Saltar al contenido

Vilka appar kommer med iPad?

1 de julio de 2021
girl with headphones using digital tablet on sofa 726783271 5b3ce2a346e0fb00372de2ba

Visste du att några av de bästa apparna för iPad redan finns på din enhet? Apple innehåller ett antal appar med iPad inklusive en musikspelare, en kalender, kartor, påminnelser etc. Så innan du trycker på appbutiken på jakt efter den perfekta appen vill du bekanta dig med vilka appar som kommer med iPad .

Siri

Vi börjar med en app som inte ens finns på startskärmen. Siri är röstigenkänningsassistenten på iPad, och tyvärr, när du tänker på hur mycket Siri kan öka produktiviteten, förbises det ofta av nya användare. Aktivera Siri genom att hålla ner hemknappen i några sekunder och interagera med henne genom vanligt språk. Till exempel «Hur är vädret ute?» ger dig prognosen och «Starta kalender» öppnar Kalender-appen.

Appar på startskärmen

Dessa appar laddas på iPads hemskärm. Kom ihåg att startskärmen kan ha flera sidor, så för att se alla dessa appar kan du behöva svepa till sidan två. Du kan göra detta genom att placera fingret på skärmens högra sida och flytta det till vänster på skärmen utan att lyfta det. Eftersom du förmodligen inte kommer att använda alla dessa appar kanske du vill ta bort de du aldrig kommer att använda eller helt enkelt flytta dem till en mapp.

