Saltar al contenido

Lär dig varför du bör vara försiktig med att vänner lägger till dig i Facebook-grupper

1 de febrero de 2023
GettyImages 483605189 57c653773df78cc16e650c03

Facebook-grupper brukade tillåta alla med ett Facebook-konto som är medlemmar i gruppen att godtyckligt lägga till andra Facebook-användare i en grupp. Det behövdes inte för den användaren att fråga först, så länge den användaren fanns på hans eller hennes vänlista. Oavsett om ditt tillägg till en grupp av någon på din vänlista var välmenat eller inte, kan det vara irriterande att ha att göra med. 2019 tog Facebook bort möjligheten att automatiskt lägga till medlemmar i en grupp utan att först bli inbjuden.

Vad händer när du läggs till i en ny grupp

Alla grupper kräver medlemsgodkännande av antingen en administratör eller en annan gruppmedlem, beroende på gruppens inställningar. När det gäller offentliga och slutna grupper kan vem som helst se listan över medlemmar i gruppen, dess namn och ämne. I hemliga grupper kan endast nuvarande medlemmar i gruppen se medlemslistan. När du läggs till i en ny grupp skickar Facebook ett meddelande till dig. Klicka på Grupper lista till vänster om ditt nyhetsflöde och leta reda på den nya gruppen. Klicka på dess namn för att gå till gruppsidan. Om du inte är intresserad av att vara med i gruppen kan du omedelbart välja bort det genom att klicka påMeny knappen (indikeras med tre horisontella punkter) och välj sedan Lämna gruppen. När du har lämnat en grupp kan du inte läggas till av någon annan om du inte ber om att få läggas till i gruppen igen. Om du bestämmer dig för att vara kvar i gruppen kommer du att se gruppinlägg i ditt nyhetsflöde om du inte väljer Sluta följa gruppen alternativ.

Hur man hindrar vänner från att lägga till dig i grupper utan tillåtelse

Innan 2019 års uppdatering fanns det inget sätt att hindra en av dina Facebook-vänner från att lägga till dig i en grupp, men du hade några alternativ för att förhindra att det händer en andra gång:

  • Berätta direkt för vännen att du inte vill läggas till i grupper utan din tillåtelse.
  • Blockera vännen.
  • Unfriend vännen.