Saltar al contenido

Är GTA 5 online nere … eller är det bara du?

22 de junio de 2021
is gta 5 online down or is it just you 5069838 6115d5dfa3c847759a3dc35f195f1758

Om du inte kan ansluta till GTA Online kan det finnas ett problem med GTA-servrarna eller det kan vara ett problem med din anslutning eller till och med ditt GTA-onlinekonto. Det kan vara svårt att ta reda på var problemet ligger och om GTA 5 online är nere eller inte. Det finns vanligtvis tecken som indikerar om det är det ena eller det andra. Instruktionerna i den här artikeln gäller i stort sett alla enheter som kan spela Grand Theft Auto 5, inklusive Sony PlayStation 3, Sony PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One och PC.

Hur man vet om GTA 5 är nere

Om du tror att GTA Online-servrar är nere för alla, prova dessa steg:

 1. Kontrollera GTA Service Status-sidan. Denna sida är värd för Rockstar Games, så beroende på vilket problem den har kan informationen här inte vara uppdaterad eller lätt att komma åt.

 2. Sök Twitter för #gtadown. Var uppmärksam på när användare twittrade om möjligheten att GTA är nere för att avgöra om problemet är ett aktuellt problem eller inte. Medan du är på Twitter kan du lika gärna kolla Rockstar Games Twitter-sida för eventuella uppdateringar om GTA Online och dess servrar är nere. Om du inte kan öppna Twitter heller, och andra populära webbplatser som YouTube också är nere, är problemet troligtvis i din ände eller med din ISP.

 3. Använd en annan tredjeparts «statuschecker» -webbplats som Downdetector eller Outage.Report.

  Om ingen annan rapporterar problem med GTA5 ligger problemet troligen på din sida.

Vad du ska göra när du inte kan ansluta till GTA 5 online

Det finns flera saker du kan prova om GTA Online verkar fungera bra för alla andra än dig.

 1. Starta om din dator eller konsol, beroende på vilket system du försöker spela upp på. Omstarten verkar lösa många problem eftersom det rensar tillfälliga data som kan vara skadade eller saknas.

 2. Starta om din router. Precis som att starta om en dator, omstart av kabelmodemet och routern fungerar på ett mycket liknande sätt så att du kan ansluta till en ren skiffer igen.

 3. Även om det inte är så vanligt kan det vara ett problem med din DNS-server. Om du vill prova att byta DNS-servrar finns det gott om gratis och offentliga alternativ.

 4. Kontrollera att din spelinstallation är uppdaterad och helt lappad.

 5. Försök ladda en annan karaktärplats. Om problemet är begränsat till en karaktär är det ett känt fel som Rockstar har släppt en fix för.

 6. Testa spelskivan på en annan konsol för att se om det finns ett problem med konsolen.

GTA 5 online-felmeddelanden

Grand Theft Auto V erbjuder inte många standardfelmeddelanden men det finns några att tänka på. Till exempel:

 • Filer som krävs för att spela GTA Online kunde inte laddas ner från Rockstar Games Service. Gå tillbaka till Grand Theft Auto V och försök igen senare. Detta meddelande innebär vanligtvis att serverunderhåll utförs och att du bör kunna återvända till spelet senare när det är klart.
 • Social Club kunde inte initialiseras. Det här eller liknande meddelanden om ett problem med att Rockstar Social Club inte fungerar betyder att du måste installera om Social Club.
 • Din profil har inte behörighet att komma åt GTA Online. Om du spelar på en konsol betyder det att ditt online-medlemskap i Xbox Live Gold eller PlayStation Plus har upphört att gälla och måste förnyas.

Om GTA 5 Online är nere med ett meddelande om någon form av underhåll är det allt du kan göra att vänta på det.