Saltar al contenido

Apples AirPort Express – Vad du behöver veta

1 de julio de 2021
apple airport express a 5bb52a0e4cedfd0026d362bd

Apple avvecklade officiellt Apple Airport Express i april 2018, men det kan fortfarande vara tillgängligt nytt från kvarvarande lager, såväl som renoverat eller använt via utvalda online- och murverkhandlare. Det finns dock fortfarande miljoner enheter i bruk. Som ett resultat underhålls denna artikel. Du kan använda en AirPort Express för att utöka Wi-Fi från din trådlösa router och den kan också fungera som en åtkomstpunkt. AirPort Express har åtkomst till musik eller ljud som streamas från en iPhone, iPad, iPod eller iTunes via din dator och med AirPlay kan du spela det på en ansluten högtalare, stereo eller hemmabiosystem. AirPort Express är 3,85 tum brett, 3,85 tum djupt och cirka 1 tum högt. Det kräver en växelström för att fungera.

Airport Express-anslutning

AirPort Express har två Ethernet / LAN-portar. Den ena är för anslutning till en PC, Ethernet-hubb eller en nätverksskrivare. Den andra är för en trådbunden anslutning till ett modem eller ett Ethernet-baserat nätverk. Airport Express har också en USB-port som kan ansluta en icke-nätverksskrivare, vilket möjliggör trådlös nätverksutskrift på vilken skrivare som helst.

Airport Express har en 3,5 mm minijackport (se bilden ovan) som kan anslutas till strömförsörjda högtalare eller via RCA-anslutningsadapter (som har en 3,5 mm-anslutning i ena änden och RCA-anslutningar i den andra) till en soundbar , ljudbas, stereo / hemmabiomottagare eller ljudsystem som har en uppsättning analoga stereoljudingångar. AirPort Express har en lampa på framsidan som lyser grönt när den är ansluten till ditt hemnätverk och redo att strömma. Den lyser gult om den inte är ansluten till ditt hemnätverk.

AirPort Express-installation

För att ställa in Airport Express måste du köra flygplatsverktyget på din iPhone, Mac eller PC. Om du använder en Apple-router, till exempel Airport Extreme, har du redan Airport Utility installerat på din dator. Om du använder en Airport Extreme installerar du flygplatsverktyget på din Mac eller PC så går det igenom stegen för att få din Airport Express igång och utöka ditt nätverk till Airport Express.

Använda AirPort Express som en åtkomstpunkt

När AirPort Express har ställts in kommer den att anslutas trådlöst till din hemnätverksrouter. AirPort Express kan dela den trådlösa anslutningen med upp till 10 trådlösa enheter, så att alla kan ansluta till ditt hemnätverk. Medan trådlösa enheter som ligger i samma närhet som Airport Express förmodligen ligger inom routerns räckvidd, kan enheter i ett annat rum eller längre från hemnätverkets router bättre kunna ansluta trådlöst till en närliggande AirPort Express. AirPort Express kan utöka ditt WiFi-nätverk genom att bli en åtkomstpunkt. Detta är praktiskt för att utvidga till en musikströmmande enhet i garaget eller en dator på ett angränsande kontor.

Använda AirPort Express för att streama musik

Apples AirPlay låter dig streama musik från iTunes på din dator, din iPod, iPhone och / eller iPad till en AirPlay-aktiverad enhet. Du kan använda Airplay för att strömma till en Apple TV och AirPlay-aktiverade hemmabiomottagare, liksom till andra AirPlay-enheter, till exempel en iPhone. Du kan också använda AirPlay för att strömma direkt till en AirPort Express.

  1. Anslut AirPort Express till nätström och se till att den gröna lampan indikerar att den är ansluten till ditt hemnätverk. Du kan nu använda AirPlay för att skicka musik till din AirPort Express.

  2. För att lyssna på strömmande musik med AirPort Express, anslut den till en ljudingång på din stereo / AV-mottagare eller anslut den till strömförsörjda högtalare.

  3. Öppna för att strömma musik från din dator iTunes. Längst ner till höger i iTunes-fönstret kommer du att se en rullgardinsmeny som visar de tillgängliga AirPlay-enheterna i din installation.

  4. Välja AirPort Express från listan och musiken du spelar i iTunes kommer att spelas över hemmabiomottagaren eller de högtalare som är anslutna till din AirPort Express.

  5. På en iPhone, iPad eller iPod letar du efter pil-i-lådan Airplay-ikonen när du spelar musik eller ljud.

  6. Klicka på Airplay-ikonen för att ta fram en lista med Airplay-källor.

  7. Välj den AirPort Express och du kan strömma musik från kompatibla Airplay-aktiverade appar från din iPad, iPhone eller iPod och lyssna på musiken via högtalarna eller stereon som är ansluten till din AirPort Express.

Andra saker att kontrollera

  • Kontrollera att alla högtalare som är anslutna till AirPort Express är påslagen.
  • Om AirPort Express är ansluten till en stereo- eller hemmabiomottagare måste den vara påslagen och byt till ingången där du har anslutit AirPort Express.
  • Ljudkvaliteten bestäms av kvaliteten på källmediefilerna och funktionerna i ditt ljudsystem och högtalare.

Flera Airplay-enheter och hela hemmaljudet

Lägg till mer än en AirPort Express i ditt hemnätverk och du kan samtidigt strömma till dem alla. Du kan också strömma till en AirPort Express och en Apple TV samtidigt. Det betyder att du kan spela samma musik i ditt vardagsrum, ditt sovrum och i din hål eller någon annanstans där du placerar en AirPort Express och högtalare eller en Apple TV ansluten till en TV. AirPort Express kan också användas i kombination med en del av ett Sonos-ljudsystem med flera rum.

Airport Express och Apple AirPlay 2

Även om AirPort Express har avvecklats (som anges i början av den här artikeln) har Apple tillhandahållit en firmwareuppdatering som gör att den kan användas med AirPlay 2. Det betyder att även om du kanske inte längre kan använda den som en Wi-Fi Fi-router, du kan fortfarande använda AirPort Express som en Wi-Fi-förlängare för vissa enheter och dess livslängd har också förlängts och förlängts för att användas som en streamingmottagningspunkt i en AirPlay 2-baserad trådlös multihögtalare / multirumsljudinstallation .