Saltar al contenido

Är Blizzard Battle.net nere … eller är det bara du?

26 de junio de 2021
is blizzard battle net down or is it just you 5025181 240dd5bdcffd4b9bb3fe79e8b90ac5fb

Om du inte kan ansluta till Blizzard Battle.net kan det vara så att Battle.net är nere, men det kan också vara ett enkelt problem med din dator eller appen. Ibland kan det vara svårt att ta reda på om Blizzard-servrarna är nere för alla eller bara för dig, men det finns några viktiga sätt att ta reda på var problemet ligger. Instruktionerna i den här artikeln gäller i stort sett alla enheter som kan ansluta till Battle.net, dvs. både datorer och Mac-datorer.

Hur man vet om Battle.net är nere

Om du tror att Blizzard Battle.net-servrarna är nere för alla, prova dessa steg för att kontrollera:

 1. Kontrollera Battle.net-statussidan.

  Battle.net har inte en typisk Blizzard-tjänstestatuswebbplats, men statussidan visar ofta eventuella problem som kan pågå.

 2. Sök på Twitter efter #battlenetdown. Var uppmärksam på när tweets skickades för att avgöra om det här är ett nytt nummer eller för ett tag sedan.

  Battlenetdown hashtag på Twitter

  Om ditt problem handlar om specifika spel kopplade till Battle.net som World of Warcraft eller Overwatch så sök hashtags som #wowdown eller #overwatchdown. Medan du är på Twitter, kolla in Twitter-konto för Blizzard Customer Support för uppdateringar om Battle.net är nere.

  Blizzard kundtjänstkonto på Twitter

  Om du inte kan öppna Twitter heller, och andra populära webbplatser som Google eller YouTube också är nere, kommer problemet troligen att vara i slutet eller hos din ISP.

 3. Använd en webbplats för tredjepartsstatuskontroll som Down For Everyone eller Just Me, Downdetector, är det nere just nu? eller är tjänsten nere? för att kontrollera om andra har problem och det finns ett känt problem med tjänsten.

  Battlenet-servicestatus på DownDetector

 4. Om ditt problem specifikt handlar om att logga in på World of Warcraft, kolla statussidan för rikstjänsten för ytterligare insikt.

Om ingen annan rapporterar problem med Battle.net, ligger problemet troligen på din PC eller ISP.

Vad du ska göra när du inte kan ansluta till Battle.net

Det finns flera saker du kan prova om Battle.net och Blizzard-servrarna verkar fungera bra för alla andra än dig:

 1. Se till att Battle.net är uppdaterad på ditt system.

 2. Om Battle.net fungerade bra nyligen, försök helt enkelt igen senare. Ibland kan det ha problem om alltför många försöker ansluta på en gång.

 3. Försök att starta om din PC eller Mac för att se om problemet åtgärdar sig själv. Omstart fungerar ofta för att rätta till alla slags problem.

 4. Försök att installera om Battle.net. Detta kräver inte att du installerar om alla spel som är knutna till det. Avinstallera och installera om Battle.net om det för att åtgärda problemet.

 5. Ta bort Battle.net-cachemappen på din PC eller Mac. Det ligger vanligtvis inom Blizzard Entertainment mapp> Battle.net > Cache även om detta kan förändras beroende på hur du har installerat spelet.

 6. Inaktivera din brandvägg för att se om det blockerade Battle.net. Gör det bara tillfälligt och se till att återställa det när problemet har åtgärdats.

 7. Det är ett ovanligt problem men ibland kan du få ett problem med din DNS-server. Om du vill prova att byta DNS-servrar finns det många gratis och offentliga alternativ men de kräver ganska avancerad kunskap för att ställa in.

Om inget har fungerat ännu kan du hantera ett internetproblem. Du kan till exempel ha för många enheter som använder din nätverksbandbredd och därmed saktar ner tjänsten för mycket. Alternativt kan din ISP ha problem. Kontakta din ISP för att begära ytterligare hjälp.

Vanliga Battle.net-felmeddelanden

Battle.net är ganska bra på att berätta om det finns ett problem. Här är vad du ska se upp för.

 • Något gick fel och våra goblins kunde tyvärr inte ta reda på vad. Det bästa du kan göra är att försöka igen. Felkoder: BLZBNTBNU00000006. Detta innebär vanligtvis att du måste installera om Battle.net för att rätta till felet.
 • Vi kunde inte logga in dig. Kontrollera om det finns nyheter eller försök igen senare. Felkod: BLZBNTBGS80000011. Detta tenderar att betyda att Blizzard-servrarna är i underhållsläge just nu, så du bör försöka igen senare.
 • Vi har problem med att överföra data. Kontrollera din internetanslutning för alla fall och försök igen. Felkod: BLZBNTAGT000008A4. Detta åtgärdas ofta genom att antingen starta om din dator eller se till att du har tillräckligt med bandbredd på din internetanslutning. Det kan inträffa när alltför många försöker göra saker online i ditt nätverk.

Om Battle.net är nere med ett meddelande om någon form av underhåll eller problem med dess servrar är det allt du kan göra att vänta på det. Ibland påverkar sådant underhåll alla användare men ibland är det bara en liten del, beroende på servertilldelningen.