Saltar al contenido

Appar som TikTok: De 8 bästa alternativen 2021

1 de julio de 2021
apps like tiktok the best alternatives in 2020 9f3611f635da4198956585133eaf01cb

TikTok har drabbats av säkerhets- och integritetsproblem medan det har blivit underblickat av regeringens granskning. Det finns faktiskt anledning att tvivla på om det kommer att fortsätta att vara en livskraftig tjänst. Den goda nyheten är att det inte är den enda kortformade sociala medievideoplattformen där ute. Här är de åtta bästa alternativa apparna du kan använda istället så att du inte fastnar i dramat.

Alternativ med den största användarbasen: Instagram Reels

Vad vi gillar

 • Samma effekter som finns i Berättelser.
 • Kan strama ihop klipp.
 • Augmented reality skapar utmärkta effekter.

Vad vi inte gillar

 • Att hitta rullar är utmanande.

Instagram är ingen nykomling i den sociala medievärlden och användare har kunnat lägga upp videor i flera år. Du har möjlighet att lägga upp livevideor, lägga till video i en Instagram Story, och nu finns det en ny funktion som heter Instagram Reels. Med rullar kan du spela in och redigera videomontage på upp till 15 sekunder, gjorda av en enda video eller en serie klipp. Du kan lägga till ett ljudspår från ett bibliotek med alternativ och lägga till en serie visuella effekter. Att hitta Instagram-hjul är i första hand en utmaning, och om du inte använder det hela tiden kommer du förmodligen att glömma att det är där. När du väl har hittat det fungerar det dock ungefär detsamma som TikTok och det är ett bra alternativ eftersom det delar samma effekter och redigeringsverktyg som Instagram Stories. Dessutom kan du utforska Reels verktyg för förstärkt verklighet som kombinerar grafik med video.

Ladda ner för:

Bäst för originalinnehåll: Snapchat

Tre vyer av Snapchat-appen

Vad vi gillar

 • Videor upp till 60 sekunder.
 • Kan redigera med text och klotter.
 • Kan titta på Snap Originals.

Vad vi inte gillar

 • Det går inte att redigera flera klipp.

Snapchat är en annan plattform som gjorde videoklippet långt innan TikTok hade sitt ögonblick. Appen låter dig skapa korta videor, även om de är utformade för att försvinna efter kort tid, så att de inte har samma uppehållskraft eller påverkan som en TikTok-video, men den erbjuder betydligt mer integritet. Snapchat låter dig lägga till text, doodles och gifs till dina videokreationer. Förutom att göra dina egna Snaps har appen en Discover-sida för att titta på andras videor och Snap Originals, som är premiumvideor som uttryckligen skapats för Snapchat-användare. Även om det inte exakt kostar TikTok, inkluderar de oskriptade shower, dokumentärserier och till och med serierade drama och komedier.

Ladda ner för:

Bäst för kändisinnehåll: Triller

Tre vyer av Triller-appen

Vad vi gillar

 • Massor av kändisinnehåll.
 • Super lätt video skapande.
 • Välj musik eller använd din egen.

Vad vi inte gillar

 • Begränsad redigering och effekter.

Triller är populär och växer snabbt, delvis tack vare ett antal kändisar, både musiker och komiker, som kallar det hemma. Det finns ett enormt antal kändisar här, inklusive Justin Bieber, Kevin Hart, Cardi B och en boxningsmatch med Mike Tyson. Mellan de stora namnen och den enorma gruppen av skapare är det ingen brist på innehåll. Det kan bero på att appen är så lätt att använda. Det skiljer mellan musikvideor och sociala videor, och du väljer vilken typ du gör direkt från början. Därifrån kan sociala videor innehålla videoklipp från din kamerarulle och filter, men inga andra effekter, text eller klistermärken. För att skapa en musikvideo väljer du ett spår från Trillers generösa bibliotek eller en låt från din telefon. Det är snabbt, enkelt och roligt.

Ladda ner för:

Ett alternativ som täcker alla baser: Likee

Tre vyer av appen Likee.

Vad vi gillar

 • TikTok-liknande gränssnitt.
 • Magiskt musikfilter hjälper till att redigera klipp till musik.
 • Utmärkt gemenskap och massor av videor.

Vad vi inte gillar

 • För många aviseringar.

Om du letar efter något som täcker alla baser är Likee ett bra val. Det gör det enkelt att spela in korta, TikTok-liknande videor, men du kan också gå live och göra Facebook Live-stil långformad video. Du får en massa redigerings- och filteralternativ, mjukt fokus och skönhetsförbättringar, samt en nedräkningstimer för handsfree-inspelning. En av de trevligaste funktionerna i Likee är dock appens betoning på musik. Det finns inte bara ett solidt bibliotek att välja mellan, men musikfiltret kan redigera ditt klipp som svar på musikens takt och tempo. Appen har en blomstrande gemenskap och mycket innehåll att surfa på, så oavsett om du skapar eller konsumerar finns det något här för dig.

