Saltar al contenido

Vad du ska göra när din iPad blir varm

28 de junio de 2021
GettyImages 498573277 5c2a50a846e0fb00010e2324

Om din iPad har funnits ett tag finns det en god chans att den ibland kan bli varm. Det finns många anledningar till att detta kan hända, men det är bara något att oroa sig för om det händer ofta eller om temperaturen blir extrem. Låt oss titta på några skäl till varför din iPad blir varm och vad du kan göra åt det.

Varför blir min iPad så varm?

Det finns många olika saker som kan få din iPad att bli för varm, men de delar i allmänhet upp i ett par kategorier:

 • iPad använder mycket av sin interna processorkraft: Detta kan inträffa när du återställer från en säkerhetskopia eller om din enhet gör något intensivt, som att tagga om foton efter en större programuppdatering. Din iPad använder också mycket kraft när du spelar spel med tung 3D-grafik eller använder appar med förstärkt verklighet.
 • iPad är i heta, yttre förhållanden eller direkt solljus under längre perioder: Detta förstärks om du använder din iPad under dessa förhållanden, som att använda GPS i en het bil.

Vilka problem kan överhettning av iPad orsaka?

Återigen är viss värme normal vid tung användning, men du kanske märker att några funktioner inte fungerar om din iPad överhettas, inklusive:

 • Appar som saktar ner eller stoppar.
 • Kamerablixten slutar fungera.
 • Laddningen saktar ner eller slutar helt.
 • Skärmdämpning.

Om temperaturen blir farligt hög bör ett varningsmeddelande visas på din skärm.

Hur fixar jag iPad som blir för varm

Var inte panik om din iPad börjar bli varm, men var medveten om den och gör vad du kan för att kyla ner den. En sak att aldrig göra om din iPad blir för varm är att placera den i en frys eller framför en luftkonditioneringsenhet. Den snabba kylningen kan orsaka kondensbildning och skada enhetens interna mekanismer.

 1. Få det coolt. Ta iPad ur direkt solljus och borta från värmekällor. Återigen bör du inte behöva något drastiskt, men ge det en möjlighet att svalna.

 2. Sluta använda appar. Stäng alla appar som körs, särskilt spel som har mycket 3D-grafik eller appar som använder augmented reality. Dessa appar brukar använda mer processorkraft, vilket höjer den interna temperaturen på din iPad.

 3. Använd inte iPad när du laddar. Att ladda din iPad kan höja temperaturen en hel del, särskilt om den används när den laddas.

 4. Stäng av den. Detta kommer att kyla ner det mycket snabbt, och en bra omstart kan vara vad din iPad behöver.

 5. Apple reparation. Om du märker att din iPad ofta är överhettad, särskilt när den inte används mycket, är det troligtvis något fel med enhetens interna mekanismer. Ta med det till Apple Store så att de kan diagnostisera problemet. Om de säger att din pålitliga iPad inte kan fixas är det dags att börja tänka på en ny. Det finns många modeller att välja mellan; gör din forskning och låt inte Apple bara sälja dig den senaste, dyraste versionen.