Saltar al contenido

Vad är Google Workspace (tidigare G Suite)?

24 de junio de 2021
what is g suite 4686959 207e64f4d3944612bd68f690d8f143f9

Google Workspace (tidigare G Suite) är en kraftfull uppsättning applikationer som kombinerar e-post, molnlagring, produktivitetsprogramvara, kalendrar och mer. Google Workspace är tillgängligt gratis för alla Google-kontoinnehavare, och en mer funktionsrik Google Workspace-upplevelse är tillgänglig via betalda prenumerationer för företag, skolor, organisationer och privatpersoner. Google Workspace, tidigare G Suite, hette tidigare även Google Apps for Work och Google Apps för din domän.

Vad är Google Workspace (tidigare G Suite)?

Google Workspace är Googles kontorspaket med intelligenta kontors- och produktivitetsappar. Google Workspace innehåller alla Googles välbekanta appar, som Gmail, Kalender, Drive, Docs, Sheets, Slides, Meet och mer. Dessa appar finns fortfarande som fristående verktyg, men det finns mer integration när du använder dem i Google Workspace-ramverket.

Google Workspace tar Googles produktivitetsappar, tillsammans med chattmeddelandefunktionen, och inkluderar djupare integration mellan alla aspekter för att främja kommunikation och samarbete för grupper, oavsett om du driver ett företag eller planerar ett familjeåterförening. Gmail är navet i Google Workspace, med lättillgängliga flikar och fönster för åtkomst till andra appar, som Kalender, Kalkylark och Dokument, och Google Chat är den viktigaste kommunikationskällan. Till exempel kan flera användare i ett Google-chattrum (även kallat mellanslag) diskutera samma kalkylblad som är synligt för alla. Med andra ord, i Workspace-ramverket kan du öppna Docs, Sheets och andra objekt direkt från Gmail när medarbetare delar dem i en chattrumskonversation. Google Chat är den nyare iteration av Google Hangouts; när du aktiverar chatt får du omedelbart tillgång till Google Workspace.

Google Workspace gratis och betalda versioner

Workspace är tillgängligt gratis för alla med ett Google-konto, men om du letar efter fler Workspace-funktioner, till exempel extra molnlagring, anpassad e-post och avancerade säkerhetsfunktioner, finns det betalda prenumerationsplaner tillgängliga. Det finns en individuell arbetsplatsplan för 9,99 USD per månad som är perfekt för företagare och företagare. Det lägger till Workspace-funktionen med smarta bokningstjänster, professionella videomöten, personlig e-postmarknadsföring och mer. För andra företag, skolor och organisationer finns det en rad betalda arbetsplatsabonnemang som sträcker sig från $ 6 till $ 18 per månad och erbjuder en mängd olika funktioner.

Kom igång med Google Workspace för alla

För att komma igång med den kostnadsfria Google Workspace som är tillgänglig för alla med ett Google-konto måste du uppdatera dina inställningar för att aktivera chatt. Så här fungerar det:

 1. Öppna Gmail och välj inställningar (kugghjulsikon).

  Gmail med inställningsväxeln markerad

 2. Välj Se Alla inställningar.

  Gmail med Se alla inställningar markerade

 3. Välj Chatta och träffas flik.

  Gmail-inställningar med fliken Chatt och möte markerad

 4. I avsnittet Chat väljer du Google Chat. Du kommer att se en popup som förklarar att du flyttar till ramverket för chattsamarbete. Välj Läs mer för att lära dig om hur du konverterar dina Hangouts-konversationer. Välj OK att fortsätta.

  Gmail Chat och Meet-inställningar med Google Chat, Läs mer och OK markerade

 5. Välj Spara ändringar.

  Gmail-inställningar för chatt och möte med Spara ändringar markerade

 6. Du arbetar nu i det kostnadsfria Google Workspace-ramverket.

  Google Workspace laddas i Gmail

Appar tillgängliga i Google Workspace

Google Workspace-appar och logotyp

Alla Google Workspace-planer har följande appar tillgängliga:

 • Gmail: Gmail är navet i Google Workspace, oavsett om du använder den kostnadsfria eller betalda versionen av Workspace.
 • Google Drive: Spara dokument, bilder, kalkylark och mer till ett säkert molnkonto med Drive. Beroende på din arbetsytaplan har du tillgång till olika lagringsnivåer.
 • Google Dokument/Ark/Bilder: Du har enkel, integrerad åtkomst till Docs, Sheets och Slides för att skapa och dela filer och dokument.
 • Google Kalender: Kalender integreras sömlöst med Gmail så att du kan svara på händelser, Kör för att enkelt bifoga filer och Chatt för att skapa konversationer och möten.
 • Chatt: Chat är arbetsytans meddelandesystem där du kan starta och gå med i gruppkonversationer i rum eller utrymmen med alla som har aktiverat chatt.

Medan Workspaces grundläggande funktionalitet är densamma i den fria versionen som de betalda versionerna, erbjuder betalda prenumerationer ytterligare funktioner på företagsnivå och lagring.

Hur arbetsytan skiljer sig från gratis Google Apps

Google Workspace är utformat för konsumenter, företag, organisationer och företag att använda som en integrerad uppsättning applikationer. Tänk på det som liknar Microsoft 365. Medan användare av alla nivåer kan komma åt och använda Gmails appar individuellt, använder de dem från Workspace en ny nivå av samarbete som du kan integrera i din dagliga Gmail-användning. Till exempel kan en konsument som använder det kostnadsfria Workspace-ramverket använda sina integrerade appar och funktioner för att planera en familjesamling, medan en företagsanvändare kan komma åt Workspace för att enkelt planera möten och evenemang. Betalda Workspace-versioner erbjuder ytterligare funktioner på affärsnivå, inklusive mer lagrings-, administrations- och marknadsföringsverktyg, anpassade e-postdomäner och mer.