Saltar al contenido

Så här laddar du din Nintendo Switch

29 de junio de 2021
charge nintendo switch 4136834 f94eeb0c245346c0b2401c2af1ac6b4d

Vad du ska veta

  • Strömbrytaren laddas när den är ansluten till dockan, och du kan ansluta Joy-Cons till konsolens sida för laddning.
  • I bärbart läge, anslut en USB-C-kabel till USB-porten på switchens botten och anslut den andra änden till en strömkälla.
  • Använd Joy-Con Charging Grip för att förvandla din Joy-Cons till en enda kontroller med en USB-kabel för att ladda Joy-Cons medan du spelar.

Den här artikeln förklarar hur man laddar en Nintendo Switch och Joy-Con-kontrollerna i konsolläge och bärbart läge.

Så här laddar du din Nintendo Switch och Joy-Cons i konsolläge

Att ladda Nintendo Switch i konsolläge är enkelt, även om Joy-Cons kan vara en utmaning. Så här laddar du omkopplaren och dess kontroller och kontrollerar batteriets livslängd.

När Switch Console är ansluten till Dock laddas den

Det bästa sättet att se till att den laddas ordentligt är att verifiera att du kan se Switch-skärmen på TV: n, så om du dockar efter att ha spelat i bärbart läge, dubbelkolla att den visas på TV: n innan du lämnar rummet.

Hur man kontrollerar omkopplarens batterinivåer

Du kan berätta exakt hur mycket strömbrytaren har med batteriikonen längst upp till vänster på skärmen. På full laddning kan Switch ge dig cirka tre timmars spel. Hur mycket specifikt beror på det exakta spelet, men Legend of Zelda: Breath of The Wild, Nintendos flaggskeppsspel, träffar den här tre timmars förväntade batteriets livslängd ganska mycket.

Hur lång tid tar övergången att ladda?

Om du har strömbrytaren ansluten till dockningsstationen tar det ungefär lika lång tid att ladda som för batteriet att tappa. Detta motsvarar ungefär två och en halv timmes laddningstid för att få 100 procent batteritid.

Laddar glädjen

De har vardera cirka 20 timmars batteritid, men om en av dem blir död under en spelsession är det ett problem. Nintendo Switch har inget sätt att fjärrladda Joy-Cons, så du måste ansluta Joy-Cons till sidan av Switch för en laddning. Den goda nyheten är att strömbrytaren inte behöver dockas för att Joy-Cons ska ladda så att du kan använda den i bärbart läge. Men vad händer om din strömbrytare är låg? Om du inte vill att din spelsession ska avbrytas kan du investera i Joy-Con Charging Grip. Detta tillbehör liknar greppet som förvandlar din Joy-Cons till en enda kontroller med en stor skillnad: Du kan använda en USB-C-kabel för att ladda Joy-Cons medan du spelar.

Så här laddar du din Nintendo Switch och Joy-Cons i bärbart läge

Om du spelar ett spel själv är det enkelt att ladda omkopplaren. Anslut en USB-C-kabel till USB-porten längst ner på switchen och fortsätt spela. Om dina Joy-Cons är anslutna till sidan av Switch, borde du ha det bra.

Laddar medan du använder strömställaren

Om du använder stativet på switchens baksida och har din switch på en solid yta (som ett bord), kommer USB-porten på Nintendo Switch-undersidan att vara lite svår att använda. Varför byggde Nintendo det så? De kunde inte placera porten på de sidor där Joy-Cons går, så de måste antingen gå med toppen eller botten. Toppen skulle vara udda för laddning medan du använder den som en handhållen, så de gick med basen. Hur kommer du runt den här irritationen? Det enklaste sättet är att ta några böcker att placera runt strömbrytaren så att du kan lyfta huvudenheten och skapa ett utrymme för kabeln. Men det här är besvärligt, så leta efter tillverkare av tillbehör från tredje part för att erbjuda några lösningar inom (förhoppningsvis nära) framtid.

Så här laddar du din Nintendo Switch på språng

Om du har sett en reklam med en grupp vänner samlade runt Nintendo Switch mitt i en park eller på en basketplan, kanske du har undrat vad de skulle göra när 2-3 timmars batteritid har gått ut. Den enkla lösningen: bärbar kraft.

Du kan ladda din Nintendo Switch genom att ansluta den till din bärbara dator. Att göra detta tar definitivt längre tid än ett vägguttag, men om du behöver förlänga din speltid eller vill ladda medan du är på resan kommer det att göra. Du måste dock stänga av din Nintendo Switch för att detta ska fungera. När den är påslagen tenderar Switch att ladda den bärbara datorn istället för tvärtom. Men om du menar allvar med att spela på språng kan du alltid investera i ett batteripaket. I en värld omgiven av så många mobila enheter är dessa enkla att hitta, men nyckeln här är att hitta en som använder USB-C.

Hur du laddar och spelar i konsolläge

Det råder ingen tvekan om att Nintendo Switch-spel är som bäst när de ses på en storbilds-TV. Så vad gör du om ditt Joy-Cons har slut på batteri och du vill fortsätta spela i konsolläge?

Joy-Con laddningsgrepp

Normalt måste du växla till bärbart läge, men det betyder att du inte får fördelen att spela på storskärmen. Alternativt kan du spendera cirka $ 30 på ett Joy-Con-laddningsgrepp. Det här tillbehöret är detsamma som greppet som kommer med Switch, med en stor skillnad: Du kan ladda dina Joy-Cons medan du spelar. Du måste ansluta Joy-Con-laddningsgreppet till din konsol med en USB-C-kabel för att uppnå detta, men så länge du har en tillräckligt lång kabel är det inte ett styvt pris att betala.

Hur du får mer körsträcka ur ditt Nintendo Switch-batteri

Det finns inte mycket du kan göra med din Nintendo Switch för att förlänga livslängden hemifrån. Men det finns några saker du kan göra:

  • Använd Joy-Cons i fristående läge. Om du ansluter Joy-Cons till sidorna på din switch tappar batteriet mycket snabbare.
  • Stäng av Wi-Fi och NFC (Near Field Communications). Gå inställningar > Flygplansläge och aktivera flygplansläge. Detta läge stänger av Bluetooth, Wi-Fi och NFC. Du måste slå på Bluetooth igen för att använda Joy-Cons trådlöst.
  • Sänk skärmens ljusstyrka. Gå till inställningar > Skärmens ljusstyrka för att justera skärmens ljusstyrka. Du kan låta automatisk ljusstyrka vara på. Flytta skjutreglaget åt vänster för att slå tillbaka det.

Om du fortfarande har problem med att ladda konsolen kan du prova dessa felsökningstips för Nintendo Switch för att se om du själv kan lösa problemet.