Saltar al contenido

Samsung Push Service: Vad det är och hur det fungerar

24 de junio de 2021
Galaxy Note8 Multi Window 5b032c24119fa800376a56ab

Samsung Push Service är en app som skickar varumärkesspecifika meddelanden till din Samsung-telefon. Det kan redan finnas på din telefon, och om den inte gör det kan du ladda ner den från Google Play Store och börja använda den direkt.

Varför kanske du vill ha den här appen?

Om du använder flera Samsung-appar kanske du är glad att veta att Samsung Push Service ger aviseringar för dem alla. När en app i Samsung-familjen har ny information ser du den via Samsung Push Service. Som ett resultat kan den här appen vara ett enkelt sätt att hålla koll på alla saker Samsung.

Vad är push-meddelanden?

Ett push-meddelande är ett meddelande som dyker upp på skärmen även när du inte använder en app. Samsung push-meddelanden kommer upp på din enhet på flera sätt. De visas i telefonens meddelandefält, visar applikationsikoner högst upp på skärmen och genererar textbaserade aviseringsmeddelanden. Du kan ange vilka typer av aviseringar du ser genom att justera inställningarna för Samsung Push Service i Appar avsnittet på din telefon. Chansen är stor att du bara kan hitta appen på din telefon om du går in Visa systemappar först och leta efter Samsung Push Service där.

Sedan kan du justera appens meddelanden och behörighetsinställningar där.

Potentiella nackdelar med att använda Samsung Push Service

Om du funderar på att köpa en ny telefon vill du veta att Samsung är varumärket bakom några av årets mest efterlängtade telefoner. Men vissa är inte nöjda med att Push Service-appen är fabriksinstallerad på många av dem. Onödiga appar är särskilt frustrerande när telefoner saknar internt utrymme, vilket gör att användare gör allt de kan för att radera objekt de inte behöver. Det finns också rapporter om att Samsung Push Service skickar annonser till prylarna, men det finns inget i den officiella beskrivningen av appen som presenterar annonser som en möjlighet. Avast inkluderade det i en rapport från 2017 om Android-telefonappar och nämnde uttryckligen att Samsung Push Service tömmer resurser genom att tömma batteriet. Användare säger också att de kontinuerligt får aviseringar för att uppdatera appen och att dessa påminnelser irriterar dem.

Hur inaktiverar du Samsung Push Service

Med tanke på fakta ovan kanske du vill inaktivera Samsung Push Service. Du kan göra det genom att följa dessa steg: Instruktionerna i den här artikeln kanske inte är exakt samma för alla Samsung-enheter, men de borde i allmänhet vara desamma.

 1. Stäng av alla aviseringar genom att gå till inställningaroch sedan välja Appar, Visa systemappar och Samsung Push Service.

 2. Knacka Meddelandenoch skjut omkopplaren bredvid PÅ-inställningen för att vrida alla meddelanden AV.

  Appaviseringar i inställningarna för Samsung Push Service-appen

Tryck annars på Samsung Push Service posten i applistan igen och tryck sedan på antingen Inaktivera eller Tvinga stopp knapparna högst upp.

Appinfo alternativ för Samsung Push Service

Tänk dock på att vissa användare rapporterar att dessa knappar inte är aktiva på sina enheter, vilket beror på att Samsung Push Service är en systemapplikation. Det finns blandade input om huruvida människor kan försöka ta bort det eller om de behöver behålla det på sina telefoner, med de flesta överens om att det är värdelöst och inte kommer att skada enheterna. Om du bara använder internet på din telefon genom att lita på dess data istället för en Wi-Fi-anslutning, kan du inaktivera Samsung Push Service så att den inte körs om du inte använder Wi-Fi.

 1. Knacka inställningar, sedan Välj Anslutningar, då Dataanvändning.

 2. Klicka på Mobildataanvändningoch bläddra ner till Samsung Push Service app och välj den.

 3. Slutligen, slå av strömmen för inställningen Tillåt användning av bakgrundsdata.

  Så här inaktiverar du dataanvändning från Samsung Push Service

Om du är säker på att du vill avskaffa Samsung Push Service för gott, bör du veta att för att radera det krävs nedladdning av en app från tredje part. Samsung Push Service ingår i applikationen Samsung Apps. Så om din telefon ber dig uppdatera Samsung Apps kommer den att installera om Samsung Push Service utan din vetskap. Då måste du gå igenom stegen ovan igen.

Vanliga frågor

 • Är Samsung Push Service värt det? Beroende på dina behov kan det vara. Du måste bestämma detta själv, men om du inte använder många Samsung-appar regelbundet, är det troligtvis inte värt att spendera batteriets livslängd och processorkraft på.
 • Tömmer Samsung Push Service ditt batteri? Det kunde. Vissa användare har uttryckt problem med att tjänsten minskar batteriets livslängd. Men på dagens moderna Samsung-telefoner kommer tjänsten troligen inte att vara ett stort strömavlopp om du inte har installerat en stor mängd Samsung-appar.
 • Har det några nackdelar att ta bort Samsung Push Service? Det kan. Om du inte använder Samsung-appar kommer du inte märka någon skillnad. Om du gör det får du inte push-aviseringar från dem, så du måste själv övervaka alla Samsung-appar.