Saltar al contenido

Hur långt når Apple Watch?

3 de julio de 2022
GettyImages 1173443496 74117fab1cf944da8d7e56021229ae45

Vad du ska veta

 • Bluetooth på Apple Watch har en maximal räckvidd på 100 meter/330 fot, även om räckvidden kan vara kortare i praktiken.
 • Om den ihopparade iPhonen är ansluten till ett känt Wi-Fi-nätverk kan Apple Watch och iPhone kommunicera över Wi-Fi.
 • Apple Watch-modeller med inbyggd LTE-mobilåtkomst kan ansluta till internet varhelst de har tillgång till mobildata.

Den här artikeln förklarar utbudet för en Apple Watch, hur långt ifrån varandra en Apple Watch och iPhone kan vara och fortfarande fungerar, vad du kan göra med en Apple Watch som inte är ansluten till en iPhone och relaterade ämnen. Även om den här artikeln främst hänvisar till de senaste Apple Watch-modellerna – Series 6 och Series 7 – gäller idéerna och koncepten som diskuteras här generellt för de flesta moderna Watch-modeller.

Fungerar Apple Watch när telefonen är långt borta?

Apple Watch är användbar i många olika situationer, men den är bäst när den är ihopkopplad eller ansluten till en iPhone och inom ett specifikt intervall. I den situationen kan klockan och iPhonen kommunicera och utbyta data, såsom aviseringar, musik, hälsodata och mer. Den kritiska frågan för det scenariot är: Hur långt ifrån varandra kan Apple Watch och iPhone vara? Svaret beror på hur klockan och iPhone ansluts. De två enheterna ansluts via Bluetooth, en trådlös teknik med kort räckvidd. De senaste Apple Watch-modellerna använder Bluetooth 4.0, som har en maximal räckvidd på 100 meter/330 fot. Det maximala anslutningsavståndet som stöds av Bluetooth 4.0 är inte alltid så långt i verklig användning. I många fall kommer den maximala längden att minska på grund av miljöförhållanden: i första hand väggar och golv och antalet trådlösa signaler i ett givet område.

Vad händer när en Apple Watch är utanför Bluetooth-räckvidden?

Vad händer om Apple Watch och iPhone är så långt ifrån varandra att de inte kan ansluta till varandra? Det är där Wi-Fi kommer in. Om klockan och iPhone inte kan ansluta via Bluetooth, faller de tillbaka till att försöka ansluta via sina inbyggda Wi-Fi-chips. I så fall, om iPhone är ansluten till ett 2,4 GHz Wi-Fi-nätverk (klockan är inte kompatibel med 5Ghz Wi-Fi-nätverk), försöker klockan att få kontakt med den via Wi-Fi. Det betyder att det stödda avståndet mellan enheterna i så fall är var som helst som Wi-Fi kan nå. Även om det inte nödvändigtvis är mycket längre ifrån varandra än med Bluetooth, betyder det att klockan och iPhone kan kommunicera med varandra när de till exempel är i samma byggnad. Apple Watch förlitar sig främst på Bluetooth eftersom Bluetooth använder mindre ström än Wi-Fi. Så medan Apple Watch kan använda Wi-Fi för att kommunicera med iPhone, faller den tillbaka till Bluetooth så ofta den kan för att bevara batterikraften.

Kan du använda Apple Watch utan en telefon?

Även om Apple Watch och iPhone är så långt ifrån varandra att de är utom räckhåll för både Bluetooth och Wi-Fi, finns det många sätt att använda en Apple Watch utan en iPhone. Några av de saker du kan göra med en Apple Watch som inte kräver en iPhone inkluderar:

 • Spåra aktivitet och träning.
 • Lyssnar på musik och poddar som har synkroniserats med klockan.
 • Ändra urtavlan.
 • Spela in röstmemon på klockan.
 • Visa kalendrar.
 • Göra köp med Apple Pay.
 • Använda timers, larm och stoppur.

Obegränsat utbud: Apple Watch med mobil

Det betydande undantaget från allt i den här artikeln är Apple Watch med mobilmodeller. Dessa modeller är inte begränsade till att ansluta via Bluetooth (eller, som en reserv, Wi-Fi). Dessa modeller får tillgång till internet via 4G LTE-mobilnätverk som smartphones gör. Det betyder att dessa Apple Watches kan utföra uppgifter och göra anslutningar var som helst där det finns ett 4G LTE-nätverk (så länge de har en aktiv månadsplan med ett telefonbolag, det vill säga). Om du har en Apple Watch med mobil kan du göra utan anslutning till en iPhone:

 • Ringa.
 • Skickar textmeddelanden.
 • Strömmande musik.
 • Ta emot aviseringar.

FAQ

 • Hur långt når Walkie Talkie på Apple Watch?

  Det finns inga avståndsbegränsningar när du använder Apple Watch Walkie-Talkie-appen. Walkie-Talkie-funktionen använder FaceTime-ljud över internet. Så länge som båda Apple Watches har en fungerande internetanslutning kommer Walkie-Talkie att fungera.

 • Hur slår jag på Bluetooth på en Apple Watch?

  Tryck på den digitala kronan för att visa appskärmen. Knacka inställningar > Blåtand > tryck på Bluetooth-omkopplare.

 • Hur tar jag bort parkopplingen av en Apple Watch?

  För att koppla bort en Apple Watch, öppna Apple Watch-appen på iPhone och tryck på Min klocka > i > Koppla bort Apple Watch. Eller öppna appskärmen och välj inställningar > Allmän > Radera allt innehåll och alla inställningar. Ange din Lösenord och välj Radera alla.