Saltar al contenido

Spara telefonens batteri när du använder den som en hotspot

21 de junio de 2021
save cell phone battery life while using as a wi fi hotspot 3974480 colorc 0658beab805a439db24f2b29a093cde1

Vad du ska veta

  • En åtgärd: Inaktivera Wi-Fi.
  • Alternativt kan du sänka ljusstyrkan. I iOS: inställningar > Display och ljusstyrka. I Android: inställningar > Visa > Ljusstyrka
  • Eller stäng av platstjänster: I iOS: inställningar > Integritet > Platstjänster. För Android: inställningar > Plats > flytta skjutreglaget till Av.

Den här artikeln förklarar hur du sparar batteri när du använder din telefon som en Wi-Fi-hotspot. Att kunna förvandla din Android-telefon till Wi-Fi-hotspot eller använda iPhones personliga hotspot-funktion för att dela sin dataförbindelse med andra enheter (som din bärbara dator och iPad), är praktiskt praktiskt för den moderna, mobila livsstilen. Det kan dock orsaka kaos på telefonens batteritid. Smartphones använder redan mer batteri när de använder internet än när inte, men en hotspot kräver mycket mer än telefonens vanliga internetanvändning. Telefonen vidarebefordrar inte bara data från och in från sitt hotspot-nätverk utan skickar också information till de anslutna enheterna. Om du utnyttjar telefonens hotspot-funktion kraftigt och batterilivslängden är en pågående fråga kan det bara vara vettigt att få en separat mobil hotspot-enhet eller en trådlös reserouter. Dessa tips gäller Android- och iOS-enheter.

Inställningar för batterisparande

Ett av de vanligaste tipsen för att förbättra batteriets livslängd är att inaktivera onödiga tjänster som körs i bakgrunden. Stäng till exempel av Wi-Fi om du inte behöver ansluta till några nätverk i närheten. Du är redan konfigurerad som en hotspot med din mobiloperatör, så du behöver inte använda Wi-Fi i mixen också. Att hålla det på är bara att använda den delen av telefonens «hjärna» och hålla din telefon hela tiden på jakt efter ett wifi-nätverk, vilket inte är nödvändigt. Platstjänster kanske inte är din prioritet under en hotspot-installation, i vilket fall du kan stänga av dem. Gå in på en iPhone inställningar > Integritet > Platstjänster att stänga av GPS för alla dina appar eller bara vissa som du vet använder den och tömmer batteriet. Androids kan komma åt detta genom att välja inställningar > Plats > flytta På / av-reglaget till Av. Tro det eller ej, telefonens skärm använder massor av batteri. Din telefon kan vara på hela dagen och ladda ner e-post men skulle inte påverkas lika mycket som om du tittade på e-postmeddelandena som kom igenom med skärmen på. Justera ljusstyrkan för att spara ännu mer batteritid för att maximera ditt hotspot-batteri. Ljusstyrkan kan justeras på iPhones genom inställningar > Display och ljusstyrka, och på Android-enheter genom inställningar > Visa > Ljusstyrka. På tal om skärmen har vissa människor sina telefoner konfigurerade för att hålla på hela tiden istället för att gå till låsskärmen efter ett visst antal minuter. Gör den här inställningen (kallas Skärmtimeout, Auto lås eller något liknande) så kort som möjligt om du har problem med att låsa telefonen när den inte används. Inställningen är på samma plats som ljusstyrka för iPhone och i Visa skärm på Androids. Push-aviseringar tar också mycket batteri, men eftersom de är användbara för det mesta vill du inte inaktivera dem för varje app och måste aktivera dem igen när du är klar med din telefon som hotspot och din batteritid står inte på spel. Du kan istället bara sätta din telefon i Stör ej-läge så att alla meddelanden undertrycks. Andra batteritrickar Ett annat batterisparande tips är att hålla telefonen sval. När en telefon värms upp suger den bort ännu mer batteri. När du använder telefonen som en hotspot, lägg den på en plan, torr yta som ett bord. När ditt batteri blir riktigt lågt kan du ansluta telefonen till en bärbar dator för att ladda den, även om den bärbara datorn inte är ansluten till ström för att undvika att inaktivera hotspot helt. Telefonen kan suga bort datorns batteri så länge den bärbara datorn är laddad. Ett annat alternativ för att få ytterligare juice till din telefon är att använda ett fodral med ett inbyggt batteri eller att fästa telefonen till en mobil strömförsörjning.