Saltar al contenido

11 tips och tricks för Surface Pro 7

21 de junio de 2021
10 tips and tricks for the surface pro 7 f38b4822ef3546a6808f6b55e2c2a392

Den här artikeln utforskar alla de bästa Surface Pro 7-tipsen och tricks som är värda att prova för nya och långvariga ägare av Windows 10 två-i-ett-enhet. Denna samling Surface Pro-tips hjälper dig att bli mer produktiv med din enhet, gör det enklare att använda och kan till och med avslöja lite extra Surface Pro 7-funktionalitet som du inte ens visste fanns förrän nu.

Anslut en Surface Pro 7 till en bildskärm

Ett Surface-trick som är en komplett spelväxlare för nya användare är att ansluta Surface Pro 7 till en bildskärm. Denna funktion gör att du kan använda din Surface Pro 7 för att köra alla dina program och appar som vanligt men låter dig visa allt innehåll på en mycket större skärm. Det är fantastiskt om du tycker att Surface Pro 7-skärmen är för liten eller om du behöver använda en skärm placerad högre på grund av nacke eller ryggont. Anslutning av en Surface Pro 7 till en bildskärm kan göras med USB-C-porten och en kompatibel kabel. Du kan också ansluta till flera skärmar genom att implementera Surface Dock-tillbehöret.

Strömma en Surface Pro 7 trådlöst till en TV

Ansluta en Surface Pro 7 till en smart-TV i Windows 10.

Förutom att titta på ditt Surface Pro 7-innehåll på en datorskärm med en kabel kan du också projicera din skärm trådlöst till din TV med det inbyggda trådlösa stödet på både din Surface och TV. Att projicera ditt skrivbord eller appar till din TV är ett av de coolaste Surface Pro 7-tipsen och tricksna eftersom det gör det lättare att dela foton och videor med vänner och familj. Har du en gammal TV utan trådlöst stöd? Du kan strömma innehåll från din Surface Pro 7 till en ansluten Xbox-konsol som en Xbox One, Xbox Series S eller Xbox Series X.

Använd dessa Surface Pro-skärmdumpstips

En kvinna som tar en skärmdump på en Surface Pro.

Har du någonsin använt din Surface Pro 7 och ville dela något med en kontakt? Du kan ta en skärmdump på en Surface Pro av vad som helst på din skärm, beskära och redigera den och skicka den till någon annan via e-post, en DM och en mängd andra tjänster. Det finns några olika sätt att göra detta. Förutom det klassiska PrtScn nyckelmetod kan du också ta skärmdumpar på din Surface Pro 7 med den inbyggda Snip & Sketch-appen, en mängd olika kortkommandon eller till och med Xbox Game Bar.

Aktivera uppmätta anslutningsinställningar när du reser

En kvinna som bär sin Microsoft Surface Pro 7 på en flygplats.

Några av de många Surface Pro 7-justeringarna som är värda att göra efter att du har ställt in din nya enhet är de som rör Windows 10: s uppmätta anslutningsfunktion. Med dessa inställningar kan du justera vilken typ av data din Surface Pro 7 använder när du är ansluten till ett mobil- eller Wi-Fi-nätverk med nedladdnings- och uppladdningsgränser, så att du inte får några extra avgifter för att gå över dataplanens gränser. Du kan slå på och av Surface Pro 7: s uppmätta anslutningsinställningar så ofta du vill, och du kan också anpassa när appar och tjänster påverkas av den här funktionen.

Anslut en Surface Pro 7 till en annan dator

En Surface Pro 7 och en Surface Studio som ansluter till varandra.

Behöver du skicka en fil från din Surface Pro 7 till någon annan? Det finns en hel del Surytrick för att ansluta till andra datorer som är långt ifrån de besvärliga och tidskrävande datanätverksstrategierna från förr. Surface Pro 7-ägare kan nu ansluta till andra datorer via Windows 10: s inbyggda närliggande delnings- och nätverksdelningsfunktioner. Det finns till och med molnlagring och appalternativ för sociala medier för att skicka filer från en enhet till en annan som är värda att kolla in.

Visa iPhone- och Android-innehåll på din Surface Pro 7

Ritning av en Windows 10-bärbar dator som ansluter till en iPhone med appen My Phone.

Visste du att du kan se innehållet på din smartphone på din Microsoft Surface Pro och till och med hantera hur vissa appar och filer fungerar? Dessa populära Surface Pro 7-tips och tricks för att ansluta din telefon till din Surface täcker alla officiella metoder för att dra av det här, till exempel Windows 10 Your Phone-appen, och utforska även screencasting och appalternativ från tredje part. Om du kämpar för att läsa liten text på din iPhone eller Android-smartphone och ofta undrar hur du projicerar innehåll till en större skärm för enklare visning, kan anslutning av telefonen till din Surface Pro 7 vara lösningen.

