Saltar al contenido

Finns USB till Ethernet-adaptrar för bredbandsmodem?

28 de junio de 2021
EthernetCable 5a95e266ae9ab8003745cb7c

En USB-till-Ethernet-adapter är en enhet som kan ge ett gränssnitt mellan en USB-anslutning och en Ethernet-anslutning. De är användbara i situationer där en enhet bara har en USB-port och den andra bara har en Ethernet-port.

Olika hamnar

Om de två kunde anslutas tillsammans skulle det tillåta USB-enheten att kommunicera direkt med Ethernet-enheten. Detta kan krävas om de två inte delar en liknande anslutningsport. Ett exempel där en sådan installation skulle vara användbar är när man hanterar ett DSL- eller kabelmodem som endast tillhandahåller en enda USB-port för anslutning till ett hemnätverk och inte en Ethernet-port. Om den äldre Ethernet-bredbandsroutern, switchen eller datorn saknar USB och endast har en Ethernet-port, skulle en USB-till-Ethernet-adapter vara lösningen.

Finns de?

Att ansluta ett USB-modem till en Ethernet-nätverksenhet fungerar inte. Det finns USB-till-Ethernet-adapterkablar som ansluter en USB-port till en RJ-45 Ethernet-port. Dessa nätverkskablar ansluter två datorer, men för att de ska fungera korrekt måste särskilda nätverksdrivrutiner användas för att hantera USB-änden av anslutningen. På en dator kan dessa drivrutiner installeras via operativsystemet som alla andra. En sådan situation är emellertid inte möjlig med USB-modem eftersom dessa typer av enheter saknar allmänna datorer. Det enda scenariot där ett USB-modem kan anslutas till en Ethernet-enhet är om adaptern tillverkades speciellt av modemets tillverkare. Då skulle modemet tillhandahålla de nödvändiga mjukvarukomponenterna för att anslutningen skulle kunna upprättas. Detta måste ske antingen genom en firmwareuppdatering eller någon form av inbyggd mekanism i adaptern.