Saltar al contenido

Är Facebook Messenger nere … eller är det du?

23 de junio de 2021
is facebook messenger down or is it you 48019411 c4679f287463423b8116d371acef7e54

Om du är orolig för att Facebook Messenger inte fungerar är det viktigt att veta om tjänsten är nere eller om det bara är du. Lyckligtvis finns det några viktiga sätt som du kan ta reda på om problemet är du eller om det finns Facebook Messenger-problem som pågår. Instruktionerna i den här artikeln gäller såväl Facebook Messenger-tjänsten som smarttelefonapparna.

Hur man vet om Facebook Messenger är nere

Om du tror att Facebook Messenger är nere för alla och inte bara för dig, prova dessa enkla steg för att kontrollera om du har rätt.

 1. Kontrollera även om Facebook är nere. Eftersom tjänsterna är sammankopplade är det viktigt att ta reda på om problemet är med båda eller bara Facebook Messenger.

 2. Sök på Twitter efter #FacebookMessengerDown. Om tjänsten är nere för alla är det troligt att någon redan har twittrat om det. Sök efter tweets för att se om det har varit problem. Var noga med att vara uppmärksam på datumen som bifogas tweetsna. Vissa av dem kan vara gamla, så du vill kontrollera att informationen du läser är uppdaterad och relevant just nu.

  Kan du inte komma åt Twitter? Prova andra stora webbplatser som Google eller YouTube. Om du inte kan se dem heller är problemet nästan säkert i slutet eller hos din ISP.

 3. Använd en tredje parts webbplats «statuskontroll». Populära alternativ inkluderar Down For Everyone or Just Me, Downdetector, Is It Down Right Now? Och Outage.Report. Alla kommer att berätta om Facebook Messenger fungerar för alla andra, och om det har uppstått några problem med tjänsten nyligen.

  Down Detector-sida för Facebook Messenger

Vad du ska göra när du inte kan ansluta till Facebook Messenger

Om ingen annan rapporterar ett problem med Facebook Messenger, är problemet troligen något på din sida. Det finns några saker du kan prova om Facebook Messenger verkar fungera bra för alla andra, men inte för dig.

 1. Se till att du faktiskt besöker Facebook.com och inte en klon av webbplatsen.

 2. Om du inte kan komma åt Facebook Messenger från din webbläsare kan du prova att använda Facebook Messenger-appen. Om Facebook Messenger-appen verkar vara nere, försök istället använda webbläsaren på din smartphone eller surfplatta.

 3. Prova att installera om Facebook Messenger-appen på din smartphone.

 4. Stäng alla webbläsarfönster, vänta 30 sekunder, öppna ett fönster och försök sedan komma åt Facebook Messenger-webbplatsen igen. Gör detsamma med Facebook Messenger-appen om du använder en surfplatta eller smartphone. Se till att du stänger appen ordentligt. Lär dig hur du stänger Android-appar och hur du avslutar appar på iPhone med hela metoden, snarare än att helt enkelt stänga dem. Om appen eller webbläsarfönstret verkar sitta fast och inte stängs ordentligt, försök starta om enheten istället.

 5. Rensa webbläsarens cache.

 6. Rensa webbläsarens cookies.

 7. Kontrollera om det finns skadlig kod på din dator.

 8. Starta om din dator.

 9. Ibland kan det finnas ett problem med din DNS-server. Om du känner dig tillräckligt säker på att byta DNS-servrar själv finns det många gratis och offentliga metoder. Detta kräver dock mer avancerad kunskap.

Om du fortfarande inte kan komma åt Facebook Messenger

Om inget har fixat Facebook Messenger åt dig kan du ha problem med din internetanslutning. En sådan fråga kan vara när du har för många enheter som använder din nätverksbandbredd så småningom saktar ner internet så att du inte kan använda det, men det kan vara mer komplicerat än så. Kontakta din ISP för att få ytterligare hjälp.

Felmeddelanden på Facebook Messenger

Facebook Messenger kan visa standard HTTP-statuskodfel som 500 Internal Server Error, 403 Forbidden och 404 Not Found. Det finns också en specifik felkod exklusiv för Facebook Messenger som kan ses ganska ofta.

 • Felkod 490: Om du har problem med att skicka eller läsa meddelanden är felkod 490 ett av de mest troliga meddelandena du ser. Det betyder att det finns ett problem som validerar din åtkomsttoken. På engelska betyder det att du måste logga in igen. Om du ser detta när du öppnar appen installerar du om appen för att fixa den.

Om problemet fortfarande inte är löst väntar du på det och försöker igen senare. När Facebook Messenger är mycket efterfrågad kan den kasta upp dessa felmeddelanden när problemet ligger i appen eller webbplatsens slut, inte din.