Saltar al contenido

Så här ställer du in din iPads bakgrundsbild

27 de junio de 2021
shutterstock 457422505 ipad restart 583da88c3df78c6f6af71b8d

Du har alternativ för att anpassa din iPad inklusive att köpa ett distinkt fodral och anpassa ljud för e-post och textmeddelanden, men det överlägset enklaste sättet att lägga till en viss personlighet till din iPad är att ställa in en anpassad bakgrundsbild för din låsskärm och din startskärm. Du har två sätt att göra detta: att välja bilden genom appen Foton och använda Inställningar.

Ändra iPad-skärmens bakgrund i foton

Foton-appen är ett enkelt sätt att välja en bakgrundsbild (kallas tapet) för din låsskärm, startskärm eller båda.

 1. Öppna Foton och gå sedan till Album eller Bibliotek flik. Knacka Kamera rulleoch leta reda på den bild du vill använda som bakgrund.

 2. Tryck på fotot för att välja det.

 3. När bilden är vald trycker du på knappen Dela längst upp på skärmen. Det är den som ser ut som en fyrkant med en pil som sticker ut.

  Dela-knappen på en iPad

 4. Knacka Använd som bakgrundsbild.

  Knappen Använd som bakgrund på en iPad

 5. Flytta fotot runt skärmen genom att dra det med fingret. Du kan också använda nypa-till-zoom-gesten för att zooma in och ut på bilden tills du får den rätt. Knacka Perspektiv Zoom längst ned på skärmen till placera. Denna inställning får fotot att röra sig när du flyttar iPad.

  Perspektiv Zoom-alternativ på en iPad

 6. När du är klar med att placera fotot väljer du Ställ in låsskärmen, Ställ in startskärmen, eller Ställ in båda.

  Alternativet Set Screen på en iPad

 7. Beroende på vilket alternativ du valde visas bilden som bakgrund på din startskärm, låsskärmen (som visas när du först väcker din iPad men innan du låser upp den) eller båda.

Ändra iPad-skärmen i Inställningar

Ett annat sätt att anpassa din bakgrundsbild på bakgrundsskärmen är via appen Inställningar. Det är inte lika lätt som att använda Photos-appen, men det erbjuder dig ett urval av stillbilder från Apple och dynamiska bilder som animerar din iPads bakgrund.

 1. Öppna inställningar app.

  Appen för iPad-inställningar

 2. Knacka Tapet.

  Bakgrundsinställningen på en iPad

 3. Välj Välj en ny bakgrundsbild.

  Välj en ny bakgrundsinställning på iPad

 4. Knacka Dynamisk för att använda animerade bubblor och välj färgen på bubblor du föredrar genom att trycka på något av alternativen. Knacka Stills för att se bilder som är lämpliga för tapeter. Om iCloud Photo Sharing är aktiverat kan du välja ett foto från någon av dina delade fotoströmmar.

  Alternativ för dynamisk bakgrund och stillbilder på iPad

 5. När du har valt en bild eller ett tema kan du flytta bilden runt skärmen med fingret eller använda nyp-för-zoom för att zooma in och ut på fotot. Tryck på för att ställa in bakgrunden Ställ in låsskärmen att se det när du först väcker din iPad, Ställ in startskärmen för att få fotot att visas under dina appikoner, eller Ställ in båda för att använda bilden som den globala bakgrunden för din iPad.

Nu behöver du bara en fantastisk bakgrundsbild. Spara ett foto från webben till din iPad. Du kan också göra en Google-bildsökning för iPad-bakgrunder.