Saltar al contenido

En gratis PC Cleaner? Finns det något sådant?

20 de julio de 2021
free sign image 5a281567842b170019b00ed1

Om du har gjort någon form av sökning efter en gratis PC eller dator «renare» så har du förmodligen stött på många som var allt annat än gratis. Tyvärr har det blivit allt vanligare att annonsera att ett register eller annat PC-rengöringsprogram är gratis att «ladda ner» även om den viktiga «städning» -delen kommer att kosta dig. Hur dessa företag klarar sig av den typen av praxis går inte att tro. Lyckligtvis, bland de hundratals du hittar i en sökning, finns det flera mycket bra, helt gratis PC-rengöringsverktyg tillgängliga.

Var kan man få en SANT Gratis PC Cleaner

Helt gratis PC-rengöringsverktyg finns tillgängliga från många företag och utvecklare, och vi har sammanställt en lista över de bästa att välja mellan i vår artikel Lista över de bästa gratisregistreringsmedlen. Endast freeware-rengöringsprogram ingår i listan. Det finns inga shareware, testprogram eller andra rengöringsmedel för betalning. Med andra ord har vi inga program som tar ut en avgift av någon sort. Du kommer inte att behöva betala för någonting, det krävs inga donationer, funktionerna upphör inte att gälla efter en viss tidsperiod, en produktnyckel är inte nödvändig, etc. Vissa datorrengörare innehåller extra funktioner som du måste betala för, som schemalagda genomsökningar, automatisk rengöring, skanning av skadlig programvara, automatiska programuppdateringar osv. Inget av verktygen från listan ovan kräver dock att du betalar för att kunna använda PC-rengöringsfunktionerna.

Men jag letar efter PC Cleaners, inte Registry Cleaners!

Tillbaka i «gamla dagar» fanns det många program som fakturerade sig själva som registerrengörare och det är i stort sett allt de gjorde. Men eftersom registerrengöring blev mindre nödvändig (det var det egentligen inte), förvandlades dessa program till systemrensare med förmågan att göra mycket mer än att ta bort onödiga poster från Windows-registret. Så vad som har hänt över tiden är att vår lista av register rengöringsmedel har i första hand blivit en lista över systemstädare och har lagt till fler funktioner än de hade tio år tidigare. Om du vill hoppa direkt över till vår favorit, kolla in det 100% freeware CCleaner-programmet som låter dig göra massor av systemrengöring med bara ett par musklick. CCleaner, i synnerhet, är en komplett svit som innehåller många funktioner utöver registerrengöring. Det låter dig rensa dina privata webbläsardata som historik och sparade lösenord, ta bort tillfälliga program- och operativsystemdata, inaktivera program som startar med Windows, hitta dubbletter, torka en hel hårddisk, hantera webbläsarinsticksprogram, se vad som fyller allt utrymmet på din hårddisk och mer. Om du istället letar efter en PC-rengörare som söker efter virus och annan skadlig kod, se vår lista över de bästa gratisverktyg för borttagning av spionprogram eller installera ett dedikerat antivirusprogram från vår lista över bästa gratis antivirusprogram för att alltid vara på vakt för hot mot skadlig programvara .

Viktig anmärkning om andra gratis PC- och registerrengöringslistor

Det finns verkligen andra listor över gratis PC- och datorrengöringsprogram där ute, men många av dem innehåller renare verktyg som, någon gång under nedladdningen eller användningen, laddar dig något. Skanningen kan vara gratis men när du kommer till rengöringsdelen ombeds du ange ett kreditkortsnummer. Ännu värre, ibland är bara «nedladdningen» gratis men det är faktiskt inte att använda programmet. Allt är semantik – och det är inte särskilt etiskt. Vi är inte anslutna till något av företagen i vår samlade lista, och vi får inte heller någon kompensation från någon av dem för att marknadsföra sina program. Vi har testat var och en av dem personligen och åtminstone från och med datumet i stycket var var och en helt gratis att ladda ner, skanna och rengöra ditt system och register. Registreringsrengöring bör endast användas för att felsöka faktiska problem och bör inte vara en del av regelbundet PC-underhåll (se våra Vanliga frågor om registerrensare för mer om varför du skulle använda en). Systemrengöring (t.ex. att ta bort tillfälliga filer, rensa cache etc.), även om det är användbart för att frigöra hårddiskutrymme och lösa några webbläsarfelmeddelanden, är inte heller något du faktiskt behöver att göra regelbundet för att datorn ska fungera.