Saltar al contenido

Roliga iPhone- och iPad-spel som ‘The Room’ och ‘Myst’

30 de junio de 2021
the room 56cc7f225f9b5879cc590941

Det finns något med att övervinna en enorm utmaning som lägger till en spänningsnivå och känsla av prestation som helt enkelt inte ses i mer avslappnade spel. Detta är anledningen till varför Myst var så populär i början av 90-talet och varför Rummet var så populär för iPhone och iPad. Ett fantastiskt utmanande spel med få tips om hur man kan övervinna pussel, Rummet tvingade oss att använda våra sinnen för att lösa spelet. Vi har undersökt pusselspel för iPhone och iPad för att ge dig den här listan över fantastiska spel. Men det är inte bara utmaningen som skiljer dessa spel från varandra. Det är också spelets skönhet. Det är ljudspåret. Dessa små detaljer skiljer spelet från varandra. Och ändå, som alla spel som liknar Myst och The Room, när det är gjort är det gjort. Lyckligtvis har rummet skapat The Room 2 och The Room 3, men om du har gått igenom uppföljarna och letar efter nästa stora utmaning, här är några fantastiska pusselspel att ladda ner.

realMyst: Free-Roaming Exploration

Vi kan lika gärna börja med den fritt roamingversionen av gudfadern för alla fantastiska pusselspel. De realMyst uppföljaren till det bästsäljande spelet på 90-talet var en ny föreställning av originalet som satte dig in i 2D-världen, så att du kan utforska det i all sin härlighet. Om du älskade Rummet och spelade aldrig Myst, den här är ett måste.

Machinarium: Bäst för totalfokus

Skärmdump från Machinarium.

Det är pusseläventyr möter Wall-E. Detta roliga spel får dig att spela rollen som en robot som kan klämma ihop kroppen och sträcka ut, så att du kan lösa unika pussel. Den här är känd för sin höga svårighetsgrad och är inte för dem som vill springa igenom pussel och rasande hastighet.

The Silent Age: Bäst för att resa genom tiden

Skärmdump från The Silent Age

Den anspråkslösa Joe rörmokaren är på väg att gå på sitt livs äventyr … eller kanske två livstider. Detta tidsresande äventyrsspel får dig att flytta fram och tillbaka mellan 1972 och 2012 där mänskligheten har utrotats. En trevlig twist på pusseläventyrsspelet, den här spikar verkligen «nutiden» 1972.

Shadowmatic: Bästa kreativa pusselspel

En skärmdump från Shadowmatic-spelet.

Ett vackert spel, Shadowmatic tar Dolt objekt och gör det till ett make-the-object-spel. Spelet går igenom en serie rum som har olika belysning och utmanar dig att rotera konstiga former som hänger i mitten av rummet för att kasta skuggor till en specifik form.

House of Da Vinci: Bäst för att mata ditt behov av «The Room»

Skärmdump av House of Da Vinci

Huset av Da Vinci är ungefär lika nära Rummet och dess uppföljare som du kan få utan att det har utvecklats av Fireproof Games. Den här är för dem som verkligen, verkligen inte kan vänta på nästa i Rummet serier. Men även om det uppenbarligen är en rumsklon, misstag inte det för att det är billigt utvecklat. House of Da Vinci är ett spel av hög kvalitet som definitivt ger ditt behov av en bra pussellösare.

Agent A: Bäst för bekväm pussellösning

Skärmdump av Agent A

En pussellösare som får dig att känna att du är i en tecknad version av en James Bond-film, Agent A gör inte för mycket som är nytt, men det gör nästan allt mycket bra. Du hittar samma grundläggande tryck-och-lös-mekanik med massor av föremål, ledtrådar och pussel ströda om huset.

Enhet 6: Bästa Story Line i ett pusselspel

Skärmdump av enhet 6

Enhet 6 tar det klassiska temat för väckning utan minnen och blandas i höga doser nostalgisk textbaserat spel tillsammans med den mobila världen av bilder och videor. Det här är en välskriven berättelse som får dig att skratta när du långsamt upptäcker mer om Anna, huvudpersonen med minnesfrågorna.

The Tiny Bang Story: Bäst för familjeaktiviteter Töm listobjekt

Skärmdump av Tiny Bang Story

En vacker blandning av gameplay av dolda föremål och svåra pussel att lösa, inslagna i en tecknad charm som passar ett barn, det här är det perfekta spelet att spela med familjen. Pusselarna kan vara för svåra för en åttaåring, men barn kan delta i det roliga genom att hjälpa till att upptäcka några av pusselbitarna som enkelt kan smälta in i miljön, medan vuxna kommer att njuta av ett utmanande spel.