola Moto E6 vs Motorola Moto G7 Power

Moto G7 Power kostar $250, så det är lite mer pengar än Moto E6, men den extra investeringen ger dig en kraftfullare processor som är mycket snabbare i användning, en större 6,2-tumsskärm – om än med samma upplösning – och ett fingeravtryck sensor på baksidan. Mest imponerande är att den också ger dig ett enormt 5 000 mAh batteripaket, som realistiskt sett kan hålla dig i ungefär två hela dagars användning, plus att den har en snabbladdare för att snabbt fylla på det igen. Och eftersom det har legat ute i några månader, kanske du också hittar ett bra avtal om det.


Slutlig dom

Spendera lite mer om du kan. Om din budget inte kan sträcka sig långt över $150 och du vill ha en aktuell, funktionell smartphone, då är Motorola Moto E6 ett rättvist alternativ. Batteritiden är ganska bra, kameran är bra och skärmen kommer att göra jobbet – men den tröga prestandan drar verkligen ner hela upplevelsen. Moto E6 är användbar, men sällan njutbar.

Liknande produkter vi har recenserat:

 • Motorola Moto Z4
 • Motorola Moto Z3
 • Google Pixel 3a

Specifikationer

 • produktnamn

  Moto E6


 • Produktmärke

  Motorola

 • UPC

  723755133358

 • Pris

  149,99 USD


 • Utgivningsdatum

  juni 2019

 • Produktens mått

  5,89 x 2,85 x 0,34 tum.

 • Garanti

  1 år


 • Plattform

  Android 9 Pie

 • Processor

  Qualcomm Snapdragon 435

 • Bagge

  2 GB


 • Lagring

  16 GB

 • Kamera

  13 MP

 • Batterikapacitet

  3 000 mAh


 • Hamnar

  microUSB