Saltar al contenido

Vilka iPad-modeller har inbyggd GPS?

24 de junio de 2021
GettyImages 1128192660 c6dc52348deb4244968e53dd2c21f348

IPad kan användas för kartläggning, navigering och andra platsmedvetna appar. Du behöver dock rätt modell för att dra full nytta av dess GPS-funktioner. Inte alla modeller har inbyggd GPS.

Vilka iPad-modeller har inbyggd GPS?

Ett inbyggt GPS-chip finns i Apples Wi-Fi + Cellular iPad-modeller. Dessa enheter kostar mer än standardversionerna av endast Wi-Fi. Apple uppgav aldrig varför det inte innehåller ett GPS-chip i modellerna endast med Wi-Fi. Det kan bero på att många appar som använder GPS för navigering och andra uppgifter bygger på data från internet, även när du är utanför Wi-Fi-signalens räckvidd. Detta innebär att GPS-appar effektivt går sönder när de är utanför Wi-Fi-räckvidden på en endast Wi-Fi-iPad. Du behöver inte betala för en dataplan för att GPS-chipet ska fungera. Om du får en Wi-Fi + Cellular-modell utan dataplan får du inte nya kartor, intressanta platser och andra relaterade data när du är utanför Wi-Fi-intervallet.

Endast Wi-Fi-iPads kan fortfarande spåra din plats

Att förvirra frågan något är att en iPad med enbart Wi-Fi kan hitta exakt din plats under många förhållanden. Så länge den kan hämta några Wi-Fi-signaler kan den använda Wi-Fi-positionering, som bygger på en databas med kända Wi-Fi-hotspots, för att avgöra var du befinner dig.

Bästa inbyggda och nedladdningsbara appar för GPS och navigering

IPad levereras med en Maps-app som låter dig söka efter adresser, intressanta platser och mer. När du har hittat en plats kan du få vägbeskrivningar och trafikinformation i realtid. Flera andra viktiga appar som ingår i iPad använder GPS och platsförmåga. iPhoto geotaggar automatiskt dina foton och videor (du kan stänga av den här funktionen) för att hjälpa dig att organisera och hitta foton efter plats. Med appen Påminnelser kan du ge stänga och ställa in påminnelser efter plats. TeleNav, MotionX, TomTom och Waze erbjuder högkvalitativa navigeringsappar för iPad. Med sin stora Retina-skärm med hög upplösning är iPad populär bland piloter och båtfarare. Piloter använder appar för kart-, väder- och flygplatsinformation. Sjömän kan utnyttja en mängd kart- och navigationsappar. Resenärer uppskattar appar som The Flight Tracker, en live-track status tracker, Tripit: Travel Planner, Kayak och Yelp för restaurang och andra recensioner. Utomhusentusiaster kan njuta av appar som Maps 3D PRO Outdoor GPS, vilket är en glädje att använda på iPad-pekskärmen.