Saltar al contenido

Är T-Mobile nere … eller är det bara du?

22 de junio de 2021
TMooutagemaplargefromdowndetector cc2267925f494b228f64522d47eb4992

Om din förmåga att ringa, skicka sms eller använda dataanslutningen på din T-mobiltelefon plötsligt slutar fungera, kan det vara så att hela nätverket är nere. Å andra sidan kan det vara ett slumpmässigt problem med ditt telefon- eller T-Mobile-konto. Det finns tecken som kan peka dig mot en lösning. Den här artikeln förklarar:

 • Olika sätt att kontrollera storskaliga avbrott som påverkar alla.
 • Felsökningstips för att åtgärda saker som kan vara fel i din ände.

Hur man vet om T-Mobile är nere

Om du tror att T-Mobile kan vara nere för alla, prova dessa steg:

 1. Kontrollera problemen på T-Mobile-sidan på Downdetector.com. Den här sidan visar dig inte bara om det finns ett problem just nu, men tidigare tidigare utgåvor, en livestoppskarta och de mest rapporterade typerna av problem som uppstår. En annan snabb plats att kontrollera är T-mobile.com statussida på downforeveryoneorjustme.com.

  Om du inte kan öppna Downdetector.com eller andra webbplatser från din telefon, prova det från en annan enhet eller en dator. Om du kan öppna den från andra enheter är problemet förmodligen i din ände men det kan fortfarande vara ett problem med dataanslutningen via T-Mobile.

 2. Sök på Twitter efter #TMobiledown. Titta på tweet-tidsstämplar; de kommer att berätta om andra människor för närvarande har problem med T-Mobile-tjänster.

  Twitter-sidan för #TMobiledown.

  Om ingen annan rapporterar problem ligger problemet förmodligen i slutet.

 3. Kontrollera T-Mobils Facebook-sida för eventuella statusuppdateringar som ett sista steg. Den här sidan ska uppdateras varje timme och listar bara riktigt massiva avbrott, inte mindre, lokaliserade problem.

  T-Mobils Facebook-sida.

Vad du ska göra när du inte kan få signal eller service

Ibland kan T-Mobile vara nere i ett litet område på grund av ett specifikt celltornproblem; andra avbrott kan bero på problem i delar av T-Mobils fiberoptiska nätverk. Om ett «ingen tjänst» -fel visas eller du inte ser signalfält har du ingen aktiv anslutning till T-Mobile-nätverket. Det kan betyda att du kanske kan ringa telefonsamtal men inte sms (eller tvärtom) eller så fungerar inte dina internet- eller dataanslutningar men samtal och sms kommer att fungera. Prova dessa snabba tips för att felsöka problemet om du tror att problemet är i slutet.

 1. Bekräfta att ditt konto är aktivt. Du kan kontrollera din kontostatus på T-Mobile / mitt konto.

 2. Kontrollera att du befinner dig i ett täckt serviceområde.

 3. Bekräfta att din telefon inte är i flygplansläge. Det läget inaktiverar alla nätverksaktiviteter så att du slår av den av misstag kan blockera dig från samtal, sms och internetaktiviteter. På Android-telefoner, svep nedåt för att förnya inställningsmenyn. Om flygplansläge inte är aktivt, kommer ikonen att vara gråtonad. Om det inte är det, tryck på det för att stänga av det.

  Android flygplansläge.

 4. Kontrollera din Wi-Fi-samtalsinställning. Om den är avstängd, slå på den. Detta löser de flesta problem om du bara befinner dig i ett område med dålig täckning. Du kan använda Wi-Fi-samtal på Android-telefoner eller ringa Wi-Fi-samtal från en iPhone också. Wi-Fi-samtal är inte tillgängligt på vissa enheter. Om du har problem med det, kontrollera om din telefon eller enhet stöds av T-Mobile.

 5. Kontrollera enhetens nätverksinställningar. Se till att Data Roaming är påslagen om din telefon har flyttat mellan nätverk och på något sätt har lagt på. Även om den är påslagen, slå av den och sätt sedan på den igen för att återställa den. T-Mobils roamingpolicy har begränsningar; om du har nått din månatliga tilldelning kan det skapa problem. Om du tror att så är fallet kommer Wi-Fi-samtal att få dig igång igen.

 6. Bekräfta att nätverksläget är inställt på rätt automatisk inställning för din specifika telefon. Om du av misstag byter till fel inställning kan det skapa problem, så välj den högsta automatiska inställningen för din enhet och plan. För att kontrollera din på Android-telefoner, gå till inställningar > Anslutningar > Mobila nätverk för att visa inställningen för nätverksläge. Tryck på om du behöver ändra inställningen Nätverksläge, och gör ditt val.

  Android-nätverksläge.

 7. Starta om din Android-enhet eller starta om din iPhone. Ibland tappar telefoner viktiga anslutningar och behöver bara startas om för att hitta dem igen.

 8. Om din telefon använder ett SIM-kort, kontrollera kopparpläteringen för chips eller missfärgning. Om du ser något konstigt, kontakta T-Mobile.

 9. Om ingen av dessa felsökningstips löser problemet måste du kontakta T-Mobile för ytterligare hjälp.