Skip to content

Facebooks vänner i närheten: Vad du behöver veta

11 de augusti de 2021
social connections 849234128 8d898f56863f4a80b6c72d5b971ccb67

Facebook Nearby Friends är en platsbaserad funktion. Den hittar och visar platsen för vänner som är i närheten om du vill träffas. Du bör vara medveten om att närliggande vänner har potentiella säkerhetsproblem. Facebook Nearby Friends -funktionen är endast tillgänglig på iOS- och Android -enheter.

Sekretesskonsekvenserna av närstående vänner

När du aktiverar närliggande vänner varnar Facebook för att du också aktiverar platshistorik. Genom att slå på platshistorik skapar du en digital registrering av dina resor. Facebook säger att användare kan ta bort objekt från sin platshistorik eller ta bort hela sin historik. Radera din platshistorik med jämna mellanrum om du känner dig obekväm med denna aspekt av Vänner i närheten. Närliggande vänner har också konsekvenser för relationer: fuskande makar, ödmjuka föräldrar och människor som säger att de är på ett ställe men vars platsinformation berättar en annan historia. Tänk på detta när du använder funktionen. Om du aktiverar Nära vänner, även om du kan begränsa din exakta plats, är din allmänna plats tillgänglig för dem du har valt att dela den med. Det låter dig inte välja offentlig som delningsalternativ.

Aktivera eller inaktivera vänner i närheten på en Android -enhet

Så här stänger du av funktionen Nära vänner på en Android -enhet.

  1. Välj tre-horisontell linje menyikon på Facebook -appskärmen.

  2. Välja Vänner i närheten.

  3. Knacka på reglaget för att slå på eller stänga av vänner i närheten.

Aktivera vänner i närheten på en iOS -enhet

Om du vill aktivera närliggande vänner på en iOS -enhet aktiverar du först platsdelning.

  1. Knacka inställningar > Integritet > Platstjänster på din iOS -enhet.

  2. Använd reglaget högst upp på skärmen för att aktivera platstjänster.

  3. Välj Dela min plats.

  4. Knacka på reglaget bredvid Dela min plats för att aktivera funktionen.

  5. Välj Min plats för att välja vilken av dina iOS -enheter du vill dela din plats. (Vanligtvis är detta din iPhone, men det kan till exempel vara din iPad.)

  6. Öppna Facebook -appen på din iOS -enhet.

  7. Knacka på tre-horisontell linje menyikon i det nedre högra hörnet av Facebook-appen.

  8. Knacka Vänner i närheten. (Du kan först behöva trycka på Se mer.)

    Facebook -vänner i närheten

  9. Välj Komma igång, välj sedan vilken publik du vill dela din plats med. Du kan välja specifika vänner eller grupper. Om du inte har aktiverat platsdelning uppmanas du att besöka skärmen Platsinställningar och ställ in Platsåtkomst till Alltid.

  10. Välj Nästa för att dela din plats. Du kan också se andra vänner som för närvarande delar sin plats.

Stäng av inställningar i närheten på en iOS -enhet

Följ dessa steg för att sluta dela din plats.

  1. Följ stegen ovan för att navigera till funktionen Nära vänner.

  2. Välj redskap ikon bredvid ditt profilnamn.

  3. Välj Stäng av vänner i närheten.

    Facebook i närheten av vänner av