Saltar al contenido

De bästa trådlösa mediacenterna för hemmet

20 de julio de 2021
network concept connections with lines circles and dots 913517742 5b0df338ba617700362e5dac 5186ecc363184229b0efd1e5bd342605

Ett trådlöst nav – ibland kallat a Wi-Fi-skiva eller Wi-Fi-enhet—Är en bärbar trådlös åtkomstpunkt som kan dela filer trådlöst med andra enheter. En vanlig användning för ett trådlöst nav är att strömma videor, bilder och musik till anslutna telefoner, surfplattor och datorer. En annan användning för ett trådlöst mediahub är att ladda ner data från dessa enheter så att de kan spara diskutrymme. Till exempel kan en dator eller telefon kopiera filer till navet och sedan ta bort dem från sin egen hårddisk så att mer lokalt utrymme är tillgängligt för andra saker men mediefilerna är fortfarande tillgängliga trådlöst via navet. Naturligtvis gör det det också för andra anslutna enheter!

Varför skaffa ett trådlöst mediahub?

Normalt kan ett nätverk som använder Wi-Fi dela en internetanslutning med anslutna enheter och möjliggöra överföring av data mellan alla enheter. Att dela videor och andra filer mellan dessa enheter är dock inte enkelt direkt. Till att börja med, och det som troligen är mest irriterande för de flesta, är att det kan vara svårt för enheter att hitta varandra i nätverket och ta reda på hur man bäst delar data – det är inte ett alternativ som standard med nätverksenheter. Du stöter också på problemet med lagringskapacitet: vissa telefoner och surfplattor har inte mycket ledigt utrymme kvar för att rymma många ytterligare filer. Den trådlösa hubben kan anslutas till lagringsenheter via USB, som externa hårddiskar, för att ge terabyte lagring, mycket mer än telefoner och surfplattor stöd. Dessutom, med gratis USB-portar på navet, kan du ofta använda en för att ladda din telefon också, vilket är en extra fördel med att ha en av dessa enheter.

Kingston MobileLite Pro

Kingstons trådlösa nav stöder samtidiga Wi-Fi-anslutningar från upp till tre klientenheter. Du kan komma åt enheten via mobilappar för Android och iOS eller via webben på IP-adressen 192.168.203.254. MobileLite Pro innehåller 64 GB inbyggt lagringsutrymme som kan utökas med USB-enheter och SD-kort. Den har ett 6 700 mAh batteri som kan hålla en laddning i 12 timmar eller när den är fulladdad, ladda telefonen två gånger. Denna trådlösa mediahubb har också en WLAN Ethernet-port och innehåller en mikro-USB-kabel i lådan. MobileLite G3 är liknande men till en bråkdel av kostnaden, men den ger bara 11 timmars kontinuerlig användning och har ett 5400 mAh batteri.

RAVPower FileHub Plus

RavPower

RAVPower FileHub Plus är ett odjur av ett trådlöst nav. Naturligtvis stöder den alla grunderna med ett nav som fildelning mellan anslutna enheter, stöd för USB-hårddiskar och SD-kort och ett 6000 mAh batteri för att fungera i bärbart läge eller ladda din telefon / surfplatta. Men det här navet fungerar också som en trådlös router. Det betyder att du kan använda den i bryggläge för att utöka din Wi-Fi-anslutning med den och till och med konvertera ett trådbundet nätverk till ett trådlöst med AP-läge (användbart på platser som ett hotell). Din telefon eller surfplatta kan nå RAVPower FileHub Plus via den kostnadsfria FileHub Plus-appen för iOS och Android. Det är också tillgängligt trådlöst från en webbläsare vid standard-IP-adressen 10.10.10.254.

IOGEAR MediaShair 2 Wireless Hub

IOGEAR MediaShair 2-nav

Det trådlösa mediahubben från IOGEAR liknar ovanstående men kan tjäna upp till sju enheter samtidigt och har 9 timmars batteritid. IOGEAR MediaShair 2-navet kan inte bara användas som en mediaserver för dina enheter utan kan också fungera som en åtkomstpunkt. Du kan göra det genom att ansluta till ett modem med en Ethernet-kabel eller genom att ansluta till ett trådlöst nätverk. USB-porten på den här enheten är USB 2.0 och stöder flash-enheter och externa hårddiskar, oavsett om de är formaterade för Windows eller Mac. Liksom de flesta trådlösa mediahubbar har den här också en inbyggd SD-kortläsare för att utöka lagring med SD-kort. Även om det inte är en funktion med de flesta mediahubbar stöder IOGEAR-enheten VPN-pass-through. Det betyder att du kan använda en VPN-tjänst via routern utan att behöva öppna nätverksportar. Med en batterikapacitet på 9 timmar kan du också använda detta mediahub som en nödkraftsbank för att ladda dina enheter när du är på språng. Din Android- och iOS-enhet kan använda IOGEAR MediaShair 2-navet för att överföra och strömma musik, bilder, dokument och videor via Wi-Fi.