Saltar al contenido

Flytta TiVo-inspelningar till din dator

30 de junio de 2021
desktopscreen 12 56a274183df78cf772760d06

Om du är en TiVo-ägare som ofta måste resa har du tur. Du kan ta de inspelade TV-programmen med dig. Företaget har tillhandahållit programvara som heter TiVo Desktop, vilket gör denna överföring möjlig. Det är enkelt att använda och på nolltid kan du vara säker på att du inte saknar programmering medan du är borta. Du vill se till att du har TiVo Desktop-programvaran installerad och fungerar innan du går vidare till den här artikeln. För att kunna använda överföringsfunktionerna på din TiVo-enhet måste du också ha din TiVo ansluten till ditt hemnätverk. Du har två alternativ för att göra detta: kabelanslutet och trådlöst.

Komma igång

När din programvara har installerats och du har upprättat nätverksanslutningen är det dags att börja flytta program. TiVo har gjort den här processen så enkel som möjligt, så låt oss gå igenom stegen. Starta genom att helt enkelt starta TiVo Desktop programvara på din dator. Du borde se en knapp märkt Välj inspelningar att överföra. Här ser du en av två listor; en som visar Nu spelas (visar redan överförda till din dator) och a Mina shower lista som visar inspelad programmering på din TiVo. Om du har flera TiVos i ditt nätverk kommer det att finnas en rullgardinsmeny där du kan välja den enhet du vill överföra program från. Välj helt enkelt den TiVo du vill visa och de visar visas i listan. Vid den här tiden kan du markera varje show för att få mer information om ett visst avsnitt. Programvaran ger dig samma metadata som visas på själva TiVo. Detta kan vara bra för att välja en viss episod att överföra.

Starta överföringen

Du kan välja flera program för överföring till datorn. Klicka bara på kryssruta bredvid varje show du vill flytta. När du har valt alla de program du vill överföra till PC-klicket Börja överföra. Nu startar TiVo Desktop-programmet att flytta den valda programmeringen till din dator. Dessutom, om en show är en del av en serie kommer det att finnas en Överför denna serie automatiskt knappen tillgänglig. Om detta är valt kommer din TiVo att automatiskt överföra varje avsnitt i en serie när inspelningen är klar. När som helst under överföringen kan du klicka Överföringsstatus högst upp i applikationen för att få information om förflyttningen av din överföring inklusive återstående tid. Eftersom vi har att göra med nätverk och andra problem kan faktiska överföringstider variera. TiVo säger att det kan ta så lång tid som den faktiska showen du flyttar men förhoppningsvis kommer det för de flesta att bli mycket snabbare. Klicka bara på för att titta på programmen Spela -knappen bredvid en listad inspelning och din standardmediaspelare öppnas och börjar spela. En sak du kanske märker är att vissa program i din inspelningslista inte är tillgängliga för överföring. Detta har inget att göra med TiVo och styrs faktiskt av din tjänsteleverantör. Detta beror på att kopieringsskydd är aktiverat på kanalen som programmet sänds från.