Saltar al contenido

Ta bättre anteckningar med iPad

21 de junio de 2021
multicolored sticky notes on whiteboard 979874220 5c64a9bdc9e77c0001566f1f

Vem behöver papper och penna när du har en iPad? En anledning till att en iPad blir en bra följeslagare till ett klassrum eller till ett möte är mångsidigheten att skriva in en snabb anteckning, skriva ner en handskriven anteckning, lägga till ett foto eller skissa din egen bild. Denna mångsidighet gör det till ett bra anteckningsverktyg oavsett om du skriver ner ekvationer på en svarta tavla eller helt enkelt skapar en lista över att göra saker för ett projekt. Men om du kommer att bli seriös med anteckningar, behöver du några appar.

Notetaking Apps

Anteckningar

Notes-appen som medföljer iPad är lätt att förbise, men om du behöver en grundläggande anteckningsapplikation som inkluderar möjligheten att skissa dina egna anteckningar, lägga till bilder och utföra grundläggande formatering som fet text eller punktlistor kan det mycket bra gör tricket. Den största fördelen med Notes är att den länkar anteckningar över enheter som använder iCloud. Du kan till och med se dina anteckningar på iCloud.com, vilket innebär att du kan dra upp dina anteckningar på din Windows-baserade dator. Anteckningar kan också vara låsta med lösenord, och om du använder en iPad som stöder Touch ID kan du låsa upp anteckningen med ditt fingeravtryck. Och en av de coolaste anledningarna att använda Notes är möjligheten att använda Siri. Berätta helt enkelt för Siri att «ta en anteckning» så frågar hon dig vad du vill säga.

En anteckning

Microsoft OneNote tjänar överdådigt beröm för sitt kraftfulla men lättanvända gränssnitt. OneNote synkroniseras med ditt Microsoft-konto eller med ett Office365-konto, så dina anteckningar reser med dig med din OneDrive-lagring. Med stöd för komplexa anteckningar, bilder, blyertsteckningar och till och med en Apple Watch-app är OneNotes mångsidighet oöverträffad. Dessutom är det gratis att använda utan begränsning.

Evernote

Evernote är en molnbaserad anteckningsapp som har en liknande användarvänlig känsla som Notes-appen men med några häftiga funktioner som läggs ovanpå. Evernote innehåller alla de grundläggande formateringsalternativen du kan förvänta dig. Den innehåller också verktyg för att skissera en anteckning eller bifoga ett foto. Fånga dokument genom att skanna formulär eller handskrivna anteckningar. På samma sätt som appar som fungerar som en skanner, fokuserar Evernote automatiskt, tar bilden och beskär bilden så att endast dokumentet visas. Evernote stöder också röstmemon. Få åtkomst till alla dina dokument från vilken enhet som helst som kan ansluta till webben. Evernote kan bifoga i din kalender så att du kan länka ett möte med de anteckningar du tittar på. Du kan också använda Evernote för att lämna mer avancerade påminnelser än vad appen Reminders som medföljer iPad kan skapa.

Näst sista

Vad händer om du behöver gå tungt på de handskrivna anteckningarna? Penultimate kan vara den ultimata handskriftsappen på iPad. Den är gjord av Evernote, vilket innebär att anteckningarna du skriver med Penultimate synkroniseras med ditt konto och dyker upp i Evernote-appen. Det har också massor av format, inklusive grafpapper, prickat papper, förformaterade att göra-listor och inköpslistor, och till och med ett hänglemspel. Penultimate kan också söka igenom dina handskrivna anteckningar och känna igen ord, vilket är riktigt coolt. Tyvärr konverterar den inte handskriften till text.

Papper

Om du inte använder Evernote kombinerar Paper några av de grundläggande funktionerna i Evernote med ett skissverktyg i världsklass. Papper är som bäst när du kombinerar ritningar med dina handskrivna anteckningar, och det går verkligen hand i hand med Apples pennapenna. Papper stöder skrivna anteckningar och utför grundläggande formatering, men den här sidan av appen erbjuder färre funktioner än till och med den inbyggda Notes-appen. Om du inte behöver alla avancerade funktioner i Evernote och i första hand behöver skissa dina anteckningar, kan papper vara vägen att gå.

Notabilitet

Notability kan vara den bästa rena anteckningsappen i App Store. Det har inte några av de uppgiftsrelaterade funktionerna i Evernote som att koppla in din kalender, men om din mördare-funktion är avancerad anteckning är Notability ditt bästa val. Notability stöder den exakta anteckningen av bilder, former eller webbklipp med handskrivna anteckningar. En förstoringsfunktion låter dig skriva något i en utökad vy och få det att visas i ett mindre område på anteckningen, vilket är bra om du använder pekfingret istället för en penna. Spara dina anteckningar till de mest populära molntjänsterna som Dropbox eller Google Drive, eller låt iCloud synkronisera dina anteckningar över dina enheter.

Notes Plus

En sak som vi inte har täckt är att konvertera dina handskrivna anteckningar till digital text. Hoppa över Evernote och Notability och skjut för Notes Plus om du värdesätter denna transkription. Notes Plus är ett mycket bra anteckningsverktyg även om du inte tar hänsyn till funktionerna för handskrift till text. Den erbjuder en inbyggd webbläsare som låter dig söka på Google efter bilder och sedan dra och släppa dem i din anteckning, säkerhetskopiera dina anteckningar till en molnbaserad tjänst som Dropbox och exportera för dina anteckningar till PDF eller olika andra format . Om du inte behöver handskrift-till-text-funktionen kan du ha det bättre med ett av de kostnadsfria alternativen, men om du inte har något emot att spendera lite pengar och du tror att du kanske vill ha möjligheten att vända din klottrar i läsbar text, Notes Plus är ett bra val.

Använda ett tangentbord

Att para ihop en iPad med ett tangentbord kan vara som att göra den till en bärbar dator. Att använda ett tangentbord är ett personligt beslut och beror på hur snabbt du kan skriva med tangentbordet på skärmen, men om du använder ett tangentbord kanske du vill gå med Apples Magic Keyboard eller om du har en iPad Pro, ett av de nya smarta tangentborden, eftersom dessa tangentbord stöder många av de speciella snabbtangenterna som inkluderar kommando-c för att kopiera och kommando-v klistra in. I kombination med den virtuella pekplattan är det verkligen som att förvandla iPad till en bärbar dator. Om du slutar med ett tangentbord som inte kommer från Apple, se till att det stöder de speciella genvägarna.

Voice Dictation

IPad kan utföra röstdiktation nästan var som helst på skärmtangentbordet. En mikrofonknapp på tangentbordet slår på röstdiktatläge, vilket innebär att du kan använda din röst för att ta anteckningar i nästan vilken app som helst, inklusive de flesta appar i den här listan. Detta verktyg skiljer sig från ett röstmemo, som faktiskt lämnar en ljudfil med din röstnot i den. Röstdiktering tar de ord du talar och förvandlar dem till digital text.