Saltar al contenido

Så här ansluter du USB-enheter till en iPad

13 de julio de 2021
how to connect usb devices to ipad 1999862 final a5a7bb104ece4b29952705a4c4c7bee8

Vad du ska veta

  • Nyare iPad Pro-modeller har en USB-C-port. Du kan behöva en USB-C till USB-adapter för din enhet.
  • För de flesta andra iPad-modeller behöver du en Lightning-to-USB-kabeladapter.
  • Alternativt kan du ansluta till USB-enheter trådlöst via AirDrop, AirPlay, AirPrint eller Bluetooth.

Den här artikeln förklarar hur du ansluter en iPad till en USB-enhet. Instruktioner gäller alla versioner av iPad.

Använd USB-enheter med iPads med USB-C-porten

2018 och 2019 iPad Pro-modellerna med 11- och 12,9-tums skärmar har en USB-C-port. Det här är de första iPadsna som gör det. Dessa modeller inkluderar nästa generations USB-C-port som låter dig ansluta alla USB-C-enheter som är iPad-kompatibla till en iPad Pro. Med dessa modeller är problemet att ansluta USB-enheter till iPad löst. Det löses dock bara för USB-C-tillbehör. Om du har en äldre USB-enhet som du vill använda med dessa modeller behöver du en adapter. Apple erbjuder en $ 19 USB-C till USB-adapter. Anslut dina gamla USB-enheter till den här adaptern och anslut sedan adaptern till iPad: s USB-C-port, så är du klar. 1:03

Hur man ansluter en USB-enhet till en iPad

Du kan också ansluta USB-enheter till en iPhone.

Använd USB-enheter med iPads med blixtporten

Om du har en 4: e generationens iPad eller nyare, vilken modell av iPad Air som helst, vilken modell av iPad Pro som släpptes före slutet av 2018, eller någon modell av iPad mini, behöver du en Apple Lightning till USB-kameraadapter för att använda USB enheter. Du kan ansluta adapterkabeln till blixtporten längst ner på iPad och sedan ansluta ett USB-tillbehör till den andra änden av kabeln. Detta tillbehör är utformat för att ansluta digitalkameror till iPad för att importera foton och videor, men det är inte allt det gör. Du kan också ansluta andra USB-tillbehör som tangentbord, mikrofoner och skrivare. Inte alla USB-tillbehör fungerar med denna adapter. IPad måste stödja den. Men många tillbehör fungerar med iPad, och du kommer att utöka iPad: s alternativ för tillbehör med den.

2019 iPad Air och 2019 iPad mini levereras med en blixt-till-USB-kabel, så du kanske inte behöver köpa en annan adapter.

Använd USB-enheter med iPads med 30-stifts dockningsanslutning

Du har alternativ, även om du har en äldre iPad-modell med den breda 30-stifts Dock Connector. I så fall behöver du en Dock Connector-to-USB-adapter istället för Lightning-to-USB-adaptern. Det finns alternativ på marknaden, men shoppa och läs recensioner innan du köper för att se till att du får något av god kvalitet och bred kompatibilitet. Liksom med kameraadaptern ansluts den här kabeln till porten på iPadens botten.

Andra sätt att ansluta tillbehör till iPad

USB är inte det enda sättet att ansluta tillbehör och andra enheter till en iPad. Det finns många trådlösa funktioner inbyggda i iOS som du kan använda för att interagera med andra enheter. Inte alla tillbehör stöder dessa funktioner, så du kan behöva köpa några nya enheter om du vill dra nytta av dessa funktioner.

  • AirDrop: Detta är en Apple-teknik som finns på enheter med iOS 7.0 och senare. Det överför filer trådlöst mellan iPhones, iPads och Macs.
  • AirPlay: Denna Apple-teknik strömmar ljud och video från en iPad till högtalare och skärmar. Om du har kompatibla tillbehör låter AirPlay dig strömma ljud och video samt spegla iPad-skärmen på en TV via Apple TV.
  • AirPrint: Detta är Apples lösning för utskrift från iPads som inte är anslutna till USB-enheter. Stöd för den här trådlösa tekniken är inbyggd i iOS, men du behöver en AirPrint-kompatibel skrivare för att använda den, vilket de flesta nya skrivare gör.
  • Blåtand: Detta kort räckvidd för trådlöst nätverk kommunicerar med tangentbord, hörlurar, mikrofoner, iPads och liknande enheter. Det är en industristandard, så du hittar det bredaste utbudet av alternativ här.

Överför filer från en Flash-enhet via molnet

Om du inte har något av dessa trådlösa tillbehör och vill kopiera filer från en flash-enhet eller annan USB-lagringsenhet till en iPad finns det en lösning. Du kan kopiera filerna från en USB-enhet till en dator och spara filerna i en molntjänst online. Anslut tjänsten till din telefon eller surfplatta via företagets app så får du tillgång till dessa filer från USB-enheten. Detta eliminerar behovet av en Bluetooth-kompatibel enhet och innebär att du inte behöver köpa en USB-adapter.