Saltar al contenido

Så här ansluter du ett tangentbord till din iPad

19 de junio de 2021
space grey ipad pro isolated on wood and smart keyboard 518760336 5bdb89e0c9e77c005192aa43

Vad du ska veta

  • Ett trådlöst eller Bluetooth-tangentbord erbjuder flexibilitet och prisvärdhet. Du måste para ihop dessa enheter till din iPad via Inställningar.
  • Tangentbordsväskor är dyrare men erbjuder mer rörlighet. Trådbundna tangentbord kan användas via Camera Connection Adapter.
  • För kortare skrivning är röstdiktation ett utmärkt alternativ. De senaste versionerna av operativsystemet iPad inkluderar också en virtuell styrplatta.

Den här artikeln förklarar de olika tangentbordsalternativen du har när du använder din iPad, inklusive iPad Pro-modellerna, som är lika kraftfulla som bärbara eller stationära datorer.

Det trådlösa tangentbordet

Det mest enkla och direkta tillvägagångssättet är att använda ett trådlöst tangentbord. Utanför lådan är iPad kompatibel med de flesta trådlösa tangentbord. Detta inkluderar de som inte är specifikt markerade för iPad, men för att vara säkra, kontrollera alltid om de är kompatibla. Apples trådlösa tangentbord är ett säkert val. Den har alla funktioner du vill ha, och du kan använda snabbtangenter för vanliga funktioner som Kommando+C att kopiera och Kommando+V att klistra. Ett trådlöst tangentbord från Amazon fungerar också bra. Att välja ett trådlöst tangentbord kostar vanligtvis inte en arm och ett ben om du inte vill ha ett Apple Smart Keyboard. En fördel med att använda ett trådlöst tangentbord är att det är enkelt att ansluta och använda, men du har möjlighet att lämna det. Detta kan göra det till ett bättre val än ett tangentbordsväska, vilket gör din iPad till en kvasi-bärbar dator. Trådlösa tangentbord för iMac och Mac Mini fungerar bra för iPad. Dessa är robusta och relativt små men är också några av de dyrare trådlösa tangentborden. De flesta trådlösa tangentbord kräver att du parar ihop enheten. Metoden för att göra detta kan variera. Till exempel kräver vissa att du matar in en kod som visas på iPad-skärmen för att slutföra parningen. I alla fall börjar du i Bluetooth-inställningarna. Starta iPad för att para ihop enheterna inställningar app. På menyn till vänster, hitta och knacka Blåtand. Om Bluetooth är avstängt, slå på den genom att trycka på på / av-knappen. Det kan ta några sekunder för iPad att upptäcka det trådlösa tangentbordet. När den visas i listan trycker du på den. Om det kräver att du matar in en kod visar iPad en kod på skärmen som du anger på tangentbordet. Om tangentbordet inte visas i listan, se till att det är påslaget och att batterierna inte är slut. Om tangentbordet har en Bluetooth-knapp för att göra den synlig, tryck på den så att iPad känner igen tangentbordet.

Keyboardfodralet

Om du vill använda din iPad som en bärbar dator, gör den till en bärbar dator med ett specialtangentbordsväska. Flera tangentbordsfodral på marknaden erbjuder olika lösningar på skrivproblemet. Tangentbordsfodralet kan verka lite kontraintuitivt om du tar ut surfplattan från iPad, men det är inte mycket annorlunda än att ansluta en bärbar dator till en dockningsstation för att få den att fungera mer som ett skrivbord. En fördel med ett tangentbordsväska är att det ger bättre rörlighet än att bära runt både en iPad och ett trådlöst tangentbord. Om du spenderar mycket tid på att skriva på skärmtangentbordet när du använder din iPad kan det vara ett bra val. Det är också ett två-i-ett-paket eftersom det skyddar din iPad och fungerar som ett tangentbord. De största nackdelarna är att tangentbordshöljen lägger till bulk, och de kan vara dyrare än andra lösningar. Och medan du kan ta bort det från fodralet när du vill använda det som en surfplatta, kan det vara mer besvär än det är värt. Många behåller det i fallet 90 procent av tiden.

Det trådbundna tangentbordet

De flesta trådbundna (USB) tangentbord kan anslutas till iPad. IPad-kamerans anslutningsadapter kan annonseras som en lösning för att få bilder från en kamera till en iPad, men den fungerar bra med många USB-enheter, inklusive tangentbord. Det här är en bra lösning om du vill ha möjlighet att använda ett tangentbord med din iPad, men du tror inte att du kommer att använda det så ofta. Du kan koppla bort det trådbundna tangentbordet från din dator och använda det på din iPad. Camera Connection Kit kostar dock lika mycket som några av de billigare trådlösa tangentborden. Det har fördelen att låta dig ansluta en kamera till din iPad eller ett MIDI-instrument som ett musikaliskt tangentbord. Men om du bara vill ha det för att skriva kan det vara billigare att använda ett trådlöst tangentbord.

Touchfire-tangentbordet

Touchfire skapade ett tangentbord som inte är ett tangentbord. Touchfire-tangentbordet är designat för att fungera med Apple Smart Cover och Smart Case och är en genomskinlig kiselplatta som passar över iPad-skärmtangentbordet, vilket ger samma typ av struktur och känsla som du kan förvänta dig av ett riktigt tangentbord. Det här är utmärkt för touch-typister som saknar tangenternas känsla under fingertopparna. Och eftersom tangentbordet håller fast på undersidan av Smart Cover är det den mest mobila av tangentbordslösningarna. Sammantaget gör Touchfire-tangentbordet ett bra jobb med att ge ett tangentbords känsla utan att ansluta ett tangentbord. Men du använder fortfarande skärmtangentbordet för att skriva, vilket innebär att du tappar en bit skärmutrymme. Det är inte samma sak som att skriva på ett riktigt tangentbord, så om du vill gå 60 plus ord per minut kanske du vill få den riktiga affären istället för Touchfire.

Voice Dictation

En fördel med Siri är möjligheten att använda röstigenkänning istället för att använda tangentbordet. Tryck på mikrofonknappen och börja prata. Det här är inte den bästa lösningen för tung användning, men om du vill mata in en stor bit text utan att jaga och plocka på skärmtangentbordet kan röstigenkänning göra tricket. Och eftersom Siri är gratis behöver du inte spendera pengar. Röstigenkänning är tillgänglig nästan när tangentbordet är uppe. Och du kan använda Siri för att kringgå att öppna vissa appar. Till exempel, istället för att öppna Notes-appen för att skapa en ny anteckning kan du be Siri att göra en ny anteckning. Men du vill inte skriva en roman genom röstdiktering. Om du har tunga skrivbehov är röstdiktation inte den bästa vägen. Om du har en tjock accent kan Siri ha problem med att räkna ut vad du säger.

Visste du att det finns en pekplatta på iPad?

De senaste versionerna av iPad-operativsystemet inkluderar en virtuell styrplatta som du kan använda när du lägger två fingrar på iPad-tangentbordet samtidigt. Använd den här metoden för att markera text eller placera markören snabbt i texten.