Saltar al contenido

Så här fixar du en iPad som inte uppdateras

14 de junio de 2021
GettyImages 457316526 57deda085f9b58651650818c

De flesta av oss har upplevt det: En app på din iPad uppdateras inte, eller programvara fastnar mitt i nedladdningen. Här är några orsaker till detta problem och tips för att lösa dessa problem. Dessa korrigeringar kan användas på en iPad med iPadOS 13 eller iOS 12.

Orsaker till att iPad inte uppdateras

För det mesta, när programvara på en iPad inte uppdateras, är den skyldige ett autentiseringsproblem. Apple App Store kan ha svårt att ta reda på vem du är. Eller så kan iPad ladda ner en annan uppdatering eller app samtidigt, och din app väntar i kö. I sällsynta fall glömmer iPad bort appen.

Så här fixar du en iPad som inte uppdateras

Följande lösningar har visats för att lösa programuppdateringsproblem på iPad:

  1. Starta om iPad. Det första steget i felsökning av de flesta problemen är att starta om enheten. Om du startar om enheten kan det lösa många tekniska problem, inklusive programuppdateringar som misslyckas eller timeout.

  2. Starta om appen som inte uppdateras. Ibland tar en nedladdning timeout. Du kan be iPad att börja ladda ner en app igen genom att öppna appen igen. När du trycker på en app som är i väntan på att ladda ner försöker iPad ladda ner den.

  3. Ta bort appen som inte uppdateras och ladda ner den igen. Om en app inte uppdateras raderar du den och laddar sedan ner den igen. Försök inte åtgärda detta om problemappen sparar informationen du vill behålla, till exempel en anteckningsapp eller en ritapp. Många av dessa appar sparar dina data till iCloud, vilket innebär att det är säkert att ta bort och ladda ner dessa appar igen. Men om du är osäker, ta inte bort appen. Du kan behöva logga in på appen när nedladdningen är klar.

  4. Ladda ner en annan app. Om iPad tar slut mitt i autentiseringsprocessen kan den inte autentisera med App Store igen, vilket i sin tur fryser alla nedladdningar till din iPad. Det enklaste sättet att lösa detta problem är att ladda ner en ny app och tvinga iPad att autentisera igen. Välj en gratis app och installera den på iPad. När installationen är klar, leta reda på appen eller uppdateringen som har fastnat och se om den laddas ned igen.

  5. Logga ut och logga sedan in på ditt Apple-ID. Om det inte går att gå igenom autentiseringsprocessen genom att ladda ner en app, kan du ibland logga ut och sedan logga in på ditt Apple-ID. För att logga ut från ditt Apple-ID, tryck på på din iPad inställningar, tryck på ditt användarnamn och tryck sedan på Logga ut. Följ anvisningarna för att logga ut från ditt Apple-ID. Tryck på för att logga in på ditt Apple-ID igen inställningar, tryck på Logga in på din iPadoch skriv sedan ditt Apple-ID och lösenord.

  6. Starta om Wi-Fi-routern. Om din router inte ansluter ordentligt till internet kan inte din iPad ladda ner uppdateringar. De flesta routrar har en inbyggd brandvägg och hanterar flera enheter, vilket kan göra att routern blandas. När du har stängt av routern ska du stänga av den i en hel minut innan du slår på den igen. När alla routerlampor tänds igen ansluter du din iPad till Wi-Fi-nätverket och trycker sedan på appen för att se om nedladdningsprocessen startar.

  7. Återställ alla inställningar. Återställa iPad-inställningar skiljer sig från att återställa iPad till fabriksinställningar. Processen torkar inte helt av din iPad. Det raderar nätverksinställningar, tangentbordslistor, startskärmens layout, platsinställningar, sekretessinställningar och Apple Pay-kort. En återställning av inställningar bör inte påverka dina appar, dokument, musik, filmer, lösenord eller data. Säkerhetskopiera din iPad innan du återställer enhetsinställningarna.

  8. Återställ iPad. Om rensningen av inställningarna inte fungerar kan det vara dags att vidta drastiska åtgärder och återställa iPad till fabriksinställningarna. Du kan sedan återställa iPad från den säkerhetskopia du skapade. Tänk på om appen du försöker uppdatera är värt detta kärnkraftsalternativ. Det kan vara bättre att ta bort appen och gå vidare. Om du bestämmer dig för att återställa din iPad, säkerhetskopiera den till iCloud så att du sedan kan återställa dina data och appar.