Saltar al contenido

Är Apple Watch 7 vattentät?

11 de julio de 2022
Apple Watch Series 7 99dd7f7359df4dd3a9e203ad93780dd5

Apples sjunde generationens smartklocka ger en större skärm, snabbare laddning och mer hållbarhet. Företaget har alltid positionerat Apple Watch som en oumbärlig pryl som du aldrig vill ta av dig, men vad sägs om när du ska simma? Apple Watch Series 7 är inte helt vattentät, men den kan stå emot de flesta av de icke-torra saker du kanske vill göra när du bär den.

Är Apple Watch Series 7 vattentät?

Som alla modeller av Apple Watch sedan Series 2, har Series 7 en WR50-klassificering, vilket innebär att den är vattentät upp till 50 meter (cirka 164 fot) under ytan. Så det korta svaret är, nej, den är inte helt vattentät. Det längre svaret är att den är tillräckligt resistent. Du ska inte behöva ta av den i de flesta situationer. Apple Watch överensstämmer med ISO-22810-2010, en internationell teststandard som säkerställer klockornas vattentäthet. Den gick igenom följande tester under denna standard, alla utan att visa någon kondens inuti enheten:

 • Uppvärmning till mellan 40° och 45° C (104° – 113° F), motstår antingen en droppe vatten eller en fuktig trasa med en temperatur mellan 18° och 25° C (64° – 77° F) i en minut.
 • Hålla ett tryck på minst 2 bar (cirka 29 psi) i 10 minuter under vattnet.
 • Doppa i vatten mellan 8 och 12 cm djup i minst en timme.
 • 5 Newtons kraft appliceras på alla ansikten och knappar i fem minuter medan klockan är nedsänkt i 8 – 12 cm vatten.
 • Successiv dunkning i vatten mellan 8 och 12 cm djup i fem minuter vardera vid följande temperaturer: 40°C (104°F), 20°C (68°F) och sedan 40°C igen.

Är det OK att simma med Apple Watch 7?

I allmänhet kommer du att simma bra med Apple Watch Series 7 under vissa förhållanden. 50-metersbetyget betyder att det är okej för grunt vatten som pooler och till och med havet. Du skulle definitivt inte vilja använda den för dykning, där den kan stöta på högre tryck eller lägre temperaturer än den är klassad för enligt ISO. Du kan också bära din Apple Watch medan du tvättar händerna och i badet eller duschen, men den kanske inte tål en massa tvål, lotioner och andra kemikalier med tiden.

Hur länge kan du bära en Apple Watch i vatten?

ISO-standarden utsätter bara klockor för centimeter vatten under perioder på en timme och mindre, så du bör fortfarande vara försiktig även när du håller dig inom 50-metersgränsen. Det är förmodligen säkrast att begränsa tiden i vattnet till 30 minuter eller så, speciellt om du inte bär den i sötvatten (till exempel i havet). Du bör också skölja din Apple Watch med rent vatten efter att du avslutat din aktivitet för att hålla den ren och ta bort eventuella skadliga kemikalier.

Vad är vattenlås på Apple Watch?

Varje gång du tar med dig din Apple Watch i vattnet är det en bra idé att slå på dess vattenlåsfunktion. Den här inställningen kommer inte att hålla fukt borta från din klocka, men den stoppar rörelse eller stötar från att göra någon skärminmatning. Och när du stänger av Water Lock kommer din Apple Watch att vibrera för att hjälpa till att driva ut all vätska som kan ha tagit sig in. Svep uppåt från startskärmen och tryck sedan på vattendroppeikonen för att aktivera Water Lock.

FAQ

 • Vilken Apple Watch är vattentät?

  Apple Watches är inte vattentäta i den meningen att du kan ta dem med dig under vattnet hur länge som helst och oavsett temperatur eller tryck. Vattentät elektronik hänvisar i allmänhet till enheter som Apple Watch som har vissa vattenmotstånd, varav Series 2 och senare modeller har de bästa motstånden.

 • Hur gör man en Apple Watch vattentät?

  Du kan inte. Du kan använda din Apple Watch i vattensammanhang enligt dess vattentäthetsklassificering, men utöver det gör du på egen risk. Om du är orolig för att vatten skadar din Apple Watch är det bäst att inte ta med den.