 • FaceTime. FaceTime är programvaran för videokonferenser som länkar iPhone, iPad och iPod Touch. Först introducerad på iPhone är det faktiskt ganska enkelt att använda FaceTime på iPad. Du kan ringa FaceTime-samtal på 4G eller Wi-Fi, och om du inte gillar idén med videokonferenser kan du också ringa ljudsamtal via FaceTime.
 • Kalender. Kalenderappen låter dig ställa in händelser och dela dem via iCloud med andra kompatibla enheter som din iPhone. IPad kan också dra in händelser som skickas till dig i Mail eller via iMessage. Du kan också lägga till i kalendern genom att säga till Siri att «Planera ett möte med Michael i morgon kl. 9.00.»
 • Foton. Vart går alla dessa foton som du tar med kameran och Photo Booth? De går till en intern mapp som kan nås med appen Foton. Du kan också ställa in den här appen för att göra ett bildspel. Om du inte kommer att använda din iPad för att ta många bilder är den här appen en bra kandidat för att flytta till startskärmen.
 • Kamera. IPad 2 lade till både en framåtvänd och en bakåtvänd kamera, och båda kan nås via kameraappen. Tryck bara på knappen i det övre högra hörnet för att växla mellan kameror. Du kan också gå från bildläge till videoläge med omkopplaren längst ned till höger.
 • Kontakter. IPad stöder både snabbmeddelanden via appen Messages och videokonferenser via FaceTime-appen, så det kan vara mycket praktiskt att ha dina kontakter på iPad. Bäst av allt, dessa kontakter kan synkroniseras med din iPhone via iCloud, så du behöver aldrig oroa dig för att manuellt skriva in kontakterna från din telefon.
 • Klocka. Clock-appen innehåller en väckarklocka, ett stoppur och en timer. Den har också funktionen Bedtime, som rekommenderar sömntid baserat på dina sömnmönster. Och det kommer naturligtvis att ge dig både aktuell tid och aktuell tid på olika platser i världen. Du kan till och med lägga till en viss plats i världsklockvyn, och om du inte vill jaga appen kan du ställa in en timer genom att säga till Siri att «ställa in timern i 10 minuter».
 • Kartor. Avvisa inte Maps-appen bara för att du kanske har GPS installerad i din bil. Kartor har blivit ett bra alternativ till Google-sökning med möjligheten att hitta restauranger och företag i ett visst område. Detta gör det till ett utmärkt sätt att hitta närmaste biograf, roliga attraktioner eller ett bra ställe att handla kläder på. Det är också knutet till Yelp, så att du kan få omedelbara recensioner av dina sökresultat.
 • Hem. Om du är intresserad av «smart» teknik vill du bli bekant med HomeKit på din iPad. Det här är appen som håller reda på alla smarta enheter i ditt hem, som en smart termostat, ytterdörrlås eller garageport.
 • videoklipp. Videoapplikationen är där du spelar filmer och TV-program du köper på iTunes eller överförts till iPad från ditt personliga bibliotek. Video-appen kan också spela filmer från molnet, så om du köpte en film från iTunes på din dator kan du spela den på din iPad utan att överföra den.
 • Anteckningar. Motsvarigheten av Notepad på Windows gör Notes-appen precis som du förväntar dig: låter dig skriva in en snabb anteckning. Men avvisa det inte. Eftersom du kan lagra anteckningar i iCloud är det ett bra sätt att skapa en livsmedelslista som du kan skriva på din Mac eller iPad och sedan visa på din iPhone i butiken. Det stöder också ritning, bilder och grundläggande formatering som fetstil, kursiv osv. Åh, eftersom anteckningar kan delas med (och redigeras av) andra människor är det också ett bra alternativ för små samarbeten.
 • Påminnelser. Appen Påminnelser kan tjäna två syften. För det första är det bra att ställa in en påminnelse. Du kan välja dag och tid för påminnelsen och till och med låta den upprepas regelbundet. För det andra kan det vara en bra uppgiftslista. Och sist är det lätt att säga till Siri att «påminna mig om att ta ut papperskorgen imorgon morgon.»
 • Nyheter. Nyhetsappen är ett bra sätt att börja på morgonen. När du först lanserar Nyheter kommer du att bli ombedd att välja ut några av dina favoritämnen. När du har ställt in den kommer News att ge dig en samlad titt på nyheterna med tonvikt på dessa ämnen. News-appen tar innehåll från hela webben, så du läser artiklar från New York Times, Wall Street Journal etc.
 • iTunes affär. IPad-versionen av butiken har de flesta av samma funktioner som PC-versionen. Du kan köpa filmer för att spela med appen Video och musik att spela med appen Musik. Du kan också ladda ner all musik du har köpt med iTunes på din dator utan att faktiskt ansluta din iPad till din dator.
 • App Store. App Store är där allt det roliga börjar. Denna applikation används för att köpa spel och appar till din iPad. Och oroa dig inte, även om du inte vill spendera pengar på en app finns det många fantastiska gratisappar tillgängliga för iPad.
 • iBooks. IPad är en bra eReader och stöder olika läsare från tredje part som Amazons Kindle, men iBooks kan vara den allra bästa läsaren för iPad. Den har de extra detaljerna som Apple är känd för och inkluderar en hälsosam butik med nästan vilken bok du än kan föreställa dig.
 • inställningar. Alla inställningar för både iPad och olika appar ingår i appen Inställningar. Du kan begränsa aviseringar, stänga av Wi-Fi, lägga till föräldrabegränsningar och konfigurera dina e-postkonton från appen Inställningar.
 • Tips. Om du precis har börjat med iPad kanske du vill ge Tips en titt. Den här appen är precis vad du skulle tro: en samling tips och tricks för att få ut mer av din iPad-upplevelse.
 • Poddsändningar. Internet har förändrat världen på många sätt, inklusive möjligheten för vem som helst att vara värd för sin egen samtalsradioshow. Poddsändningar kan variera från det pedagogiska till det underhållande och nästan allt däremellan. Precis som iBooks, Videos och Music-apparna låter Podcasts-appen dig lägga till och organisera dina podcasts.
 • Fotobås. Denna snygga applikation låter dig ta roliga bilder, inklusive en med en virveleffekt som får bilden att se ut som den togs genom en cirkusspegel och en stretcheffekt som kan skapa den längsta hakan i världen.
 • Hitta iPhone. Efter hela denna tid heter Find My iPad-appen fortfarande Find iPhone. Men det fungerar detsamma oavsett om du startar det på iPhone, iPad eller på din dator via icloud.com. Så länge du har Hitta min iPad påslagen visar appen «Hitta iPhone» var dina iOS-enheter (iPad, iPhone, iPod Touch, etc.) finns.
 • Hitta vänner. Den här appen är i grunden Find iPhone-appen för dina vänner. Du kan välja att dela din plats så att dina vänner vet var du är, och om de delar med dig kommer Find Friends att visa dig vad dina vänner håller på med när som helst.
 • Filer. Ett av de senaste tillskotten till iPad är Files-appen, som låter dig komma åt dina lokala dokument och filer på molntjänster som iCloud Drive och Dropbox på ett och samma ställe. I kombination med dra-och-släpp-funktionen blir detta en kraftfull en-två-punch för hantering av filer.
 • iCloud Drive. Den här appen installeras inte automatiskt, men du kan bli ombedd att installera den om du använder iCloud-tjänster. Det är i grunden en filhanterare för appar som använder iCloud Drive, till exempel Pages eller Numbers.

