Saltar al contenido

Så här bäddar du in Google Kalender på din webbplats

19 de junio de 2021
google cal fe7ebab5e51142d3bbb1304f09986a23

Använd den kostnadsfria och enkla Google Kalendern för att hantera och dela en offentligt vänd kalender på din webbplats.

Komma igång: Inställningar

Logga in på Google Kalender för att bädda in en kalender. Gå sedan till vänster och klicka på den lilla triangeln bredvid kalendern du vill bädda in. Du ser en alternativruta expandera. Välj Kalenderinställningar.

Kopiera koden eller välj fler alternativ

Inbäddning av Google Kalender

Alternativt kan du justera storleken eller färgen på din kalender. Bläddra ner på sidan så ser du området markerat Bädda in den här kalendern. Kopiera koden härifrån för en standardkalender på 800 pixlar-för-600-pixlar med Googles standardfärgschema. För att ändra dessa inställningar, välj länken markerad Anpassa färg, storlek och andra alternativ.

Anpassa utseendet

Inbäddning av Google Kalender

Ange standardbakgrundsfärgen så att den matchar din webbplats, tidszonen, språket och den första dagen i veckan. Ställ in kalendern som standard för veckovisa eller agendavyer, vilket kan vara användbart för något som en cafeteriameny eller teamprojektschema. Du kan också ange vilka element som ska visas i din kalender – som titel, utskriftsikon eller navigeringsknappar. Standardstorleken är 800 x 600 pixlar. Den storleken är bra för en webbsida i full storlek utan något annat. Om du lägger till din kalender på en blogg eller webbsida med andra objekt måste du justera storleken. Varje gång du gör en ändring visar webbplatsen en liveförhandsgranskning. HTML i det övre högra hörnet bör också ändras. Om den inte gör det, välj Uppdatera HTML knapp. När du är nöjd med dina ändringar kopierar du HTML-filen i det övre högra hörnet.

Klistra in din HTML

Bädda in en kalender i Blogger.

Klistra in koden i det relevanta avsnittet av HTML för din webbsida.

Kalendern är inbäddad

Inbäddad Google Kalender

Visa din sista sida för att visa livekalendern. Eventuella ändringar du gör i evenemang på din kalenderuppdatering automatiskt. Om det inte är helt den storlek eller färg du tänkte på, gå tillbaka till Google Kalender och justera inställningarna, men du måste kopiera och klistra in HTML-koden igen. I det här fallet ändrar du hur kalendern visas på din sida, inte händelserna.