Saltar al contenido

Är Roblox nere … eller är det bara du?

22 de junio de 2021
146689ManworkingonMacBookPro 6505feb20990425490b2fdf6611b847e

Om du inte kan ansluta till Roblox kan det vara så att spelplattformen är nere just nu, eller så kan det bara vara ett problem med din dator eller webbläsare. Ibland kan det vara svårt att ta reda på om Roblox är nere för alla eller bara för dig, men så här kan du berätta om det är en eller annan, och vad du ska göra om problemet är på din sida.

Hur man vet om Roblox är nere för alla

Om du har problem med inköp, gå med i spel, fördröjningar eller förseningar och tror att Roblox är nere för alla kan några enkla tester bekräfta det. Ge dessa steg ett försök att se om andra har samma problem som du.

 1. Kontrollera Roblox-statussidan. Denna sida är värd för Roblox, så den borde vara uppdaterad, men det är möjligt att den ligger lite efter beroende på hur snabbt användare rapporterar avbrott (och hur snart du märker en).

 2. Sök på Twitter efter #RobloxDowneller kolla Roblox Twitter-sida. Användare tar ofta till Twitter innan de ens rapporterar ett problem, så det är ett bra ställe att titta när du vill bekräfta att det finns ett problem med tjänsten. Om du inte kan öppna Twitter eller andra populära webbplatser som Facebook eller YouTube, kan problemet vara med din ISP.

 3. Använd en webbplats för tredjepartsstatuskontroll som Down For Everyone or Just Me, Downdetector, Is It Down Right Now? Och Outage.Report.

  En Roblox-statusrapport från Downdetector.

  Om ingen annan rapporterar problem med Roblox, är det troligt att problemet ligger på din sida.

Vad du ska göra när du inte kan ansluta till Roblox

Om Roblox verkar fungera bra för alla utom dig, så finns det några saker du kan försöka få den att fungera igen. Arbeta igenom dessa steg i ordning tills du får Roblox att fungera igen.

 1. Stäng och öppna appen igen. Ibland är det bara att starta om appen för att få den att fungera igen. Se till att du stänger Android-appar eller avslutar iPhone-appar på rätt sätt att stänga av dem helt innan du öppnar dem igen.

 2. Se till att Roblox är uppdaterad. Om du har fått uppdateringsaviseringar, se till att slutföra uppdateringarna om de inte slutförs automatiskt. Om du inte är säker på att Roblox är helt uppdaterad, logga ut från Roblox och öppna den sedan i en webbläsare. Detta bör automatiskt tillämpa alla nya uppdateringar.

 3. Om du använder Roblox utomhus på en enhet snarare än en webbläsare, installerar du om appen. Appar kan ibland stöta på problem och en ominstallation löser ofta problemet direkt.

  Ladda ner Roblox för:

 4. Starta om din router eller modem. Om problemet du har är ett nätverksproblem kan det lösa problemet att starta om nätverket.

 5. Om du spelar Roblox i en webbläsare, rensa webbläsarens cache. Du kan rensa cacheminnet i alla större webbläsare på skrivbordet och mobilen. Detta kan lösa prestandaproblem eftersom det tar bort sparade data från andra webbplatser du har besökt. Du kan också rensa cachen på Android och rensa din iPhone eller iPad cache, vilket fungerar på ungefär samma sätt som att rensa webbläsarens cache.

 6. Rensa webbläsarens cookies. Om det inte går att rensa cachen rensar du kakorna, som är små filer som innehåller information om dig, till exempel reklaminställningar eller anpassningsinställningar.

 7. Kontrollera om det finns skadlig kod på din dator. Många typer av skadlig kod kan störa program som kräver mycket resurser, som Roblox. Du kan också ha ett virus på din Android-smartphone, och även om det är sällsynt kan iPhones vara sårbara för säkerhetsrisker.

 8. Inaktivera din brandvägg. Kom bara ihåg att återaktivera det senare. Ibland kan brandväggar skapa programvarukonflikter som kan störa ditt spel. Kom bara ihåg att få tillbaka den brandväggen så snabbt som möjligt, för det tar bara några sekunder för en bestämd hackare att hitta en dator ansluten till internet utan att en brandvägg är aktiverad.

 9. Starta om din dator eller mobila enhet. Att starta om en dator verkar rensa upp många problem, så en enkel omstart kan lösa problemet.

 10. Ibland kan det finnas ett problem med din DNS-server. Om du känner dig bekväm att byta DNS-servrar finns det många kostnadsfria och offentliga metoder, men de kan kräva mer avancerad kunskap.

Roblox felmeddelanden

Roblox kan uppleva tung användning, och det går ibland ner eller har svårt att ansluta spelare eftersom alltför många försöker komma åt Roblox-servrarna samtidigt. Här är några av de felmeddelanden du kan uppleva:

 • Roblox Down för underhåll: Du kommer att stöta på detta meddelande när servrar är offline för alla typer av underhåll.
 • Roblox felkod 260, 261, 274 eller 275: Dessa är olika serverfel och kan indikera att en server är nere för underhåll eller andra problem. Du kommer att kunna komma åt spelet igen när servern återställs till arbetsstatus.
 • Felkod 273: Det här felet kan innebära att du är inloggad på ditt konto från flera enheter, att det finns problem med din anslutning eller att du har blivit varnad eller förbjuden för dåligt beteende. Om du upplever detta fel kan du kanske inte komma in igen.
 • Roblox felkod 404: En felkod 404 betyder att den sida du försöker komma åt har tagits bort eller har blockerats. Det är inte troligt att du kommer åt den här sidan i framtiden.
 • Roblox felkod 500: Detta fel indikerar att det finns ett problem med servrarna och inte ditt system eller nätverk. Försök igen efter att ha gett Roblox lite tid att lösa felet.
 • Roblox felkod 504: Det här felet innebär att det finns ett anslutningsproblem, att servrarna underhålls eller att det tillfälligt stängs av. Du måste vänta den här.