Saltar al contenido

Så här fixar du ‘Kan inte öppnas eftersom utvecklaren inte kan verifieras’ Fel på Mac

1 de julio de 2021
macdevelopercannotbeverified feef7b1fb408407a87d69c892f3e2a24

Som standard tillåter macOS användare att endast installera godkända appar från verifierade källor. Utvecklare registrerar sig hos Apple och de verifierar sina appar för användning på Mac. Om utvecklaren av en app inte registrerar sig hos Apple eller hoppar över verifieringsprocessen visas ett felmeddelande ”Kan inte öppnas eftersom utvecklaren inte kan verifieras” när du försöker installera appen. När detta fel inträffar kommer appen inte att installeras eller öppnas och du ser vanligtvis ett felmeddelande som:

 • ”(Appnamn) kan inte öppnas eftersom det kommer från en oidentifierad utvecklare. Dina säkerhetspreferenser tillåter installation av endast appar från App Store och identifierade utvecklare. ”
 • «(Appnamn) kan inte öppnas eftersom utvecklaren inte kan verifieras.»
 • ”MacOS kan inte verifiera att den här appen är fri från skadlig kod.”

Vad är orsaken till «Kan inte öppnas eftersom utvecklaren inte kan verifieras» -felet på Mac?

Medan Mac-datorer är mindre benägna att få virus än Windows-datorer, kan de fortfarande smittas. Apple har ett utvecklar-ID-system och en appgranskningsprocess för att minska frekvensen med vilken användare exponeras för skadlig kod på macOS. Utvecklare är skyldiga att registrera sig hos Apple och de måste skicka in sina appar för granskning. Om en app är fri från skadlig kod som skadlig kod undertecknas och godkänns appen. När du försöker installera en app från en utvecklare som inte har registrerat sig hos Apple visas ett felmeddelande. Samma sak händer om en registrerad utvecklare släpper en app som Apple inte har granskat. Om en app släpptes innan registrerings- och granskningsprocesserna startade skulle det utlösa samma fel. Appen kan vara säker, men det finns inget sätt för Apple att veta på ett eller annat sätt om de inte har kunnat granska det.

Hur fixar du «Appen kan inte öppnas eftersom den kommer från en oidentifierad utvecklare?»

För att åtgärda felet där du inte kan öppna en ej godkänd app på din Mac har du några alternativ.

 1. Leta efter en nyare version av appen. Kontrollera Mac App Store och se om appen finns där. Om du laddade ner den från en alternativ källa kan du ha en gammal version av appen. Utvecklaren kan ha släppt en signerad och verifierad version i App Store sedan dess.

 2. Leta efter en alternativ version av appen. Kontrollera i Mac App Store om en app från en godkänd utvecklare gör samma sak. Om du hittar en app som utför samma funktioner och den kommer från en godkänd utvecklare som har gått igenom verifieringsprocessen, överväga att prova den appen.

 3. Om du är säker på att du litar på apputvecklaren kan du åsidosätta dina säkerhetsinställningar och låta appen installeras och öppnas.

  1. Öppna Upphittare.
  2. Leta reda på appen du försöker öppna.
  3. Kontrollera+Klick appen.
  4. Välj Öppna.
  5. Klick Öppna.
  6. Appen ska sparas som ett undantag i dina säkerhetsinställningar, så att du kan öppna den i framtiden.
 4. Gå förbi blocket i dina säkerhets- och sekretessinställningar. Om den tidigare metoden inte fungerade kan du gå in i dina säkerhets- och sekretessinställningar och göra det manuellt.

  1. Öppna Apple-menyoch klicka Inställningar.
  2. Klick Säkerhet och integritet.
  3. Klicka på Allmän flik.
  4. Klicka på låsa i fönstrets nedre högra hörn.
  5. Ange ditt användarnamn och lösenord när du blir ombedd och klicka Låsa upp.
  6. Klicka på App Store och identifierade utvecklare radiell knapp.
  7. Leta efter «(Appnamn) blockerades från att öppnas eftersom det inte kommer från en identifierad utvecklare» och klicka Öppna ändå. (I äldre versioner av macOS kan du klicka Var som helst och klicka sedan på Tillåt var som helst.)
  8. Försök köra appen igen.
 5. Ladda ner appen via Safari. Om ovanstående process inte fungerade, se till att du laddade ner appen med Safari. Det finns ett problem där nedladdning av appar via andra webbläsare, som Chrome och Edge, kommer att orsaka ett problem när du försöker installera osignerade appar.

  1. Ta bort appen du laddade ner via en annan webbläsare.
  2. Starta om din Mac.
  3. Ladda ner appen med Safari.
  4. Försök att köra appen.
  5. När du får felmeddelandet utför du säkerhets- och sekretessfixet som beskrivs i föregående steg.

FAQ

 • Varför kan jag inte verifiera mitt Apple-ID?

  Om du loggar in på iTunes, Apple Store eller en annan Apple-tjänst och du stöter på ett verifieringsfel, till exempel «Verifiering misslyckades. Det uppstod ett fel vid anslutning till ditt Apple-ID», det finns några korrigeringar att försöka. Se först om det finns ett problem med Apple Services genom att gå till Apples systemstatussida. Se till att du är ansluten till Wi-Fi och att nätverket är igång. Prova att logga in på en annan Apple-enhet, till exempel en iPad eller iPhone, och se om du kan verifieras där. Om du har mer än ett Apple-ID kan du prova att logga ut från alla enheter som använder det sekundära Apple-ID. Du kan också prova att starta om enheten, logga ut från ditt Apple-ID och återigen eller inaktivera annonsblockerare eller ett VPN.

 • Hur verifierar jag mitt telefonnummer för mitt Apple-ID?

  Gå till Apple ID-webbplatsen och logga in med ditt Apple ID. Gå till avsnittet Säkerhet och välj Redigera, då Lägg till ett pålitligt telefonnummeroch följ anvisningarna.

 • Hur kringgår jag Mac-appverifiering? Det tar för lång tid att öppna program.

  Vissa användare upplever problemet med att appar laddas långsamt medan Mac verifierar dem. Du ser ett laddningsfält med ett «verifierande app» -meddelande, även med bekanta appar som Microsoft Word. Det är en separat fråga från felet «oidentifierad utvecklare». För att lösa det långsamma problemet med «verifieringsapp», se till att du uppdaterar till den senaste macOS. Ladda ner och installera alla tillgängliga appuppdateringar. Om problemet kvarstår med en viss app, försök ta bort den och ladda ner den igen.