Saltar al contenido

Är Outlook nere? Kontrollera Outlook.coms servicestatus

1 de julio de 2021
GettyImages 1140838321 300dc73461914d46ad632249511f0dfd

Vad du ska veta

 • Besök tjänstesidan för Microsoft 365. Du kan också kolla ner för alla eller bara mig eller ner detektor.
 • Försök att starta om din webbläsare, rensa webbläsarens cache, starta om datorn, spola DNS-cachen eller starta om din router.

Den här artikeln förklarar hur du kontrollerar om Outlook.com är nere i Microsofts ände eller om det är ett problem med din dator eller ditt lokala nätverk och hur man löser de vanligaste orsakerna. Instruktionerna i den här artikeln gäller alla Microsoft Outlook-, Hotmail-, MSN- och Live-tjänster.

Hur man vet om Outlook.com är nere

Kan du inte komma åt din e-post och du är inte säker på vem som har fel? Kontrollera dessa platser först för att se om det är nere för alla eller inte.

 1. Besök Microsoft 365 Service Status-sidan för att se servicestatusen för Outlook.com. Om en grön bock visas bredvid Outlook.com, från Microsofts perspektiv fungerar allt korrekt med Outlook.com-tjänsten. Om webbsidan visar en röd eller gul symbol bredvid Outlook.com har Microsoft för närvarande ett problem och är medveten om problemet. Kommentarer bredvid den symbolen kan hjälpa dig att avslöja vad som händer.

 2. Ett annat sätt att kontrollera om Outlook.com-webbplatsen är nere är att använda en webbtjänst som Down For Everyone or Just Me eller Down Detector. Om dessa webbplatser visar att Outlook.com är nere efter att du har angett webbadressen är det troligt att det är nere för alla eller för en stor majoritet av användarna. Om så är fallet, vänta tills Microsoft åtgärdar problemet.

  Skärmdump av Down For Everyone or Just Me Outlook.com-status

  Down Detector visar hur många användare som rapporterade problem under det senaste dygnet eller längre. Down Detector kontrollerar om Outlook.com har problem sporadiskt (fungerar ibland men laddas inte andra gånger).

 3. Om du är en Twitter-fan, sök efter den #Outlookdown. Om webbplatsen är nere för alla har någon antagligen redan twittrat om den. Var uppmärksam på tweet-tidsstämplarna för att se till att de inte diskuterar tidigare när Outlook inte fungerade.

Om problem rapporteras måste du troligen vänta tills Microsoft åtgärdar problemet. Om ingen annan rapporterar ett problem med Outlook över dessa tjänster är problemet dock nästan säkert på din sida.

Hur du löser Outlook.com-problem

Om Outlook.com-statusen är igång men du inte kan logga in kan problemet vara med din dator, nätverk eller tjänsteleverantör. För att felsöka Outlook.com om du ser en grön bock på tjänstestatussidan men du har problem med din e-posttjänst, försök med dessa korrigeringar i den ordning som presenteras:

 1. Stäng och öppna din webbläsare igen. Det kan finnas ett minnesproblem eller något annat tillfälligt problem som rensas bort när programmet startas om.

 2. Rensa webbläsarens cache. Om du bara vill rensa cacheminnet för den sida du är på håller du ned Ctrl och tryck sedan på F5. Detta rensar cacheminnet och laddar om sidan Outlook.com.

 3. Starta om din dator. Detta rensar tillfälliga filer och andra cachade filer som förhindrar att Outlook-problemen löses trots att tjänsten är säkerhetskopierad.

 4. Spola DNS-cachen. tryck på Start knapp, ange cmd, och välj kommandotolken app. Skriv sedan ipconfig / flushdns och tryck Stiga på. DNS-servrar identifierar IP-adressen för domäner som du ansluter till med en webbläsare. När IP-adresser ändras orsakar cachade DNS-inställningar att din webbläsare fortsätter att komma åt den gamla, felaktiga IP-adressen.

  Skärmdump för att rensa DNS-cachen

 5. Starta om din router. Koppla bort din hemrouter, vänta i 30 sekunder och anslut sedan den igen. Routern ansluter till din Internetleverantör (ISP) och återupprättar din internetanslutning. Anslut till Outlook.com för att se om problemet nu är löst.

Om Outlook.com fortfarande är nere efter att du har utfört dessa steg kommer din internetleverantör sannolikt att neka åtkomst till webbplatsen. Ring din ISP för att kontrollera om andra abonnenter har liknande problem.