Saltar al contenido

Vad är skärmspegling för iPhone och iPad?

15 de julio de 2021
what is display mirroring ipad 1994323 7e9b06b2bb1447d09f6f75b810f1038d

Du kan spela spel, surfa på nätet, uppdatera Facebook och göra vad din iPhone eller iPad eller till och med iPod Touch kan göra med din HDTV som skärm. Och det fungerar på nästan vilken app som helst. Screen Mirroring kallas också ibland display mirroring. 1:49

Vad är skärmspegling?

Hur skärmspegling fungerar

Det kanske billigaste sättet att ansluta din enhet till din TV är att använda Apples Digital AV-adapter, som är en HDMI-adapter för din iPhone eller iPad. Det andra alternativet är att använda en Apple TV för att ansluta din enhet till din TV utan ledningar. Apple TV erbjuder många av funktionerna för att ansluta din iPhone eller iPad till din TV utan att använda din mobila enhet. Du kan till exempel strömma video från Hulu, Netflix och andra källor med Apple TV. När du behöver använda en app på din iPhone eller iPad och kopiera skärmen till din TV, tillåter Apple TV dig att göra det trådlöst. På nackdelen är det något dyrare.

Vad AirPlay har att göra med skärmspegling

AirPlay är Apples metod för att skicka ljud och video trådlöst mellan enheter. När du använder Apple TV för att kopiera din iPhone eller iPad-skärm till din TV involverar processen AirPlay. Du behöver inte göra något speciellt för att ställa in AirPlay. Det är en funktion inbyggd i iOS, så den är redan på din enhet och redo att användas.

Använd Apple Digital AV-adapter eller Apple TV för att spegla skärmen

När du använder en digital AV-adapter bör skärmspegling börja automatiskt. Det enda kravet är att TV: ns källa är på samma HDMI-ingång som den digitala AV-adaptern. Adaptern accepterar både en HDMI-kabel och en blixtkabel, vilket är samma kabel som medföljde din iPhone eller iPad. Denna mångsidighet gör att du kan hålla enheten ansluten till en strömkälla medan du ansluter den till din TV. Med en Apple TV startar du AirPlay på iPhone eller iPad för att skicka skärmen till din TV-apparat. Svep upp från enhetens nedre kant för att engagera iOS: s kontrollcenter. AirPlay Mirroring växlar från den här kontrollpanelen. När du trycker på knappen ser du en lista över enheter som stöder AirPlay. Apple TV visas normalt som «Apple TV» om du inte har bytt namn på det i Apple TV: s inställningar. Att byta namn på din Apple TV kan vara bra om du har distribuerat flera Apple TV-enheter i ditt hushåll. Byt namn på det genom att gå till inställningar, väljer AirPlayoch sedan välja Apple TV-namn. AirPlay fungerar genom att skicka ljud och video över ditt Wi-Fi-nätverk, så din iPhone eller iPad måste ansluta till samma nätverk som din Apple TV.

Varför skärmspegling inte använder hela skärmen

Skärmen på iPhone och iPad använder ett annat bildförhållande än en HDTV-skärm. På liknande sätt har HDTV-skärmar ett annat bildförhållande än äldre TV-apparater som körs på standarddefinitionsskärmar. IPhone- och iPad-skärmen visas i mitten av TV-skärmen med kanterna svarta. Appar som stöder videoutgångsfunktionen tar upp hela skärmen. Dessa appar visas vanligtvis i full 1080p. Bäst av allt behöver du inte göra någonting för att växla mellan lägena. Enheten kommer att göra detta på egen hand när den upptäcker att appen skickar en videosignal.

Använd Screen Mirroring för att spela spel på din TV

En av de bästa anledningarna att ansluta din iPhone eller iPad till din TV är att spela spel på storskärmen. Den här funktionen är perfekt för racingspel som använder enheten som ratt eller brädspel där hela familjen kan delta i det roliga.