Saltar al contenido

Min iPad-skärm är suddig grön, röd eller blå

1 de julio de 2021
green screen 580a2ea75f9b58564c7490b9

Om din iPad-skärm plötsligt ser suddig, glitchig ut eller har vänt sig till en enda färg (vanligtvis grön, röd eller blå) har du några sätt att åtgärda eller åtgärda problemet. Det beror på vad som orsakade kraschen. Om det är en programvarufel är problemet en enkel lösning. Om hårdvaran är skyldig är lösningen mer komplicerad.

Här är vad du bör göra för att felsöka en grön skärm på iPad.

Starta om din iPad

Det första steget i felsökning av de flesta iPad-problem är att starta om enheten. När du stänger av iPad genom att klicka på Sleep / Wake-knappen längst upp på enheten eller genom att stänga Smart Cover, stänger du faktiskt inte av iPad. Håll ned knappen för att stänga av den Sova vakna knappen nedtryckt i flera sekunder (eller kraft knapp och Höj volymen på senaste iPad-modeller), släpper den bara när iPad uppmanar dig att skjuta en skärmknapp för att stänga av den. När du ser denna uppmaning, skjut knappen med fingret för att stänga av iPad. När skärmen har blivit helt mörk, slå på iPad genom att hålla ned Sova vakna knapp (eller kraft i de senaste modellerna) tills du ser Apples logotyp visas på skärmen. Vid den här tiden kan du släppa knappen. Det tar iPad några sekunder till att starta upp helt.

Återställ till fabriksinställningar

Om en enkel omstart inte fungerar är det bästa att återställa iPad till det läge den var i när du först köpte den. Detta innebär att du rensar alla inställningar och data från iPad, så det är viktigt att först säkerhetskopiera iPad, helst med iCloud. Om du har en iCloud-säkerhetskopia kan du återställa från den säkerhetskopian under installationsprocessen efter återställningen. Du återställer iPad genom att gå till Inställningar och välja Allmän. Bläddra till botten och tryck på Återställa alternativ. Välj för att återställa till fabriksinställningarna Radera allt innehåll och alla inställningar. IPaden uppmanar dig att bekräfta ditt val innan du fortsätter, och hela processen kan ta några minuter. När iPad har återställts tar du dig igenom stegen för att ställa in iPad för användning. Ett av dessa steg inkluderar att logga in på ditt iCloud-konto och återställa det från en iCloud-säkerhetskopia. När denna process är klar bör iPad vara som den var innan du startade återställningen, bara utan färgproblem.

Om återställning av iPad inte fungerar

Omstart och återställning av iPad hanterar programvaruproblem, men om du fortfarande har problem även efter att iPad har återställts till fabriksinställningarna, har du förmodligen ett hårdvaruproblem. Det bästa sättet att hantera detta är att gå till en Apple Store eller ring Apple Support på 1-800-676-2775. Om din iPad fortfarande är under garanti eller om du har utökad AppleCare + -täckning kan lösningen vara billig. Men om din iPad inte är under garanti kan det vara dyrt att åtgärda problemet. Du kanske är bättre att köpa en ny iPad. Om allt annat misslyckas och du har kvar att byta ut iPad finns det många sätt att få en bra affär på en iPad, inklusive att köpa en renoverad iPad. Ett annat sätt att hjälpa till med att betala för iPad är att lägga ut din befintliga på eBay eller Craigslist «för delar». Trasig elektronik kan sälja. Även en iPad med en sprucken skärm kan gå mellan $ 20 och $ 50.