Saltar al contenido

Definition och användningsområden för en PowerPoint-designmall

20 de junio de 2023
vision slide template 806700900 5a5aa7a7842b17003706148d

En PowerPoint-designmall ger sammanhållning, visuell organisation och estetisk tilltal till din presentation. Allt du behöver göra är att lägga till ditt eget innehåll; resten är redan designad i mallen. Även om individuella bilder använder olika layouter och grafik, hjälper mallar hela presentationen att hänga samman som ett attraktivt paket. Alla versioner av PowerPoint-stödmallar.

Var hittar du PowerPoint-designmallar

Microsoft erbjuder tusentals gratis, professionellt designade PowerPoint-designmallar, alla kategoriserade för att hjälpa dig hitta det du behöver. Många andra källor av varierande kvalitet och priser finns också tillgängliga online. Beroende på din version av PowerPoint, startar programmet direkt i en mallväljare eller så kan du komma åt det genom Fil > Ny.

Hur man använder PowerPoint-designmallar

När du väljer en mall du gillar från Microsofts arkiv, ladda ner för att lagra mallen på din dator. Genom att klicka på den nedladdade filen öppnas PowerPoint, med din valda mall redan laddad och redo att användas. Alternativt, om du har ett giltigt Microsoft-konto, använd mallen direkt i din webbläsare.

Att välja rätt design

När du kollar in mallar, titta på typografi, färg, bakgrundsgrafik, layout och övergripande känsla. Tänk på hur bra de fungerar med dessa faktorer:

  • Din publik: Om du presenterar en PowerPoint för en affärspublik, innebär «säkra» färger som blått och svart stabilitet och pålitlighet. Konventionella layouter fungerar bra i denna situation. På samma sätt kan en konstnärlig publik uppskatta mer färg och mindre vanliga layouter.
  • Ditt innehåll: Mallen bör erbjuda tillräckligt med flexibilitet för att rymma din kopia och grafik. Om till exempel mycket av ditt innehåll är punktlista, leta efter en mall som visar listor i ett format som du tycker är lämpligt och tilltalande för din publik.
  • Ditt varumärke: Om ditt projekt är affärsrelaterat är varumärkesbyggande viktigt. Välj en PowerPoint-mall som harmoniserar med din logotyp, grafik och stil.
  • Din bild: Att matcha designen med din identitet verkar vara ett självklart förslag, men det är lätt att få fel. Om du till exempel skapar en presentation om ett mycket tekniskt ämne, undvik mallar med mjuka färger och grafik, oavsett hur mycket de tilltalar dig personligen; istället, satsa på något elegant och modernt. Din publiks uppfattning av din bild kommer att påverka hur väl dess medlemmar tar emot ditt budskap.