Saltar al contenido

Hur man ansluter en DVD-inspelare till en TV

27 de junio de 2021
GettyImages 172911749 589176813df78caebcf6e438

Vad du ska veta

 • Äldre TV-apparater: Anslut TV-källans RF-utgång till DVD-inspelarens RF-ingång. Anslut sedan DVD-inspelarens RF-utgång till TV: ns RF-ingång.
 • Nyare TV: er: Anslut TV-källan till DVD-inspelaren med komposit-, S-Video- eller komponentvideo- och ljudkablar.
 • När du är ansluten slår du på TV-källan, TV: n och DVD-inspelaren och ställer sedan in DVD-inspelaren och TV: n på rätt ingångar.

Den här artikeln förklarar hur du ansluter din DVD-inspelare till din TV, oavsett om du har kabel-, satellit- eller antenn som en TV-källa. Vi har också tips om hur du ansluter DVD-inspelaren till ett Dolby 5.1-surroundsystem. Informationen här gäller TV-apparater från olika tillverkare, inklusive LG, Samsung, Panasonic, Sony och Vizio.

Anslut en DVD-inspelare till en TV

Så här ansluter du din DVD-inspelare till din TV.

 1. Det första steget för att ansluta en DVD-inspelare till din TV är att bestämma vilken typ av anslutning du vill göra mellan TV-källan (kabel, satellit, antenn), DVD-inspelaren och TV: n. Detta bestäms vanligtvis av de utgångar och ingångar som finns tillgängliga på DVD-inspelaren och TV: n.

 2. Om du har en äldre TV som endast accepterar RF-ingång (koaxial), ansluter du RF-utgången (en koaxialkabel) från din TV-källa (i vissa fall en kabelbox) till RF-ingången på DVD-inspelaren. Anslut sedan RF-utgången från DVD-inspelaren till RF-ingången på TV: n. Detta är det mest grundläggande alternativet (och lägsta kvalitet) för att ansluta en DVD-inspelare till vilken TV som helst.

 3. Om du vill använda kablar av högre kvalitet kan du ansluta TV-källan (endast kabel och satellit, inte antenn) till DVD-inspelaren med hjälp av komposit-, S-video- eller komponentvideo- och ljudkablar.

 4. För att använda kompositkablar (även känd som RCA, den gula kontakten är video, de röda och vita kontakterna, ljud): Anslut kompositkablarna till RCA-utgångarna på baksidan av din TV-källa och anslut sedan kompositkablarna till RCA-ingångar på DVD-inspelaren. Anslut sedan RCA-utgångarna från DVD-inspelaren till RCA-ingångarna på TV: n.

 5. För att använda S-Video- och RCA-ljudkablar: Anslut S-Video-kabeln till TV-källans S-Video-utgång. Anslut S-Video-kabeln till S-Video-ingången på DVD-inspelaren. Anslut sedan RCA-ljudkabeln till utgången på TV-källan och ingången på DVD-inspelaren. Slutligen ansluter du S-videokabeln och RCA-ljudkabeln till utgången på DVD-inspelaren och ingången på TV: n.

 6. För att använda Component Video-kablar och RCA-ljudkablar: Anslut Component Video-kabeln och de röda och vita RCA-ljudkablarna till utgångarna på TV-källan och ingångarna på DVD-inspelaren. Anslut sedan komponentvideokabeln och RCA-ljudkabeln till utgångarna på DVD-inspelaren och ingångarna på TV: n.

 7. Nu när TV-källan (antingen kabel, satellit eller antenn), DVD-inspelaren och TV: n är anslutna, måste du konfigurera allt för att se till att TV kommer genom DVD-inspelaren för inspelning och visning.

 8. Slå på kabelboxen eller satellitmottagaren, TV och DVD-inspelare.

 9. Om du anslöt allt med hjälp av RF-anslutningarna bör TV: n passera genom DVD-inspelaren och visa TV på TV-skärmen. För att spela in i det här läget måste du ställa in antingen kanal 3 eller 4 på TV: n och sedan använda DVD-inspelarens TV-tuner för att byta kanal och spela in.

 10. Om du har gjort anslutningar med antingen komposit-, S-Video- eller komponentkablar måste två justeringar göras för att visa eller spela in TV. Först måste DVD-inspelaren ställas in på lämplig ingång, vanligtvis L1 eller L3 för bakre ingångar och L2 för främre ingångar. För det andra måste TV: n också vara inställd på rätt ingång, på en TV vanligtvis Video 1 eller Video 2.

 11. Om du har en Dolby Digital 5.1 Surround A / V-mottagare kan du ansluta antingen en digital optisk ljudkabel eller koaxial digital ljudkabel från DVD-inspelaren till mottagaren för att lyssna på ljud via mottagaren.

Användbara tips för en lyckad anslutning

 • Om kabel-TV kommer in direkt från väggen utan kabelbox är det enda alternativet att ansluta koaxialkabeln till RF-ingången på DVD-inspelaren och sedan mata ut den till TV: n med antingen RF, komposit, S-Video eller komponent ljud- och videokablar.
 • Vissa DVD-inspelare kräver att du gör en RF-anslutning samt en A / V-anslutning för att kunna använda den elektroniska programmeringsguiden (till exempel Panasonic DVD-inspelare som inkluderar TV-guide på skärmen EPG). Kontrollera alltid bruksanvisningen innan du gör anslutningar.
 • Använd gärna anslutningskombinationer när du ansluter din DVD-inspelare. Du kan till exempel ansluta från TV-källan till DVD-inspelaren med en koaxial (RF) anslutning och sedan mata ut S-Video och RCA Audio till TV: n.
 • Se till att om du använder A / V-kablar för att ansluta DVD-inspelaren till en TV, byter du till rätt ingång på TV: n.
 • Använd de bästa kablarna du kan för anslutningar. Videokablar från lägsta till högsta kvalitet är RF, komposit, S-Video, komponent. Vilka kablar du använder bestäms av typerna av utgångar och ingångar på DVD-inspelaren och TV: n.