Ladda ner appar, filmer och TV-program från Microsoft Store

Windows 10 Microsoft Store app store,

Om du är van vid att ladda ner program och filer från webbplatser kanske du inte vet att Windows 10 nu har en integrerad appbutik inbyggd direkt i operativsystemet på alla Surface-enheter. Microsoft Store fungerar ungefär som liknande digitala butiker på smartphones och surfplattor. Det låter dig ladda ner och uppdatera appar, köpa videospel och filmer och till och med köpa fysisk hårdvara och tillbehör som kan skickas till ditt hem direkt från Microsoft.

Installera Google Drive på din Surface Pro 7

Google Drive-appar på Surface Pro 7, iPhone och smartphone.

Microsofts OneDrive-molntjänst har sannolikt förinstallerats på din Surface Pro 7. Även om OneDrive är en tillförlitlig molntjänst, är en av de bästa Surface Pro-tipsen att ladda ner och använda appar och tjänster från tredje part, inte Microsoft, i kombination med eller istället av, standardinställningarna. Att lägga till Google Drive till Surface Pro 7 är ett utmärkt sätt att säkerhetskopiera filer och samarbeta i projekt. Om ditt OneDrive-lagringsutrymme är fullt kan användning av Google Drive vara ett solidt sätt att ge dig mer utrymme. Du kan också använda andra molntjänster som Dropbox om du behöver ännu mer molnlagring.

Lägg till flera användare till din Surface Pro 7

Foto av en Windows-användares profilbild på en Surface Pro.

Ett av de mer användbara Surface-tricksna för att hantera flera personer som delar en enhet är att lägga till unika Windows-användarprofiler för varje person. Efter att ha skapats kan administratören styra vilka appar och verktyg varje användare kan komma åt. Administratören kan till och med skapa barnprofiler, vilket begränsar vilka webbplatser de kan besöka och vilka appar de kan öppna. Att byta användarprofiler på din Surface Pro 7 är också väldigt enkelt och kan göras med bara några få klick.

Spela Xbox-videospel på din Surface Pro 7

Windows 10 Xbox-app på Surface Pro 7.

Du kan bli förvånad över att lära dig att din Surface Pro 7 (förutom att vara en Windows 10-dator och surfplatta) är en bärbar Xbox-videospelkonsol. Det ger dig full tillgång till ett växande bibliotek med Xbox One, Xbox Series X och Windows-märkta Windows-videospel. Ditt Microsoft-konto fungerar också som ett Xbox-konto som du kan använda på Xbox-konsoler och med Xbox- och Microsoft Store-appar på din Surface Pro 7. Här är några av de sätt du kan «Xbox» på din Surface Pro 7.

  • Du kan strömma spel från dina Xbox-konsoler till din Surface Pro med Xbox-appen.
  • Från och med 2021 kan du strömma Xbox-videospel via molnet med Xbox Cloud Gaming.
  • Vissa Xbox-konsolspel har Xbox Play Anywhere-versioner som du kan spela gratis på Windows 10-datorer.
  • Spelare kan använda Windows 10 Xbox-appen för att lösa in Xbox-presentkort, ansluta till vänner och se Xbox-prestationer.
  • PC-videospel med Xbox-märke kan köpas och laddas ner via appbutiken Microsoft Store.
  • Du kan använda Xbox Game Pass för PC-prenumerationstjänst på din Surface Pro 7 för att spela flera titlar gratis varje månad.

Så här slår du på, stänger av och startar om din Surface Pro 7

En kvinna som håller en Surface Pro 7 efter att ha använt avstängning för att stänga av den.

Lifewire är här när det gäller frågorna du ville veta men var rädd för att ställa:

  • Så här slår du på din Surface Pro 7
  • Så här stänger du av Windows 10 (så stänger du av din Surface Pro 7)
  • Så här startar du om din Surface Pro 7

Medan du helt enkelt stänger din Surface Pro 7 eller snabbt trycker på dess strömbrytare kommer den automatiskt att vara i viloläge via Windows 10: s viloläge, måste du slå av den helt och starta så småningom. Att stänga av din Surface Pro 7 krävs ofta när du passerar säkerhet på en flygplats under resan. Genom att stänga av stängs enheten helt av och alla trådlösa anslutningar stängs av, till exempel Bluetooth och Wi-Fi-anslutningar. Du kanske också vill stänga av din Surface Pro 7 om du inte planerar att använda den på ett tag för att spara batteriet.