Saltar al contenido

Ändra hur Word visar nummer i brevfusion med Excel

19 de julio de 2021
jigsaw pieces bridging the gap 500434701 5a5a7d0e47c26600379f8d02

När Excel-kalkylark används i en kopplingsprocess, har många användare ofta svårt att formatera fälten som innehåller decimaler eller andra numeriska värden. För att säkerställa att uppgifterna i fälten infogas korrekt måste man formatera fältet, inte data i källfilen. Tyvärr ger Word inte ett sätt för dig att ändra hur många decimaler som visas när du arbetar med siffror. Även om det finns sätt att kringgå denna begränsning är den bästa lösningen att inkludera en omkopplare i sammanslagningsfältet. Instruktionerna i den här artikeln gäller Word för Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 och Word 2010.

Vad är en switch?

Fältkodsomkopplare låter dig ändra de resulterande data som du slår samman till ett dokument. Det finns två typer av växlar i Word:

 • Allmänna omkopplare hjälper dig att formatera data. Du kan till exempel använda en allmän omkopplare för att välja stora bokstäver.
 • Fältomkopplare är fältspecifika och ändrar beteendet för de fält som de tillämpas på.

Alla omkopplare börjar med ett snedstreck, följt av ett tecken (eller tecken) som beskriver dess funktion. En numerisk bildfältomkopplare ( #) bestämmer visningen av ett numeriskt resultat.

Hur man utför den numeriska omkopplarfunktionen

Lär dig hur du använder Numerisk bildfältomkopplare ( #) för att ange hur många decimaler som ska visas i din Word-koppling. Om resultatet av ett fält inte är ett nummer har denna omkopplare ingen effekt.

 1. När huvuddokumentet för postfusion är öppet trycker du på Alt + F9 för att visa fältkoderna. Fältkoden kommer att se ut ungefär som {MERGEFIELD ”fältnamn”}.

 2. Direkt efter slut citatet runt fältnamnetypen # följd av:

  • 0 för rundade heltal
  • 0,00 om du vill avrunda talet till två decimaler (eller 0,000 om du vill avrunda talet till tre decimaler och så vidare)
  • , 0 för rundade heltal med tusentalsavgränsare

  Skärmdump av Numeric Picture Field Switch

 3. När du har lagt till din fältomkopplare trycker du på Alt + F9 för att visa fälten istället för fältkoderna.

Ditt nummer visas avrundat till den decimal du anger. Om det inte visas omedelbart, uppdatera dokumentet genom att minimera det till verktygsfältet och öppna det igen. Om fältvärdet fortfarande inte visas korrekt kan du behöva uppdatera dokumentet igen eller stänga och öppna dokumentet igen.