Saltar al contenido

MacBook Pro startar inte? 6 sätt att fixa det

10 de julio de 2021
apple black and white computer 129208 5c097643c9e77c00014a7857

En MacBook Pro som inte startar kan behöva service på Apple Store, men innan du tar in den kan du prova några saker för att se om problemet är något enkelt du kan åtgärda. En MacBook Pro som inte startar alls skiljer sig från en som startar och fryser på en blå eller svart skärm. Informationen i den här artikeln gäller alla MacBook som inte startar alls.

Orsaker till att MacBook Pro inte startar

När en MacBook Pro inte slås på alls är problemet ofta relaterat till ström från ett vägguttag och kabeln som levererar den till Mac eller dess batteri. Det finns dock andra möjliga synder.

Så här fixar du en MacBook Pro som inte startar

Tryck på strömbrytaren på MacBook Pro och lyssna efter ljud från fläkten eller surrande eller surrande ljud. Om du hör något eller ser lampor på tangentbordet startar din Mac helt bra, men din skärm har ett problem som kan kräva professionell hjälp. Men om du inte hör och ser ingenting kan dessa korrigeringar få din MacBook Pro igång igen.

  1. Kontrollera strömanslutningarna. Om din MacBook Pro inte slås på alls är det första att kontrollera att den är inkopplad. Vänta några minuter innan du slår på Mac-datorn igen. Glöm inte att kontrollera eluttaget med en lampa eller annan enhet för att se till att uttaget fungerar korrekt.

  2. Byt ut strömkabeln eller adaptern. Om Mac-datorn är inkopplad och inte slås på kan strömkabeln vara felaktig. Byt ut den med en känd fungerande kabel för att hitta problemet.

  3. Ladda batteriet. Om du kör din bärbara dator med batteriström kan batteriet vara urladdat. Anslut den bärbara datorn och vänta minst tio minuter medan batteriet laddas innan du startar MacBook med batteriström. Om du inte kan ladda batteriet, ta MacBook till en App Store eller en Apple-auktoriserad tjänsteleverantör för att byta ut den. Så här byter du ut ditt MacBook Pro-batteri.

  4. Öka skärmens ljusstyrka. Det är möjligt att MacBook Pro är påslagen, men du kan inte se den. Tryck på F2-tangenten längst upp på tangentbordet för att göra skärmen ljusare. På MacBook Pros med Touch Bar är ljusstyrningskontrollen på Touch Bar, men om Touch Bar inte lyser är inte MacBook Pro påslagen.

  5. Ta bort alla tillbehör och kringutrustning från Mac. Ett problem med en skrivare, extern enhet, USB-hubb eller mobil enhet – eller någon av kablarna – kan förhindra att Mac startar.

  6. Återställ SMC (System Management Controller). SMC styr mycket av en Macs grundläggande funktionalitet, från dess skärm och lampor till dess fläkt och strömbrytare. Återställning av det löser ibland vad som hindrar MacBook Pro från att starta. Metoden skiljer sig för MacBook Pros från 2009 eller tidigare eller för de senaste MacBook Pros med T2 säkerhetschip.