Ladda ner för:

From the Creators of Vine: Byte

Tre vyer av Byte-appen

Vad vi gillar

 • Mycket gemenskapsinnehåll.
 • Lätt att skapa och lägga upp.
 • Fast musikbibliotek.

Vad vi inte gillar

 • Ingen videoredigering eller filter.

Kommer du ihåg Vine? Byte kommer till dig av folket bakom den en gång så populära videoappen som gjorde sex sekunders videor, och den har ett enkelt nästan TikTok-liknande gränssnitt för att skapa korta looping-videor. Du kan importera videor som du redan har gjort eller spela in i appen, som har en superhjälpsam bränslemätare högst upp på skärmen som fyller i sprut när du spelar in dina klipp. Du kan lägga till text och musik, men du kan inte redigera ett klipp när det har spelats in, och det erbjuder inte heller något i vägen för filter. Byte har det som verkar vara ett blomstrande samhälle, och du kan prenumerera på ett stort antal videokanaler med teman som komedi, Minecraft, K-pop och, ja, många fler.

Ladda ner för:

Mest tonårsvänligt alternativ: Dubsmash

Tre vyer av Dubsmash-appen

Vad vi gillar

 • Aktiv gemenskap av skapare.
 • Lätt att göra den klassiska läppsynkroniseringsvideon.
 • Samling av filter och texteffekter.

Vad vi inte gillar

 • Gemenskapen snedvrider unga.

Som namnet antyder är Dubsmash inriktad på musik. Och medan du kan använda den för att spela in vanliga korta videor med en längd på upp till en minut, vill appen verkligen att du ska använda den för att göra tio sekunders läppsynkroniseringsvideor. Du kan använda ett musikklipp från Dubsmashs bibliotek eller importera ditt eget och sedan spela in video över toppen av ljudet. Att importera musik från din telefon är lite irriterande men inte så svårt (den måste konverteras och du måste välja vilket 10-sekunderssegment du vill ta. På innehållssidan finns det tillräckligt med en gemenskap här för att hålla dig upptagen ett tag, men du kommer inte att hitta mycket här för vuxna. Detta är en mycket tonårsvänlig zon, mestadels läppsynkronisering och dans, med en och annan charmig gitarrist som visar upp sig.

Ladda ner för:

Kraftfullaste videoredigeraren: Funimate

Tre vyer av Funimate-appen

Vad vi gillar

 • Kraftfull videoredigerare.
 • Filter och effekter.
 • Inbyggda mallar.

Vad vi inte gillar

 • Tunga annonser och köp i appen.

Funimate skulle vara lite roligare om det inte lutade så hårt för att försöka tjäna pengar på dig. När du installerar appen får du möjlighet att anpassa annonsupplevelsen, och många av appens kärnfunktioner ligger bakom en betalvägg. I själva verket erbjuds du möjligheten att uppgradera till Pro-versionen ofta, och du måste titta på annonser för att använda vissa funktioner. Om du kan lägga allt detta åt sidan är Funimate en fantastisk kortformatskapare, vilket framgår av många av de sofistikerade utseendevideor som du kan bläddra i appen. När du försöker skapa en video hittar du faktiskt att du bara kan börja spela in, eller välja bland en rad mallar för att göra din video distinkt. Ja, många av dem ser ut som effekter från en videoårsbok, men de lägger till ett stänk av spänning till vad som annars kan vara en vanlig läppsynkroniseringsvideo. Du kan välja från Funimates musikbibliotek eller dina egna låtar, och det är en av få appar som har sin egen överraskande kraftfulla videoredigerare, om du väljer att använda den.

Ladda ner för:

En vuxen version av TikTok: Firework

Tre vyer av Firework-appen

Vad vi gillar

 • Massor av filter och effekter.
 • Lätt att upptäcka bra communityinnehåll.
 • Videoredigeringsverktyg.

Vad vi inte gillar

 • Det går inte att importera personlig musik.

Fyrverkeri känns som en vuxen version av TikTok. Gränssnittet är i stort sett detsamma och erbjuder många av samma verktyg, men appen lägger tonvikten på att hjälpa dig att upptäcka videor du vill titta på och skapa anpassade samlingar av favoritskapare, så det finns inga fåfängsmätvärden som distraherar dig från att bara skapa coola videor . Fliken Upptäck gör det enkelt att söka eller bläddra efter hashtag, och det finns ett bra sortiment av ämnen och åldersgrupper representerade. Som TikTok-användare bör skapande upplevelsen kännas bekant. Du kan spela in ny video eller ta filer från din kamerarulle. Det finns ett stort sortiment av filter och effekter, och du kan välja mellan ett gediget musikbibliotek. Tyvärr finns det inget sätt att importera dina personliga musikfiler.

Ladda ner för: