Saltar al contenido

Använda Facebook Emojis och Smileys

30 de junio de 2021
facebook emoticons getty 56b34f085f9b58def9c97cb0

Facebook-smileys och emojis har blivit lättare att använda genom åren eftersom det sociala nätverket har lagt till klickbara menyer som gör det enkelt för användare att infoga roliga ansikten, symboler och objekt utan att behöva känna till någon kod. Nu finns det en enorm meny full av emojis som du kan välja mellan när du gör statusuppdateringar, publicerar kommentarer och chattar i privata meddelanden. Dessa instruktioner gäller för stationära och mobila versioner av Facebook.

Så här lägger du till Facebook-emojis till en statusuppdatering

Facebook har en rullgardinsmeny för emojis i statuspubliceringsrutan.

 1. Börja med att skapa en ny Facebook-statusuppdatering. Klicka inuti Vad tänker du på? statusrutan och ange vad du vill inkludera i din uppdatering eller lämna den tom om du bara vill skicka emoji.

 2. Klicka på Glad gubbe ikonen längst ned till höger i uppdateringsstatusområdet för att öppna en ny meny.

 3. Välj vilken emoji du vill inkludera i din Facebook-status. Du kan klicka genom varje kategori längst ner på menyn för att snabbt hoppa till andra typer av emoji eller bläddra igenom den enorma listan och ta dig tid att välja dina favoriter.

 4. När du är klar med att lägga till emojis i textrutan klickar du på Glad gubbe igen för att stänga menyn och fortsätta uppdatera ditt inlägg om du vill genom att lägga till text bakom eller framför någon emoji.

 5. När du är klar klickar du på Posta knapp för att lägga upp emoji och din statusuppdatering så att alla dina Facebook-vänner kan se. Facebook-mobilappen stöder inte emojis precis som du ser i skrivbordsversionen. De flesta telefoner har dock inbyggt stöd för emoji. Leta efter ett Smiley Face bredvid mellanslagstangenten på tangentbordet. Tryck på den för att söka efter och infoga en emoji på din mobila enhet.

Hur man använder Emojis i Facebook-kommentarer och privata meddelanden

Emojis är också tillgängliga i kommentarsektionen på Facebook såväl som i privata meddelanden på Facebook och Messenger:

 1. Klicka inuti kommentarrutan vart du vill lägga upp emoji.

 2. Välj Glad gubbe under kommentarrutan för att öppna emoji-menyn. Välj en eller flera emoji så infogas de direkt i kommentarrutan.

  SMiley-ikon i Facebook Messenger

  Om du använder Messenger på din dator eller har ett meddelande öppet på Facebook är emoji-menyn till höger om textrutan.

 3. Klicka på Smiley Face ikonen igen för att stänga menyn och skriva skrivningen. Du kan lägga till text var du vill, före eller efter emoji, eller helt hoppa över med text. Lägg upp kommentaren normalt med Stiga på nyckel.

Hur man använder Emojis i Facebook Messenger för mobil

Använder du Messenger-appen på din telefon eller surfplatta? Du kan komma till emoji-menyn på nästan samma sätt:

 1. Tryck för att öppna den konversation du vill använda en emoji i eller starta en helt ny.

 2. Välj det lilla Smiley Face till höger om textrutan.

 3. Gå in i den nya menyn som visas under textrutan EMOJI flik. Den första sidan på EMOJI-fliken visar nyligen använda emoji. Svep åt höger för att se alla alternativ.

 4. Välj en emoji eller välj flera genom att fortsätta trycka på dem utan att lämna menyn.

  Facebook Messenger med Emojis

 5. Tryck på Smiley Face igen för att stänga menyn och fortsätta redigera ditt meddelande.

 6. Tryck på skicka-knappen för att skicka meddelandet med emoji.

Andra alternativ för bilddelning

När du skickar en statusuppdatering på Facebook finns det en meny med objekt precis under textrutan och emoji-menyn som du kanske är intresserad av. De flesta av dessa alternativ har inget att göra med emojis och låter dig göra saker som att märka vänner i inlägget, starta en omröstning och checka in på en närliggande plats. Men om du vill lägga upp en bild istället för en liten ikon med en uttryckssymbol, använd Foto / video knapp. På samma sätt har GIF alternativet är användbart om du vill lägga till dem i din statusuppdatering istället för en emoji eller utöver en emoji. Om du använder Facebook-mobilappen, leta reda på Känsla / aktivitet alternativ under statustextrutan eller Smiley Face-ikon bredvid kommentartextrutan för att infoga sådana ikoner och bilder om din enhet inte stöder den emoji du är ute efter.