Saltar al contenido

Samsung Health: Hur det fungerar

20 de junio de 2021
samsung health hero 5b441a46c9e77c0037ca37c0 5b98350746e0fb00258d55d1

När du försöker komma i form, gå ner i vikt eller bygga hälsosammare vanor kan det vara mycket stress att ha en hälso-tracker-app. Samsung var medveten om detta när de släppte Samsung Health. Du kanske känner igen dess tidigare namn, S Health, som Samsung-navet för ett hälsosamt liv. Så här använder du Samsung Health-appen för att få bästa resultat.

Samsung Health vill vara ditt hälsovårdshub

Samsung Health fungerar som ditt nav för all hälsa. Träning, vattenintag och anslutning till din löpande app för att ha all information du vill ha på ett enda ställe. Det händer mycket i den här appen, men målet är att ge dig kontroll över din hälsa.

När du går med hunden eller tar en körning upptäcker din telefon rörelsen och spårar den åt dig. Appens huvudsida visar de olika aktiviteterna du vill spåra, inklusive dagliga steg, puls och stress. Du kan anpassa det efter eget tycke att spåra saker som vattenintag, koffein, sömn och viktkontroll. Det finns också specifika aktivitetsspårare för en mängd olika övningar, inklusive löpning, cykling och vandring.

Konfigurera och slutföra din profil

Din användarprofil i Samsung Health är hur du håller reda på dina aktiviteter i appen. Du kan lägga till ditt foto, smeknamn och e-postadress för estetiska ändamål. Det är dock den andra informationen som verkligen hjälper dig. Lägg till längd, vikt, kön, ålder och aktivitetsnivå för att göra Samsung Health till din egen.

Profilsidan i Samsung Health-appen visas på en telefonskärm.

Din profil innehåller belöningar för fortsatt aktivitet, personliga rekord under träningen, veckovisa sammanfattningar av din aktivitetsrutin och en historik över alla program du deltar i. I huvudsak kan du i din profil titta långsamt på dina framsteg och du får små belöningar för att ta steg mot en hälsosammare livsstil.

Ställ uppnåbara mål

När du har bestämt vilka vanor du vill ändra eller spåra är nästa sak att sätta mål. Det finns viktkontrollmål, fitnessmål och mer. Din profil måste ställas in i förväg eftersom dessa mål baseras på förändrade nuvarande vanor. När du har satt upp ett mål visas en indikator högst upp på huvudsidan i Samsung Health-appen. Denna indikator visar hur mycket framsteg du har gjort mot det målet. När du trycker på indikatorn finns en särskild uppdelning av din dagliga aktivitet, förbrända kalorier och mer information om ditt mål. Det finns också en sida som visar långsiktiga trender för att spåra dina framsteg och belöningar för att uppnå dina mål.

Träning med vänner

Inte alla gillar att träna ensamma. Att ha någon att tävla mot och heja på kan hjälpa dig att hålla dig fokuserad på dina träningsmål. Medan Samsung Health främst är bekymrad över dina framsteg handlar fliken Together i appen om gemenskap.

En hand håller telefonen och visar fliken Tillsammans i Samsung Health-appen.

Det finns månatliga samhällsutmaningar du kan delta i genom att vara aktiv, samt möjligheten att hitta och lägga till vänner. Det finns också utmaningar för dig och dina vänner så att du kan arbeta mot större och större mål.

Anslut och synkronisera data med andra appar

Det verkar som om det finns dussintals appar för hälsa och fitness. Från specifika appar för spårning av blodtryck eller vikt till kaloriräknare har du förmodligen minst en annan hälsoapp installerad. Samsung Health samarbetar med dussintals appar, så att du kan ansluta dessa appar och få informationen från dessa appar synkroniserad med Samsung Health. Med detta kan du till exempel spåra dina måltider med My Fitness Pal och sedan se den informationen som visas i navet på Samsung Health.

Vilka telefoner är kompatibla med Samsung Health?

Samsung Health-appen stöder alla Samsung-smartphones som går tillbaka till Galaxy S3, såväl som Android-telefoner som inte är Samsung. Android 4.4 KitKat eller senare och minst 1,5 GB lagringsutrymme krävs för att appen ska fungera korrekt. Appen är också tillgänglig för iPhones och kräver iOS 9.0 eller senare. Den här appen är vanligtvis förinstallerad på nya Samsung-telefoner, men den kan laddas ner från Google Play Store och Apple App Store.