Saltar al contenido

Följ dessa enkla steg för att lägga till en blogg i din Facebook-profil

12 de julio de 2021
503165914 f8a5d293bc o 56a9f7225f9b58b7d0003c40

Vad du ska veta

 • Enklaste sättet: Dela ditt blogginlägg som en statusuppdatering.
 • Nästa enklaste sätt: Lägg till din bloggs länk på din Facebook-profil.
 • Tredje och mest komplicerade: Ställ in ett automatiskt inlägg via din blogg.

Den här artikeln förklarar hur du lägger till en blogg i din Facebook-profil. Ytterligare information täcker hur man delar ett enskilt blogginlägg och hur man lägger till en URL till din Facebook-profil.

Dela länkar till dina blogginlägg

Det första och enklaste sättet att skicka din blogg till Facebook är att helt enkelt dela blogginlägg manuellt som statusuppdateringar. Detta är överlägset det enklaste och mest direkta sättet att annonsera din blogg gratis och dela ditt innehåll med dina Facebook-vänner.

 1. Logga in på ditt Facebook-konto och hitta Skapa inlägg högst upp på sidan.

 2. Skriv något om blogginlägget som du delar och klistra sedan in webbadressen i inlägget direkt under din text. När du har klistrat in länken bör en förhandsgranskning av blogginlägget visas under textrutan. Klistra in en länk i statusrutan med Ctrl+V tangentbordsgenväg. Se till att du redan har kopierat webbadressen till ditt blogginlägg, vilket du kan göra genom att markera webbadressen och använda Ctrl+C genväg.

 3. När blogginläggets utdrag visas raderar du länken som du just lade till i föregående steg. Bloggens URL kommer att finnas kvar och kodavsnittet ska ligga kvar under din text. För att ta bort länken från blogginlägget för att använda en ny länk eller för att inte lägga upp en länk alls, använd det lilla «x» längst upp till höger i förhandsgranskningsrutan.

 4. Använd Dela med sig -knappen för att lägga upp din blogglänk till Facebook. Om du har synligheten för ditt inlägg satt till offentlig, då kan vem som helst se ditt blogginlägg, inte bara dina Facebook-vänner.

  Länka din blogg till din Facebook-profil

  Ett annat sätt att lägga upp din blogg på Facebook är att helt enkelt lägga till länken till din blogg på din Facebook-profil. På det sättet, när någon tittar igenom dina kontaktuppgifter i din profil, kommer de att se din blogg och kunna gå direkt till den utan att vänta på att du ska lägga upp en blogguppdatering.

 5. Logga in på ditt Facebook-konto och få tillgång till din Facebook-profil. Klicka på ditt namn och profilbild i den övre menyraden för att komma åt din profil.

 6. Gå till Handla om fliken och klicka eller tryck sedan på Kontakt och grundläggande information från vänster ruta.

 7. Välj den Lägg till en webbplats länk. Om du inte ser den här länken har du redan en webbadress publicerad där. Håll muspekaren över den befintliga länken och välj Redigera och då Lägg till en annan webbplats. Se till att länkens synlighet är inställd på Vänner, offentliga, eller Beställnings så att andra Facebook-användare eller allmänheten kan hitta din blogg.

  Facebook Om sida i redigeringsläge.

 8. Välja Spara ändringar för att publicera din blogg på din Facebook-profilsida.

Ställ in autoblogginlägg

Det tredje och mest komplicerade sättet att länka din blogg till Facebook är att ställa in automatisk postning så att dina Facebook-vänner kan se varje nytt inlägg automatiskt när du publicerar på din blogg. När du länkar din blogg till Facebook, varje gång du publicerar ett nytt inlägg, visas ett utdrag av det inlägget på din profils startsida som en statusuppdatering. Varje vän som du är ansluten till på Facebook ser automatiskt ditt blogginlägg på sitt Facebook-konto där de kan klicka igenom och besöka din blogg för att läsa resten av inlägget. Alternativt kan du kontrollera din bloggs inställningar för att se om den kommer att publiceras på Facebook för dina räkning. WordPress erbjuder till exempel flera dussin olika gratis och betalda plugins för att socialisera blogginnehåll. Även om installations- och konfigurationsstegen för varje plugin skiljer sig, i allmänhet kommer du att autentisera plugin-programmet med Facebook och ställa in antingen en automatisk eller per-post-inställning för att överföra din blogg till det sociala nätverket.