Saltar al contenido

Varför kan jag inte uppgradera min iPad?

6 de agosto de 2021
frustrated ipad 56a533015f9b58b7d0db7201

Apple släpper ut en ny version av iPad: s operativsystem varje år. Dessa iOS -uppdateringar inkluderar nya funktioner, buggfixar och förbättrad säkerhet. Uppgraderingsprocessen är vanligtvis enkel, men misslyckanden dyker upp. Om du har problem med att uppgradera till den senaste versionen av iOS på din iPad kan det bero på att din enhet har en otillräcklig laddning eller saknar nödvändigt ledigt utrymme – problem som du enkelt kan åtgärda. Det kan dock också bero på att din iPad är gammal och inte kan uppdateras till den senaste versionen av operativsystemet. Det enda sättet att «fixa» en föråldrad iPad är att köpa en ny. Informationen i denna artikel gäller för iPads som kör iOS -versioner 13, 12, 11 eller iOS 10, förutom vad som anges.

Brist på ledigt utrymme förhindrar uppgradering

Din iPad kan behöva så mycket som 3 GB ledigt utrymme för att byta ut operativsystemet för en iOS -uppgradering. Om din iPad bara har lite utrymme behöver du ta bort appar tillfälligt och installera om dem senare. Men om din iPad inte har tillräckligt med ledigt utrymme ser du inte möjligheten att ladda ner. Istället ser du ett felmeddelande som föreslår att du trimmar några av appar, musik, filmer eller foton från din iPad för att frigöra utrymme innan du försöker uppgradera igen.

Kolla in våra instruktioner för uppgradering av iOS för att i detalj granska den normala proceduren för att uppdatera din iPad med iTunes. Detta problem är relativt enkelt att lösa. De flesta av oss har appar och spel som vi inte använder längre. Ta bort en app genom att hålla fingret på appikonen i flera sekunder tills appen börjar skaka och sedan trycka på X i hörnet. Du kan också kopiera filer till din dator från din iPad och sedan radera bilderna från din iPad. Att gå till iPad -lagringsskärmen är en bättre metod för att frigöra utrymme.

 1. Från inställningar app, välj Allmän > iPad lagring.

  En skärmdump av en iPads allmänna inställningar med knappen iPad Storage markerad

 2. Tryck på vilken app som helst på iPad -lagringsskärmen som du inte regelbundet använder för att öppna dess informationsskärm. Apperna listas efter hur mycket utrymme de tar upp, med början med det största.

  Skärmen för iPad -lagringsinställningar

 3. I appinformationsskärmen väljer du Avlastning App att ta bort appen samtidigt som dokument och data hålls intakta eller Ta bort app för att radera appen och all data. Mängden utrymme som sparats med endera åtgärden visas högst upp på skärmen. Om du tar bort en app frigörs mer utrymme, men dess data och dokument går inte att hämta och raderingen är permanent, även om du kan ladda ner själva appen senare.

  En skärmdump av en app i iPad Storage med alternativet Offload App och Delete App markerat

 4. Upprepa processen med andra appar, med fokus på de du sällan använder eller tar mest plats på iPad.

Du kan också flytta foton och videor till din dator. Videor kan ta en förvånansvärt stor plats. Om du vill behålla åtkomsten till dem på din iPad, kopiera dem till iCloud eller en liknande tjänst.

Driv din iPad för att uppgradera

Om din iPad är under 50 procent batteritid kan du inte uppgradera den. Att ansluta den till en dator är ett sätt att ladda den, men det bästa sättet är att använda nätadaptern som följde med din iPad och ansluta den direkt till ett vägguttag innan du försöker uppgradera. Om du aktiverade automatiska uppdateringar, som Apple introducerade i iOS 12, eller valde Install Tonight, som är tillgängligt i iOS 10 till och med 12, måste iPad vara ansluten till ström över natten såväl som Wi-Fi.

En iPad med endast 2% laddning

Japp! Min iPad är föråldrad

Varje år släpper Apple ett nytt sortiment av iPads för att följa med det nya operativsystemet. För de flesta är det nya operativsystemet kompatibelt med deras befintliga iPads, så det är inte nödvändigt att uppgradera själva surfplattan. Apple har dock långsamt slutat uppgradera äldre iPad -modeller som inte kan köra sina avancerade funktioner. Om du har en av följande iPads kan du inte uppgradera den utöver den listade iOS -versionen.

 • Den ursprungliga iPad var den första som förlorade officiellt stöd. Den senaste versionen av iOS som den stöder är 5.1.1.
 • IPad 2, iPad 3 och iPad Mini kan inte uppgraderas efter iOS 9.3.5.
 • IPad 4 stöder inte uppdateringar tidigare iOS 10.3.3.

Alla andra iPad -modeller kan uppgraderas till iOS 12.

Varför slutade Apple stödja min iPad?

IPad tappade stöd för den ursprungliga iPad eftersom den bara hade 256 MB RAM -minne. Detta är minnet som används för att köra operativsystemet och appar och bör inte förväxlas med 16 GB, 32 GB och 64 GB som används för att lagra appar på iPad. Minnesbegränsningarna med den ursprungliga iPad gjorde många av de avancerade funktionerna i iPad, till exempel den virtuella pekplattan och multitasking, omöjliga. Apple flyttade också iPad från 32-bitars arkitektur till 64-bitars arkitektur med iPad Air. Detta kan tyckas som teknospråk för de flesta, men det gör iPad mycket effektivare. Detta drag ledde till att iPad 2, iPad 3, iPad 4 och iPad Mini inte längre är kompatibla med de senaste uppdateringarna. Det finns inget att göra åt denna hårdvarubegränsning annat än att köpa en ny iPad. Din iPad bör dock fortfarande fungera och stödja många appar; du kan helt enkelt inte få nya funktioner eller nyare appar. Dessa iPads gör också bra surfplattor för barnen. Säkerhet på alla beräkningsenheter är ett spel av högsta kvalitet. Så snart systemet är säkert, räknar folk ut ett sätt att komma tillbaka. Det bästa sättet att hålla ditt system säkert är att hålla operativsystemet uppdaterat. Men eftersom det inte alltid är möjligt (eftersom tillverkaren slutar stödja din modell) är det viktigt att förstå att vissa säkerhetsproblem kan fortfarande vara exploaterbara. Även om de kanske inte har de nyaste funktionerna, kan de flesta föråldrade iPads fortfarande ladda ner kompatibla appar från App Store, surfa på webben, visa e-böcker, få tillgång till Facebook och hålla reda på e-postmeddelanden. Du kan fortfarande få lite pengar för din iPad genom att sälja den eller använda ett inbytesprogram.