Skip to content

Så här stänger du av aktiv status på Facebook Messenger

9 de augusti de 2021
father and daughter with credit card at laptop 547017497 59b080f5d088c00013a7df6d

Vad man ska veta

  • Från Facebook på skrivbordet, öppna Messenger och välj alternativ (tre punkter) och välj sedan Stäng av aktiv status.
  • Välj att stänga av aktiv status för alla kontakter, alla kontakter utom vissa personer, eller bara för vissa kontakter.
  • Gå till din profilsida i Messenger -appen och stäng av Aktiv status.

Den här artikeln förklarar hur du stänger av aktiv status på Facebook Messenger så att andra inte kan upptäcka att du är online. Detta är användbart om du får många, distraherande meddelanden.

Så här stänger du av Facebook Messenger

Du kan göra Messenger tillgänglig för endast specifika Facebook -vänner medan du visas offline för alla andra, eller så kan du gömma dig för alla dina Facebook -vänner och kontakter. När du stänger av aktiv status kan du ta emot meddelanden, men du kommer inte att meddelas om meddelanden. Allt du får när Messenger är avstängd visas i din inkorg när du aktiverar aktiv status. Följ dessa steg för båda resultaten:

  1. Öppna din Facebook -profil, öppna Messenger och välj alternativ, indikeras med tre horisontella prickar.

  2. Välj Stäng av aktiv status.

    Facebook Stäng av aktiv status

  3. Det finns nu tre alternativ att välja mellan, beroende på vem du vill blockera eller dölja i Facebook Messenger:

    • Välj Stäng av aktiv status för alla kontakter för att inaktivera meddelanden för alla dina Facebook -vänner och kontakter.
    • Välj Stäng av aktiv status för alla kontakter utom om du vill dölja från Facebook Messenger för de flesta av dina kontakter, men du vill att några få ska kunna skicka ett meddelande till dig.
    • Välj Stäng av aktiv status för endast vissa kontakter om det finns några Facebook -vänner som du vill inaktivera chatt för.

    Alternativ för Facebook Active Status

  4. Om du valde antingen det andra eller tredje alternativet anger du namnen på de vänner du vill dölja från Messenger och väljer dem sedan som de föreslås för dig.

    Skärmdump av namn i Stäng av aktiv status

  5. När du är klar med att välja vilka vänner som ska blockeras väljer du Okej. För att göra dig synlig igen, följ de två första stegen men välj Aktivera aktiv status från Messenger -alternativ meny.