Appar på iPad Dock

Dockan är stapeln längst ner på iPad-skärmen. IPad levereras med fyra appar på dockan, men den kan faktiskt rymma upp till sex. Att flytta en app till dockan ger dig snabb åtkomst till den även när du rullar genom sidor med appar.

 • Meddelanden. Med appen Meddelanden kan du skicka ett snabbmeddelande till alla med en iPad, iPhone eller iPod Touch gratis. Meddelanden är ett utmärkt sätt att skära ned på din sms-faktura om du inte har en månadsplan.
 • Safari. Detta är standardwebbläsaren för iPad. Som sådan är det en bra kandidat för att stanna kvar på kajen. Du kommer att upptäcka att iPad är ett utmärkt sätt att surfa på nätet.
 • Post. E-postprogrammet kan ställas in via inställningar. Den stöder Gmail, Yahoo mail, Hotmail, AOL mail och de flesta andra former av e-post. Mail-appen har en universell vy som visar alla dina inkommande e-postmeddelanden, liksom inkorgarna, uppdelade av den specifika klienten. Det är också en utmärkt kandidat för att stanna kvar på kajen.
 • musik. Musikappen låter dig spela musik som laddats ner från iTunes Store eller synkroniserats från din dator. Du kan också spela musik på din dator utan att synkronisera med iTunes genom att använda Hemdelning.

Ytterligare appar du kan ha installerat

Inte alla iPads är skapade lika. Apple började ge bort sina iWork- och iLife-appar av appar till nya iPad-ägare för flera år sedan, men istället för att använda värdefullt lagringsutrymme med dessa appar laddar Apple dem bara på enheter med högre lagringskapacitet. Men om du har köpt en ny iPad under de senaste åren kan du fortfarande ladda ner dessa appar gratis från App Store.

 • Sidor. Pages-appen är en ordbehandlare som liknar Microsoft Word. Det är ganska kapabelt för de flesta personliga och lätta affärsanvändningar.
 • Tal. Detta är Apples Excel-ekvivalent, men avvisa det inte ur hand. Den har många av samma funktioner som Excel.
 • Grundton. Den sista appen i iWork-sviten är presentationsprogramvarupaketet som heter Keynote. Liksom sidor och siffror är Keynote bunden till iCloud Drive så att du kan skapa ett kalkylark på din Mac, redigera det på din iPhone och visa det på din iPad.
 • Garage Band. Apples musikstudio är roligt nog för att låta dig spela virtuella instrument och tillräckligt kraftfullt för att ett band kan spela in en låt med flera spår i den.
 • iMovie. Kanske den bästa appen för personligt bruk, iMovie låter dig redigera och skarva ihop dina hemvideor eller skapa en rolig filmtrailer av videon som tagits på din iPad.