Saltar al contenido

Organisera dina sökresultat för strålkastare

26 de junio de 2021
GettyImages 1083683684 bd25073fbdf14adfa21104957df7d882

Spotlight Search har alltid varit ett utmärkt sätt att hitta appar på din iPad, speciellt om du har laddat ner sida efter sida med appar. Eftersom Apple har lagt till mer i sökresultaten har det blivit lite trångt. Beroende på din version av iOS kanske du kan ordna dina resultat. Apple tog bort möjligheten att organisera Spotlight-sökning i iOS 11. Om du använder en nyare version av operativsystemet kan du inte organisera resultaten som visas i Spotlight Search.

Hur man organiserar sökarljusresultat

Om du kör en version av iOS mellan 8 och 10 kan du ändra ordningen på de olika kategorierna i sökningen genom att dra och släppa kategorin.

  1. Först måste vi gå in på iPad inställningar. Det här är appen som ser ut som växlar vrider.

    Ikonen för iPad-inställningar är markerad.

  2. I iPad-inställningarna väljer du Allmän från menyn till vänster. Detta kommer att visa de allmänna inställningarna.

    Allmänna inställningar på iPad.

  3. I Allmän, välj Spotlight-sökning. Det här alternativet är nära toppen, precis under Siri-inställningarna.

  4. Med Spotlight Search-inställningarna kan du både slå på / av specifika kategorier och ändra ordning där en kategori visas i listan. Om du huvudsakligen använder spotlight-sökning för att hitta appar bör du flytta appar till toppen av listan. Om du är mer intresserad av att hitta musik eller filmer på din iPad kan du flytta dem till toppen av listan.

  5. För att flytta en kategori, håll fingertoppen nedåt på de tre horisontella linjerna till höger om kategorilistan. Håll fingret nere, skjut kategorin uppåt eller nedåt i listan och släpp fingret när det är på rätt plats.

  6. För att inaktivera en kategori helt, tryck på bocken till vänster om kategorinamnet. Endast kategorier med en bock bredvid namnet visas i listan.