Saltar al contenido

Byta ut Wi-Fi-antennen på en trådlös router

13 de julio de 2021
GettyImages 1131810871 825ea0be089c4b2da13bf62281ccb7d1

Vad du ska veta

  • För att förbättra antennprestandan, byt ut mot en starkare riktningantenn, riktad antenn med hög förstärkning eller extern antenn.
  • Rundriktningsantenn kan ha svårt att nå långa avstånd eftersom dess signaler expanderar i alla riktningar.
  • Riktningsantenner med hög förstärkning ökar signalmottagningen i ett visst område genom att fokusera signalen i den riktningen.

Trådlösa nätverksroutrar och åtkomstpunkter innehåller Wi-Fi-antenner som utstrålar signaler lika i alla riktningar. Dessa antenner anropas rundstrålande, och de gör det enkelt att installera och placera routern. När routern är installerad i mitten av hemmet och trådlösa klienter distribueras i alla rum, riktar en rundriktningsantenn signalen till alla husets hörn.

Förbättra routerns prestanda

Ibland är det bättre att byta ut routerns inbyggda antenn mot en annan. En riktad antenn kan ha svårt att nå långa avstånd eftersom dess signaleffekt expanderar i alla riktningar. Detta kan resultera i en «död plats» i ditt hem eller företag, där signalen inte når.

Förbättra routerns prestanda med nya antenner:

  • Byt ut den befintliga rundstrålande antennen mot en starkare riktningslång antenn.
  • Byt ut den befintliga riktningen i riktning mot en riktad antenn med hög förstärkning.
  • Lägg till en extern riktnings- eller riktningsantenn till routern.

Byta ut en antenn

Kontrollera din routertillverkares webbplats. Du kanske kan köpa förbättrade ersättningsantenner till en specifik routermodell. Även om tillverkaren inte har ersättningsantenner finns det många universella antenner på nätet. Bestäm din routers nätverksstandard innan du köper en antenn. Det kan vara trådlös N- eller trådlös AC-teknik (märkt 802.11n respektive 802.11ac) eller annan specifikation. Du måste köpa en kompatibel antenn. För att uppgradera routerns antenner krävs inga verktyg. Skruva bara av de gamla antennerna och skruva på ersättarna. Om routerns antenner inte kan skruvas av är de förmodligen inte utbytbara.

Lägga till en extern antenn

Vissa routertillverkare säljer externa riktningar och riktningsantenner som är starkare än routerns inbyggda antenn. En starkare rundriktningsantenn är mer benägna att nå avlägsna platser i verksamheten eller hemmet. Eftersom Wi-Fi-anslutningar är avståndskänsliga leder en starkare anslutning ofta till ökad nätverksprestanda. Många routrar tillhandahåller ett externt antennuttag som möjliggör en enkel anslutning för den nya antennen. Se routerns produktdokumentation för mer information innan du beställer en ny antenn.

Riktiga antenner med hög vinst

Större Wi-Fi-räckvidd kan uppnås med en riktningsantenn med hög förstärkning som ökar signalmottagningen i en viss riktning. Genom att fokusera signalen tillåter en högförstärkningsantenn att signalen kontrolleras bättre och riktas mot det område i hemmet där de trådlösa enheterna finns.

När en starkare signal inte är bättre

En trådlös antenn som är för stark kan skapa nätverkssäkerhetsproblem. Användningen av starka riktningar runt om i riktning kan leda till Wi-Fi-signaler som blöder utanför ett hem eller företag till angränsande områden, där radiosignalerna kan fångas upp.